חיוב בכרטיסי אשראי

1michelle

New member
חיוב בכרטיסי אשראי

האם אפשר לחייב כרטיסי אשראי באטסי ולא רק דרך פייפל?

אפשרי אך דורש שקר לבן

להגדרת התשלום תצטרכי לשקר שאת גרה במדינה אחרת ולהשתמש בבנק בחו"ל.
בהנחה שאין לך חשבון בנק בחו"ל את יכולה לקבל אחד וירטואלי בעזרת payoneer.com (שכמובן יגבו את העמלות שלהם).
מניסיון, זה עובד ולקוחות משלמים לי דרך הסליקה של אטצי, למעשה מרבית הלקוחות מעדיפים זאת על פני PP.
כמובן שגם אטצי גובים עמלות על הסליקה.

לעוד מישהו נמאס מכל העמלות או שזה רק אני? :)

1michelle

New member
עמלות

במצטבר זה לא בעצם אותם עמלות כמו ישירות דרך פייפל?

העמלות יוצאות דומות סה"כ

האמת שלא עשיתי זאת כדי לחסוך עמלות אלא כדי לתת ללקוח עוד אופציות מלבד פאיפאל והרוב אכן מעדיפים את ה-direct checkout.

בפאיפאל העמלה שאנו משלמים היא 3.9% + 0.3$ לכל כסף נכנס. כאשר מעבירים לבנק בשקלים יש עמלה של בערך 3% על ההמרה, לסכומים גבוהים (800$ ומעלה) מומלץ להעביר לכרטיס אשראי המקושר למט"ח.

העמלות של אטצי תלויות במיקום הבנק שלך, בפיוניר תבחרי את הבנק בארה"ב ואז העמלה של אטצי היא 3% + 0.25$
רשימת העמלות לפי מיקום הבנק:
https://www.etsy.com/help/article/2028
שימו לב שצריך להרשם שגרים באחת המדינות הנמצאות ברשימה, אבל מיקום הבנק בארה"ב. אי אפשר להירשם שגרים בארה"ב כי אז צריך SSN.

בפיוניר העמלה שלך אמורה להיות 1% על כל כסף שנכנס, אבל אצלי משום מה על העברות מאטצי עד כה לא גבו עמלה, לא יודע למה, אולי זה באג, על הכנסות מאמאזון כן גבו לי עמלות.
מלבד זאת יש עמלת המרה לש"ח כאשר מעבירים את הכסף לבנק של בערך 2-2.5%.

סה"כ העמלות יוצאות פחות או יותר אותו דבר, היתרון המרכזי הוא שניתן לקבל Etsy gift cards ושלקוחות מעדיפים לשלם דרך אטצי ישירות.
הדרך היחידה באמת להוריד עמלות כל עוד מוכרים בזירות מכירה היא להגיע לסכומים גבוהים (מעל 12,000 שח חודשי) ולקבל עמלות משופרות מפאיפאל.

עוד דרך היא באמת לפתוח חשבון בנק בארה"ב (כל תייר יכול לפתוח כל עוד הוא נמצא פיזית בארה"ב) ולהמנע מעמלות ההמרה הגזלניות.
היה לי חשבון כזה שסגרו לי לא מזמן לאחר שנתיים, מכיוון שזיהו אותו כחשבון עסקי בעוד פתחתי אותו כאדם פרטי, כנראה שחייבים גם לרשום חברה בארה"ב.

yaniv0054

New member
תודה ספגטימונסטר על התשובה המפורטת, שאלה נוספת בעניין המשלוח

אני יכול לפתוח חנות שממוקמת בצרפת, ולהגדיר את פיוניר כאמצעי תשלום ?
או שאני חייב שהחנות תהיה ממוקמת בארצות הברית?

בעניין המשלוח, לציין משלוח מישראל או מהמדינה שהחנות ממוקמת ?

אין בעיה עם זה שהחנות ממוקמת במדינה אחת, והמשלוח מוגדר בעמוד המכירה שמתבצע ממדינה אחרת?

תשובה

באשר למדינה ממנה אתה מוכר
עדיף לך שהמדינה תהיה אחת מאלו עם ה-3% עמלה מהטבלה הנ"ל
https://www.etsy.com/help/article/2028
כי אז תשלם פחות עמלות.

אבל יש לשים לב ש-3% של אוסטרליה וניו זילנד למשל תקף רק להזמנות מקומיות.
אז הכי טוב זה נראה לי כתובת בקנדה, כי לארה"ב הם משלמים 3%, ומשם רוב ההזמנות.
ולבחור בארה"ב בלתי אפשרי אם אין לך SSN, מה שכמובן אין לרובנו.

אין בעיה שמיקום החנות בהגדרות ובתצוגה הם שונים.
כמובן לרשום במיקום התצוגה את המקום ממנו אתה שולח באמת.

למעלה