חיובים סטטוטורים

breach

New member
חיובים סטטוטורים

איזה נזקים שהפיצויים שהניזוקים יקבלו נובעים מחיובים סטטוטורים ? איזה נזקים שהפיצויים שהניזוקים יקבלו נובעים מחיובים סטטוטורים ?

breach

New member
תיקון השאלה

איזה נזקים שהפיצויים שהניזוקים יקבלו, נובעים מחיובים סטטוטורים ?

uncle131

New member
איזה שאלה אמורפית

לאן אתה חותר? יש כ"כ הרבה שקצרה היריעה מלהכיל. באם כוונתך היא אך ורק לדיני הנזיקין אז ככה "בשלוף" יש לך את ראש הנזק של כאב וסבל בתאונות דרכים שנובע מחיוב סטטוטורי, חוק איסור לשון הרע גם שם יש סעיף של פיצוי ללא הוכחת נזק, חוק האחריות למוצרים פגומים, חוק לפיצוי נפגעי עירוי דם (נגיף האיידס) ועוד... אולי תחדד את השאלה?

breach

New member
תכלס

תכלס אני רוצה לדעת איך זה שידיד שלי שעשה תאונה עם רכב ובכלל לא נפצע קיבל עשרות אלפי שקלים (נדמה לי 26.000 ש"ח) מיידית למרות שאפילו לא חטף שריטה וכיצד זה שאחרי שהוא התווכח עם אדם והתלונן עליו ראשון במשטרה וגרם שבית משפט השלום יפסוק נגד "התוקף" שלו עבודות שירות אחר כך ידידי גם קיבל עשרות אלפי שקלים פיצויים. והכל הוא עשה כסף קל מבלי שהיה צריך להוכיח שום דבר והתביעות של ידידי עם הצלחה של 100% לקבל פיצויים מבלי אלפית אחוז שיפסקו נגדו הוצאות בגלל 100% הצלחה גם בתביעתו נגד "התוקף" (שהוא לא קיבל אפילו שריטה) וגם בתביעתו נגד חברות הביטוח בתאונה שהוא לא קיבל אפילו שריטה קלה. אני רציתי לדעת איך זה והנחתי לעצמי שכנראה זה בגלל שבשני המקרים מדובר בחיובים סטטוטוריים ולכן קיבל כסף מיידית בלי אלפית אחוז סיכון של הפסד (שיפסקו נגדו הוצאות עקב הפסד). מכאן שחתרתי לדעת איזה עוד דברים בנזיקין הם מהסוג שהנפגע מקבל פיצויים בלי שום סיכון שיפסיד ואני קראתי לזה "מחיובים סטטוטוריים" עקב ההנחה שלי האמורה. עכשיו זה מובן נכון ? לכן השאלה שלי היא איזה נזקים שהפיצויים שהניזוקים יקבלו, נובעים מחיובים סטטוטורים ?

uncle131

New member
לא הבנתי כלום.

תנסה לנקד את הפסקא הראשונה בכדי שניתן יהיה להבין. באילו 2 מקרים מדובר? תקיפה ונזקי גוף שנבעו מת.ד.? מה הקשר לנזקים סטטוטורים בכלל? אה, ועוד משהו... אל תאמין לכל בריה שאומרת לך שעל 2 שריטות היא קיבלה מליון דולר. מנסיון זה לא כך. לא אלאה אותך בכל מרכיבי ראשי הנזק אבל לא צריך להיות חכם ציון בשביל להבין שחברות הביטוח לא ששות לשלם לכל דכפין סכומים מנותקי המציאות.

למעלה