חידת היום,

Shaycus

New member
חידת היום,

האמת זה כבר שבוע שאני מחפש תשובה ואני שובר את הראש, אולי מישהו פה ידע (תמי, 777 כדי שתדעי) אני מספר את מה שאני יודע בתקווה שחלקכם יכיר את השאלה כי לא נראה לי שאני מספר אותה ב100%: יש 3 גמדים, ויש שק שנמצא ממולם, בתוך השק יש 5 כובעים, 3 אדומים ו2 כחולים, כל גמד לוקח כובע ושם אותו על הראש, ואז השק נעלם. כל גמד יכול לראות את הכובעים של 2 הגמדים האחרים אך לא יכול לראות את הכובע שלו עצמו (כאילו הוא לא יכול להסתכל על מה שיש לו מעל הראש). אחרי הרבה זמן, גמד אחד צועק: "לכולנו יש כובעים אדומים!" איך הוא ידע? ממה שהבנתי זה איזה חידה עם מתמטיקה מסובכת, אם מישהו ידע (ג'אן... אתה מצטייר פה כבחור שיודע הכל אז קדימה תוכיח) זה יהיה פיצוץ, ולא, תשובות כמו "הוא הסתכל על הראש שלו אז הוא ידע" הן לא חלק מהפיתרון.. נ.ב: אני לא יודע את התשובה אז זאת טיפה בעיה אם מישהו ידע כי אני לא אדע אם זה באמת נכון או לא.. בעייתי קצת

Lady McBeth

New member
חידה נחמדה, לקח לי זמן לעלות עליה:

תחשוב ככה: אילו היה על ראש הגמד שצעק כובע כחול- היה בעל הכובע האדום (וחייב להיות לפחות אחד שחובש כובע אדום) רואה שני כובעים כחולים לראשי חבריו, ואז הוא היה רשאי לקבוע שלראשו כובע אדום, אבל הוא שותק. לכן, הגמד הצועק הסיק שאין לו כובע כחול, אלא כובע אדום. מכיוון שהוא רואה את שני הכובעים שעל ראשי חבריו, והוא יודע שלראשו כובע אדום - הוא יכול להבין שלשלושתם כובעים אדומים. ועכשיו תסלחו לי, אני נוסעת לחתונה

MrAnderson

New member
אני ינסה לפשט את מה שתמי אמרה...

אותו הגמד שצעק שיש לכולנו כובעים אדומים חושב ככה: הוא רואה שלשני הגמדים יש כובעים אדומים. ואז הוא אומר לעצמו אם היה לי כובע כחול...אז גמד אחר(לא משנה איזה משניהם) היה רואה ממולו אחד עם אדום ואחד עם כחול, ואז הוא היה חושב שעם עצלו היה כובע כחול אז הגמד השלישי היה צועק שיש לו כובע אדום.....כי יש רק שתי כובעים כחולים. אבל השלישי שותק. לכן הוא הגמד השני רואה שתי כובעים אדומים ואז לכולם יש אדומים. נראה לי רק סיבחתי... קיצר זה הרעיון ואין פתרון מתמטי לזה.

Shaycus

New member
לא הבנתי,

תסבירי למישהו שהאיקיו שלו שואף ל90 בצורה נורמלית תמי לא בצורה של "זה פשוט נורא יא טמבל", נניח הגמד שצעק הוא גמד א', אם גמד א' רואה של2 הגמדים האחרים יש כובעים אדומים, באותה מידה יכול להיות שיש לו כובע כחול.. למה זה בהכרח אדום? אם גמד ב' רואה שלגמד א' יש כובע אדום ולגמד ג' יש כובע אדום גם לו יכול להיות או אדום או כחול, באותה מידה אם גמד ב' רואה שלגמד א' ולגמד ג' יש כובע כחול ואדום אז יכול להיות לו עצמו כובע או כחול -או- אדום, לא הבנתי מה בדיוק פתרת פה? תסבירי לאט ובעדינות, שיבין בחור עם ממוצע בגרויות של 50.

JamicaniT

New member
ננסה להסביר.

זה לא נראה לי מתמטיקה קודם כל. סתם הגיון. ואני מכירה את החידה הזאת רק קצת אחרת. שלאחד יש כובע כחול ולאחד כובע אדום. וזה כבר נשמע יותר הגיוני. אבל זה על אותו עיקרון אז לוידעת D: פה - יש שלושה כובעים אדומים ו2 כחולים. זתומרת שחייב להיות לפחות כובע אדום אחד אצל שלושת הגמדים. ואף אחד מהגמדים לא דיבר כי הוא לא ראה שומדבר שונה, אז אני מניחה שלכולם היה את הכובע האדום.

JamicaniT

New member
זה לא נוח!

נו. הסברתי שיהיה קצת יותר מובן .. אני לא אשמה שאתה איטי

Shaycus

New member
מה לא הבנת שזה שאני טמבל?

צריך ולהסביר לי לאט ונכון, כנראה שאת לא הכתובת ג'מייקה, אני מאוכזב

JamicaniT

New member
הפה .. אל ייאוש. נעבור שלב שלב.

יש 3 גמדים. להלן -
. יש 5 כובעים. 3 אדומים -
ו2 כחולים -
. כל גמד לקח כובע. מה שאומר שחייב להיות לפחות כובע אחד אדום אצל אחד הגמדים. עד כאן. יש? [זו ההודעה עם הכי הרבה סמיילים שכתבתי עד היום D:]

Shaycus

New member
ג'מייקה,

אני מתחיל לחבב אותך יותר ויותר מרגע לדודלי. בייחוד את הכובעים הכחולים(!) עד כאן יש המפקדת, בהודעה הבאה אני מצפה לראות סמיילי עם התמונה שלך, תמשיכי.

JamicaniT

New member
אוקיי,

עכשיו אל תחפש היגיון מתמטי. כי אין. זה סתם ניחוש. גם ככה החידה הזאת מפגרת .. כל גמד יכול רק לראות את הכובעים של שני הגמדים האחרים. שזה או - 1) אדום
וכחול
. ואז השלישי לא יכול לדעת מה יש לו על הראש. 2) כחול וכחול
. ואז לשלישי יש כובע אדום. 3) אדום ואדום
. וגם אז השלישי לא יכול לדעת מה יש לו על הראש. אבל! וזה הניחוש. בגלל שאף אחד מהגמדים האחרים לא ראה שומדבר שונה ולא צעק שומדבר, אז הוא מניח ששניהם רואים בדיוק את מה שהוא רואה - שזה שני כובעים אדומים.
ואם כל אחד רואה שני כובעים אדומים, זה אומר שלכולם יש כובעים אדומים. תגיד שהבנת.

למעלה