חידת זיהוי - מי אני?

osprey

New member
תתקבל תשובה על שתי רגליים בלבד....

למה עפרוני ענק?

שלך!!!!!

אבל בצילום, גם לי נראה שמדובר בבארית (בעיקר ע"פ הזנב). במבט ראשון "קפץ לי" משום מה גבתון עפרוני, שעומד אולי בתנוחה לא אופיינית, אבל יש לי "בעיה" עם הזנב. שכחתי כמובן להוסיף-
תגיד לה רגע שתעשה "סיבוב"...

osprey

New member
קצת להוסיף על הבלבול

בבית הגידול בו צולמה הציפור מקננות באריות, דרוריות קצרות אצבעות עפרונים ממינים שונים ועוד. במילים אחרות, בית הגידול לא יעזור במקרה הזה.

osprey

New member
אולי..

למה דרור? למה לא בארית? או עפרוני ענק? זרעית? אולי בכלל עפרוני אחר? לא צריך לנחש. מה שצריך זה להסתכל טוב על הצילום, לפתוח מגדיר ולהתחיל להשוות. ישנם בצילום מספיק סימנים המאפשרים זיהוי. תתקבל רק תשובה מנומקת.

אני עדיין עם הבארית הרים

שמנה ומגושמת (או שסתם הייתה רוח?) מקור תחתון כתום-ורוד פס גבה בהיר (וזה, לשם שינוי, אחרי בדיקה במגדיר, אז בלי תלונות)

Dowitcher

New member
זה עפרונן כי...

ראשית, מדובר בעפרוני משום שהציפור קטנה וגוצית בעלת זנב קצר, גוונים חוליים וטופר אחורי מוארך. הפספוס העדין על גב העפרוני והמקור המסיבי יחסית, מצביעים על עפרונן. ניתן רק לשאר באיזה מין של עפרונן מדובר, משום שמהזווית הנתונה, אי אפשר לראות את החזה שאצל עפרונן גמד יהיה מפוספס. המקור נראה כבד יותר, כשל עפרונן גמד אך ניתן לראות גם כתם כהה בצד הצוואר וכיפה מעט ערמונית, האופייניים לעפרונן קצר-אצבעות. אורך השלישוניות שמהווה בד"כ סימן זיהוי טוב, לא שימושי במיוחד במקרה הזה משום שהן בלויות. הנוף לא ממש מתאים לעפרונן גמד ולכן אני משאר שזה עפרונן קצ"א, אך זוהי השארה בלבד. נ.ב: אשמח לשמוע על מקום בארץ בו מקננות דרוריות קצ"א, מלבד החרמון.

strix butleri

New member
מסכים עם דוביצ'ר

אמן על ההסבר המפורט, מי ייתן ונראה יותר הסברים ברמה שכזו בפורום הזה. טוב, ועכשיו מספיק עם השטויות: לדעתי דווקא אורך השלישוניות כן מהווה סימן זיהוי לטובת עפונן קצ"א, מכיוון שגם במקרה שהן בלויות, לציפור אין כלל חישוף אברות בולט (האברות בולטות בצילום מכיוון שהכנף לא 'מסודרת', והשלישוניות אינן מכסות את האברות). לכן ולאור כל האמור לעיל בהודעה הקודמת, אני מסכים עם דוביצ'ר ומקווה שייצפה שוב בקרוב בארץ, רצוי פרט אופייני בלבוש קיץ, וידידותי לטויצ'רים (=הדוביצ'ר, לא העפרונן קצ"א). לשלך: אמנם הרקע לא מתאים, אבל אני מקווה שזו לא הציפור שג'יימס ראה ב-K19 באביב 2003... נ.ב קינון של דרוריות קצ"א מחוץ לחרמון: קיץ 2002- שניים-שלושה זכרים שרים באמצע מרץ במורדות השומרון המזרחי. קיץ 1999- קינונים לאורך ספר המדבר מאיזור יתיר (הר עמשא) בדרום עד מזרח השומרון בצפון. שלך/תחמס, שכחתי משהו?

ככה ממבט ראשון,נראה לי שהוא שייך למ

פחת הפרושיים,הזיהוי שלי פרוש מצוי. היתה לי התלבטות,אך בסופו של דבר זה נראה לי זה,כנראה צעיר מהשנה שעברה.

בו תסביא לי איך עפרונן? הניצוי לא

מתאים,צבעי הרגלים לא מתאימים,והמקור עדין מדי,כך לי זה נראה לפחות עפ"י מגדיר הציפורים של מפה.

למעלה