רקע כשי
ו גיליתי את החידית החדשה.
דרך אגב, זזה לי אות בכותרת, והחלטתי לזרום עם זה, ולהמשיך את הזזת האותיות. מקווה שזה מצא חן בעיניך
אז קראתי כעת את החידה. אין לי צל של מושג. כלומר, צל יש לי - המילה samovar אמורה להיות הפתרון - בשיכול אותיות.
מעניין שבעבודה הדחופה האחרונה שהגשתי ממש בערב החג (על קורונה אצל בני דודינו) הוזכרו סמוברים (שם הם הוזכרו במילה העברית של המושג, "מיחמים"), ואז התוודעתי למושג האנגלי המקביל. תראה אם אתה יכול לאתר את המושג
ניסיתי להפוך בה ולהפוך בה, במילה samovar, ולא הצלחתי לקבל מילה מתאימה. ברור לי שהמילה חייבת להסתיים ב-as, בשל האגף השני (ne forlasas la hejmon) - משהו בסגנון restas.
אין לי מושג איך לפרש את pro laboro en kurso - אני חושב על instruo או על lernado, אבל שניהם לא קשורים.
בקיצור, נראה לי שאצטרך מתישהו לכתוב את האותיות על דף, ולסדר אותן שוב ושוב - עד שהמילה המבוקשת תקפוץ לי מול העיניים.
בכל אופן, החידה הנוכחית נראית לא קלה ממבט ראשון. רק שהיא חייבת להיות פתירה, כי יש לנו כבר מילה נתונה, שצריך לשכל את אותיותיה.
אנסה לסדר את האותיות מחדש מחר, במהלך העבודה הדחופה שלי (שהוזזה מהיום, עקב החג). משעמם לא יהיה