חידת זיהוי

bee eater

New member
חידת זיהוי

בוחן פתע קטן. נא לענות מימין לשמאל, רצוי גם להסביר על מה התבססו הזיהויים. בהצלחה!

RedBishop

New member
לדעתי...

מימין לשמאל: 1. שחפית גמדית - קודם כול הגודל ביחס לחברותיה, ההמשך הוא מה שמזהה אותה כשחפית, זנב ארוך, מקור חד וארוך, כיפה שחורה ומצח לבן (ניצוי בוגר בחורף ?). 2-3. די התלבטתי כאן, לא היה לי לגמרי ברור אם זה נסיון הטעיה או שאני מפספס משהו, בכל מקרה לדעתי מדובר בשתי שחפיות ים. למה ? אלימינציה. שחפית קוטב - לא כי המקור ארוך מדי והקצה שחור. שחפית ורדרדת - לא כי המקור אינו שחור מספיק. שחפית שוניות - כאן אני ממש לא בטוח, אבל נראה לי שהחזה פשוט בהיר מדי.

netbird

New member
בוחן פתע?

אז להכניס מגדירים? בלי חבר טלפוני? גלגל הצלה? טוב, קצת רצינות: הראשונה לדעתי היא שחפית שחורת מקור (המקור נראה שחור). אלא אם הרגליים צהובות ואז זה צעיר של שחפית גמדית (נראה שהתמונה צולמה מול השמש כך שקשה להבין את צבע הרגליים). לשנייה נראה שיש מקור אדום לגמרי ולכן אהמר על שחפית קוטב. מכאן גם אני אשתמש בקצת אלימינציה: מקור אדום עם כתם שחור בקצה יש גם שחפית כספית, אבל המקור שלה הרבה פחות עדין מזה שבתמונה והיציבה של שונה מאוד (זקופה יותר). קשה לראות את צבע הרגליים של השלישית. לשחפית ורדרדת יש מקור עם בסיס אדום והשאר שחור במקום קצה שחור והשאר אדום. בקיצור, אני מצטרף כאן ל- red bishop - שחפית קוטב.

razyho

New member
בסך הכל די מסכים בשלב זה עם

הבישופ אבל הייתי רוצה לדעת האם התמונה צולמה באילת תן תשובה בזריזות

bee eater

New member
פתרון החידה

הבה נתחיל: התמונה צולמה באילת ב-17 ליולי האחרון. השחפית שמימין: נראית בבירור קטנה משתי האחרות, ובעלת צבע מקור ורגליים שנראה כהה (כמעט שחור). שחפית בעלת מצח לבן נרחב שכזה היא בלבוש חורף, אבל בגלל זמן התצפית יתכן מאוד שמדובר כאן בפרט בלבוש קיץ-ראשון (בשנתו הקלנדרית השניה) - כלומר פרט לא בוגר. הגודל ביחס לשתי השחפיות האחרות, שהן שחפיות בינוניות, מסגיר את העובדה שפרט זה משתייך לאחד משני מינים אפשריים: שחפית גמדית ושחפית אפורת-זנב (Saunders's Tern). בהסתמך על הידע המוגבל כיום על מאפייניי הזיהוי של המין האחרון, לא ניתן בלבוש כזה להבדיל בין שני המינים. לכן המסקנה כאן היא שמדובר בפרט המשתייך לאחד משני מינים אלה. השחפית האמצעית: לפרט זה מקור אדום לחלוטין, ללא קצה או בסיס שחורים. כמוכן יש לו מקור קצר ועבה יחסית לפרא שמשמאלו, וכן לחי לבנה שמתחתיה שאר צידי הראש אפורים. המקור האדום לגמרי הוא סימן מבדיל בין שחפית זו, המשתייכת למין שחפית קוטב , לבין מינים אחרים, דומים, של שחפיות (ים, ורדרדת, שוניות, פורסטר, וכו'). לכן המסקנה כאן - שחפית קוטב, כנראה בוגרת. השחפית השמאלית: דומה מאוד לשחפית האמצעית למעט מקור שנראה שחור לקראת קצהו וכן מעט שחור בבסיסו. נראה שראשה ארוך יותר (יתכן שזו תוצאה של מתיחת הצוואר קדימה), הגבול בין הכיפה ללחי מטושטש יותר והלחי הלבנה נראית מצומצמת/מטושטשת/לא קיימת. למרות שעל פניו סימנים אלה מצביעים על שחפית ים, יש לזכור כי שחפית קוטב בלבוש קיץ-שני (בשנתה הקלנדרית השלישית) עשויה להראות סימנים כאלה - דגם מקור לא אדום לגמרי עדיין ולחי מטושטשת משהו. ייתכן כי המקור נראה לנו צר יותר פשוט מכיוון שהוא כהה יותר - צבעים כהים גורמים לחלקים שונים, כגון מקור, להראות צרים יותר בעין, וזוהי אשליה אופטית מוכרת. המסקנה: כנראה שחפית ים, אך יתכן גם שחפית קוטב בלבוש קיץ-שני. תגובות/הערות יתקבלו בברכה.

למעלה