חידת השבת של מירי !

חידת השבת של מירי !

שלום לכולם ! לאחר פסטיבל כרמיאל שהסתיים הבקר ובו זכיתי להשתתף, הנה באה השבת וכמיטב המסורת כאן, ערכתי להנאתכם חידה שבועית (מספר 8), שתקרא הפעם "כח עליון". להלן : לפניכם חמש מובאות מתוך שירה עברית שלהן חוברו ריקודי עם : א. לו על כתיפנו נשאנו שנים תינוקות, לו רק יצאנו שנית לחרוש ולזרוע, לו רק יכולנו לבצור גם, לו רק לצאת ולקצור גם. ב. אוהבת אותו, מוכנה להיות בשבילו, חזקה בשבילו, חלשה להיות בשבילו, שייתן לך קצת זמן, את אומרת, תשתני, את אומרת. ג. ורק מאדים בצד האדים גם לו היא תצמיח כנפיים. זה לא מעט שצדק וונוס לבד, יוצאים לבלות יד ביד, יד ביד, יד ביד, בשמים. ד. בא נבוא בשערך, אבל עוד יש לי זמן. איזה עולם בראת לכולם, איזה עולם נתת בחינם, שבני אדם יהיו לבני אדם. ה. לנו יש הרים אלפיים, בם נאוו רגלי המבשר, וגם מלאך מן השמים שאת נפשינו הוא שומר. השאלות שעליכם להשיב : 1. מה שמות הריקודים שמתוכם נלקחו המובאות ? 2. באיזה סוג של ריקוד מדובר, ומי הם יוצרי הריקודים האלה ? לאחר שהפקתם ממובאות אלו חמישה שמות של ריקודים שבהם גורמי "כח עליון". 3. מצאו וצטטו את הפסוק אשר בו כעין "הערת אזהרה" לעם ישראל, לבל יטעה ויחשוב כי גורמים אלו הינם האל עצמו והם נחלתם הבלעדית.(דברים, ואתחנן). 4. מצאו וצטטו את הפסוק שבו משולבים כל חמשת הגורמים האלו ביראה ופחד מפני האל. (ספר יואל). * אין פרסים לחידה - רק הערכה וכבוד רב. * אפשר לענות חלקית (בתשלומים) ולהוסיף ידע ועניין. ברכות לפותרים ולמנסים ! שתהייה לכם שבת שלום ! מירי.

למירי-פתרון חלקי:

א. השיר נקרא "החולמים אחר השמש" לא יודעת מי חיבר את הריקוד. כח עליון: שמש ב. ירח בשמיים של לאה שבת. מחבר הריקוד - דודו ברזילי. כח עליון-ירח ג. שם השיר-בלדה בין כוכבים של פופיק ארנון. כח עליון-כוכבים ד. ה. ארץ ישראל יפה-מחבר הריקוד-יענקלה לוי. כח עליון-מלאכים? זהו לבנתיים. אם אזכר בעוד משהו-אכתוב. בהצלחה למשלימים!

תוספת לפיתרון החלקי.

שבת שלום. א. החולמים אחר השמש. זוגות של ישראל שיקר. ב. ירח. של דודו ברזילי. ג. מסע בין כוכבים. זוגות של רוני סימן טוב. ד. אל אלוהי שמיים. מעגל של אבנר נעים. ה. ארץ ישראל יפה. מעגל של יענקלה לוי. אין לי ספר תנך בבית(בושה וחרפה) אז שישחקו הנערים לפנינו. מירי, כל הכבוד על ההשקעה,החן,והטוב טעם בו את כותבת ומגישה את חידת השבת. שבת שלום לכולם מיום טוב.

למה, למה אבנר אף פעם לא אומר

מי יצר את הריקוד אם הוא זה שיצר אותו? תראו למה זה גרם עכשיו-אני רוקדת אצל אבנר ולא ידעתי ש"אל אלוהי שמיים" - שלו...

חלק נוסף לפתרון :

הפסוקים המבוקשים מתוך התנ"ך: 1. ספר דברים פרשת ואתחנן פסוק יט: "ופן תשא עיניך השמימה וראית את השמש ואת הירח ואת הכוכבים כל צבא השמים ונדחת והשתחווית להם ועבדתם אשר חלק יהוה אלהיך אתם לכל העמים תחת כל השמיים"-אזהרה לעם ישראל 2. ספר יואל פסוקים טו-טז: "שמש וירח קדרו וכוכבים אספו נגהם: ויהוה מציון ישאג ומירושלים יתן קולו ורעשו שמים וארץ ויהוה מחסה לעמו ומעוז לבני ישראל" שבת שלום!

אופס-שכחתי לרשום את הפרק

1. דברים פרשת ואתחנן פרק ד´ פסוק יט 2.יואל פרק ד פסוקים טו-טז זהו זה. מה לעשות-הסניליות כבר שולטת... שבוע טוב לכולם!

יפה מאד ליום טוב ןלרקדנית מירושליים

היום התחלתי למכור את האוטו שלי,לאחר שפירסמתי במעריב.זה סיוט נוראי,בינתיים עשרות טלפונים ופגישות.

תאר לך שכל מי שלא פנוי לחידה

יכתוב זאת בפורום וגם יפרט את הסיבה המאד חשובה שיש לו. נראה לך סביר?

להלן הפתרון המלא !!!

בקר טוב לחברי הפורום. לאחר חופשה שלקחתי מהפורום ובכלל, אני שמחה לשוב ולכתוב כאן בפורום. כמובן שאני שמחה על השינוי שנערך בפורום במטרה למנוע הכפשות הדדיות וכניסות של סכסכנים התופסים "טרמפ", ויוצרים אווירה עכורה וחשדנית. נקווה שהשינוי יעלה במקביל גם את רמת הדיון. התשובות: א. החולמים אחר השמש - זוגות - ישראל שיקר. ב. ירח בשמים - זוגות - דודו ברזילי. ג. מסע בין כוכבים - זוגות - רוני סימן טוב. ד. אל אלוהי שמים - מעגל - אבנר נעים. ה. ארץ ישראל יפה - מעגל - יענקל´ה לוי. הכוחות העליונים שהופקו הם : שמש, ירח, כוכבים, שמים וארץ. "הערת הזהרה" :ופן תשא עיניך השמימה וראית את הירח ואת הכוכבים כל צבא השמים ונדחת והשתחווית להם ועבדתם וכו´ (דברים, ואתחנן ד´ יט´.) יראה ופחד : לפניו רגזה ארץ רעשו שמים שמש וירח קדרו וכוכבים אספו נוגהם. ספר יואל פרק ב´ פסוק י´. תודה לחברינו יום טוב שנתן תשובה חלקית ונכונה לחידה. יום טוב יקירי, אין לך תנ"ך בבית, על זה הייתה אומרת גולדה מאיר ז"ל "אני מזועזעת". גש בבקשה עוד השבוע וקנה לך תנ"ך בכריכה מהודרת, וזכור, התנ"ך הוא ספר הספרים היהודי המלווה את עם ישראל כארבעת אלפים שנה. הרקדנית הירושלמית כתמיד חרוצה ויעילה ופותרת מדוייק ונכון. ברכות. לעזרא היקר שהיה עסוק במכירת מכוניתו - מקווה שקיבלת מחיר טוב, אני מניחה שתיהיה עסוק גם השבוע בקנית מכונית חדשה. תודה לפותרים ולמנסים. ביום שישי הקרוב חידה חדשה שתיקרא "ישן מול חדש". להתראות ! מירי.

למעלה