חידת שלמארצי

גרי רשף

New member
חידת שלמארצי../images/Emo22.gif

באיזה שיר, שלמה ארצי מצטט ושר שורה משיר של נעמי שמר? החידה מתפרסמת במקביל בפורום מוזיקה עברית ובפורום שלמה ארצי) שאלה שניה- כמה ´שִינִים´ יש בהודעה שלי?..

shellyland

New member
אני יודעת את התשובה לשאלה השניה

יש לך 17 שינים, שאם תחבר אותם ל-7 למדים ו-17 יודים, תקבל 7 פעמים "יש שלי" ותשאר עם עודף של 3 יודים, שמתקשרים לשלמה ארצי דרך חידות החיפושיות מלפני כמה ימים. בקשר לשאלה הראשונה אני צריכה עדיין לחשוב.

shellyland

New member
יש את...

"הרוח נושבת קרירה"? הוא שר את זה בשיר "צותא, אבל אם אני לא טועה זה שיר של חיים חפר, לא של נעמי שמר.

מוגג

New member
ההגנה הכי טובה...../images/Emo119.gif

..כידוע, היא ההתקפה. אז מכיוון שאיני מתמצא בארצי אז אין לי כרגע כיוון. אני רק יודע ששניהם מבצעים את שירו של טשרניחובסקי "אומרים ישנה ארץ" כל אחד בגירסה ובלחן שונים. ואם אין לי פתרון אז אוסיף חידונת באיזה שיר רומז שלמה ללהקת אבטיפוס וכיצד הוא מכנהה?

ST

New member
אה.. סוף סוף אני יודעת משהו.. ../images/Emo29.gif

"להקה מתוקה, שרה על מועקה" מתוך "זה מה שנשאר" כמובן ש´מועקה´ זה שיר של להקת אבטיפוס, אז אני מניחה שלזה התכוונת... (ואני מקווה שאני לא מבלבלת פה בין כמה דברים.. השעה...) בשורות טובות, אסתי.

מוגג

New member
לא...../images/Emo119.gif

אינך מתבלבלת.
. זו התשובה המלאה לחלוטין. הרי לך
כי
רק המנהלים רשאים לתת.

גרי רשף

New member
הבלדה על ברוך ג´מילי../images/Emo22.gif

פאדיחה גדולה עם הפורום הזה: אפילו הגולשים מפורום שלמה ארצי פתרו את החידה- בשבילם אין הבדל בין נעמי שמר לשרית חדד, וכל מי שאינו שלמה אינו קיים.. השיר הוא הבלדה על ברוך ג´מילי שזכה בפסטיבל הזמר והפזמון 1974, ובו הוא מצטט גם את חמסינים במשלט של נעמי שמר, גם את השיר על צביקה, וגם את באב אל וואד.

גרי רשף

New member
תבורכי פיסה../images/Emo47.gifשל שמש../images/Emo22.gif

הפזמון של הבלדה הולך כך: ברוך האל בארץ ישראל תבורכי פיסה של שמש אך גלי לי מי היה ברוך ג´אמילי? מה עשה ברוך ג´אמילי? איפה הוא ברוך ג´אמילי? באותם רגעים ממש (מוצאי יום העצמאות תשל"ד) ישב ברוך ג´מילי בבנייני האומה וחזה בהופעתו של הארצי, וזאת לאחר שגילה זמן קצר לפני כן שהוא מְכַכֵּב בפסטיבל בעקבות מעשה משובה משנת 1948.. עברו שנים רבות מאז, את נח (יורם טהרלב, מתי כספי, שוקולד מנטה מסטיק) כולם זוכרים למרות שלא זכה בשום מקום, וברוך ג´אמילי נשאר עם התהיה שבסוף הפזמון הנ"ל.. גם דליה מכפר עין הוד זוכה לתהילת עולם בפורומנו הצנוע לאחר שפתרה את החידה בפורום שלמה ארצי.

למעלה