חידת מקום ליום ירושלים

YotamKa

New member
חידת מקום ליום ירושלים

מי מזהה את המקום המצולם, ומהו שם העלייה שרואים.

הפרס: פלטה 30 שיניים מקדימה.

ניחוש, גבעת המבתר

אין לי מושג בירושלים ובטח לא הייתי שם אף פעם (בגבעה הנ"ל), אבל הטנקים שבתמונה זה שרמנים. זה אומר שזה ממלחמת ששת הימים - טנקים של חטיבת הראל. המקומות שהם כבשו באזור ירושלים הם רכסים הרבה יותר גדולים מהגבעונת הזו. על פי ויקיפדיה, כוח מחטיבת הראל היה מעורב בכיבוש גבעת המבתר. אז זה הניחוש שלי.

YotamKa

New member
אני לא חושב. כאן המקום לציין שגם אני לא

יודע בוודאות. פשוט מהתמונה קפץ לי ישר מקום מסויים לראש.

בדקתי עכשיו בקישור ששמת, ובאמת במקום שחשבתי עליו היו מעורבים גם כן טנקים, של אותה חטיבת הראל.

אגב - מי שינסה למצוא המקום דרך חיפוש תמונות בגוגל אולי יתבלבל. היום כותבים כתבות בעיתון בלי להוציא את האף מהמשרד ולא יודעים איך נראית ארץ ישראל.

YotamKa

New member
פתרון לדעתי: גשר גת-שמנים

הגשר אליו הגיעה סיירת צנחנים בטעות, וגם חטיבת הראל, ונחשפו לאש מכיוון חומות ירושלים. טנקים וגם חיילים נשרפו שם.

אם אני צודק, אז העלייה שרואים היא באיזור הקיר של מנסוריה, אולי קצת צפונה ממנו. פרט שלא מסתדר לי הוא שקצה רכס הזיתים אמור להיות יותר גבוה, אבל אולי מהזוית הזו זה מה שרואים. אבדוק בהזדמנות הקרובה, אבל הגשר שמצולם דומה 2 טיפות מים לגשר שיש שם היום.

YotamKa

New member
העיקר בכיתוב לתמונה באתר NRG כתוב

שזו הפריצה לגבעת התחמושת, וזה מופיע בשתי כתבות שונות (!). מכיוון שאני נמצא די הרבה בירושלים ששוחררה בששת הימים, ישר קפץ לי לעין הגשר הזה. תודה על הוידאו.

למעלה