חידת התלמיד והדף

clocker

New member
חידת התלמיד והדף

תלמיד מבצע את התהליך הבא 1. לוקח מספר דו ספרתי או חד ספרתי כלשהו ומכפיל אותו ב8 2. רושם את המספר על דף 3. מוסיף 2 4. מעלה את התוצאה בחזקת 3 5. לוקח את שלושת הספרות האחרונות 6. אם המספר שהתקבל לא רשום על הדף, אז התלמיד חוזר לשלב 2 7. אחרת, התלמיד מסיים את התהליך מה המספר המקסימלי של מספרים שיכולים להיות רשומים על הדף של התלמיד בתום התהליך יש לציין גם את המספר ההתחלתי שהתלמיד התחיל איתו את התהליך.

אולי...

אינסוף? מה עם המספר 6? 6 48 50 125000 שלושת ספרות אחרונות 000 חוזרים לשלב 2. 2 8 חוזרים לשלב 2 10 1000 שלב 2 2 8 שלב 2 10 1000 וחוזר חלילה... אם זאת כמות מספרים שונים... אז אולי 8?

Alkhimey

New member
->

זה בטוח לא אינסוף בגלל שיש מספר סופי של מספרים תלת סיפרתיים.

בסג

New member
../images/Emo62.gifמעניין

יצא לי שכמעט 3/5 מהמספרים בין 1-100 מגיעים ל-12 מספרים רשומים על הדף (למשל: 2,3,4,7,8,9,12,13,14), וכל היתר פחות מכך. אך כולם מסתדרים להם בצורה מעניינת ובמחזוריות קבועה.

clocker

New member
אני מתחייב שלא תמצא

מחזור דל 12 מספרים שונים. ואני לא אומר את זה בגלל שבדקתי

לכל היותר:

126 מספרים- כי אחרי הפעם הראשונה, כל המספרים יתנו שארית 2 בחלוקה ל- 8 (בכל שלב יש לנו מס' זוגי בחזקת 3- שהוא מס' המתחלק ב- 8, ואז מוסיפים לו 2). זה רק חסם מלמעלה על מס' המספרים שיכולים להופיע.

clocker

New member
למה השארית 2

אחרי שלב מספר 1, נקבל מספר שנתחלק ב8 והפעולה שומרת על החלוקה ב8 למרות שהחסם שלך נכון (125 ליתר דיוק 0 - כי אי אפשר לרשום את אלף)

נכון

אני התיחסתי למספר בשלב 3. בסג צודק- בדיקה מראה שבהפעלה חוזרת ונשנית של הפונקציה f(x)=x^3+2 mod 1000 תמיד יהיה מחזור באורך קטן או שווה ל- 12. יתרה מכך, מספר המסתיים בספרות 0 או 2 תמיד ייכנס למחזור באורך 2 (את זה דווקא טריביאלי להוכיח) ואילו מספר המסתיים בספרות 4,6,8 תמיד ייכנס למחזור באורך 12 (ואת זה אני לא יודע להוכיח).

clocker

New member
מחזור יכול להיות גם בגודל 3

לדוגמא אם הקלט ההתחלתי הוא 4

למעלה