חיוב בשקלים באיביי -פייפאל.

חיוב בשקלים באיביי -פייפאל.

לפני שבוע הזמנתי מוצר מאיביי ופתאום קלטתי שהם חייבו אותי בשקלים. אין לי בעיה עם זה רק שגבוה ממני תוספת של 25$ מהמחיר שתכלס הייתי אמור לשלם למוכר. אין לי מושג איך הגיעו לזה אולי קבעו שער $ כ4% מעל השער באותו יום ... מישו נתקל בזה? שלחתי אימייל לפייפאל ושבוע שאין תשובה בכלל. בעבר כשהחיוב היה דולרי חברת האשראי הייתה קובעת את השער והעמלה והפרשי שער היו הרבה יותר נמוכים. למישו יש מושג איך אפשר לשנות את הגזילה הזאת?

roeeya

New member
אין סיכוי,

מהיכרות עמוקה עם חברות האשראי ותחום המט"ח פייפל נותנים שערים מאוד הוגנים. דווקא המהלך לטובתנו כי חברת האשראי גובה משהו כמו 2-2.5% עמלה על כל תשלום במט"ח + שערי המרה מטורפים. אין לי מושג למה גבו ממך 25$ תוספת, נראה לי מוזר. תן פרטים מלאים, צילומי מסך ואולי נגלה מה הולך פה

בבקשה:

Conversion to: To U.S. Dollar -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- From amount: -3,346.51 ILS To amount: $839.99 USD Exchange Rate: 1 Israeli New Shekel = 0.251005 U.S. Dollars -------------------------------------------------------------------------------- Date: Dec. 7, 2007 Time: 15:15:54 PST Status: Completed השער באותו יום עמד על 3.85 או 0.2604$ לשח אחד. הם המירו לפי 0.2501 שזה פאקינג 3.7% יותר מהשער באותו יום. אשכרה rip off . והם לא עונים לי בתמיכה.

roeeya

New member
אתה שוכח שני דברים:

1. בחו"ל אין יציג, השער שאתה מקבל נקבע ע"י השער שוק בזמן בו אתה משלם 2. היציג לא אומר כלום, רק לידיעה כללית. למשל יום שישי ה"יציג" היה 3.971 אם אני זוכר נכון, כשאני הלכתי הביתה ב 16:00(אני עובד בבנק מול חדר מסחר במט"ח) השער עמד על איזור ה 4. היציג זה סתם שער שהבנק דוגם בשעה מסויימת כדי שיהיה לו יותר קל לעשות המרות מט"ח. במקום לקחת שערים בזמן אמת אתה שפוט משווה הכל לנגזרת אחת או אחרת של היציג. אין לזה שום קשר לשער אמיתי לשוק. חוץ מזה, על כל שער שיש אתה צריך להבין שיש "SPRED". זה המרווח בין קניה למכירה, שנקבע ע"י מי שאתה פועל מולו. למשל, אם השער בשוק עומד על 3.9, אתה תמכור באיזור ה 3.8 ותקנה באיזור ה 4. זה נועד לתת רווח מינימלי. כל מקום עובד בצורה כזו, ובאמת באמת בתור מי שעבד פעם בחברת אשראי ועכשיו בבנק, לפי מה שאני רואה ויודע פייפל נותנים שערים הוגנים וחוסכים לך כאב ראש בכך שהם מחייבים שקלית.

אז זהו שגם סחבק עובד בבנק ויש 50% הנחה בעמלות

המרה מחיובים בחו"ל. היציג אכן לא אומר הרבה חוץ מ"לייצג" (הוא כן אומר לגבי פקדונות מטח וקרנות וכול' בבנק אבל זה אתה בטח יודע) אבל מדובר ב spread מטומטם של כמעט 4%. אני יודע שאני צריך לשלם 840$ ולא 865$ , שיתנו לי לבחור אם אני רוצה שהחיוב יהיה במטח או בשח או שיידעו אותי לפני כן. שים לב ככה זה מופיע בחיוב בישראכרט :

roeeya

New member
רגע רגע,

חשבתי שאנחנו מדברים על משיכות מפייפל... אם הוסיפו לך 25$ איפשהו בתהליך תפנה לפייפל, מצטער לא הבנתי שלזה התכוונת. מה אתה עושה בבנק?

iky

New member
העמלות בכ.אשראי זה 0.5% עמלת המרה >>

והשער הוא שער המחאות גבוה בבנק הפועלים כך זה לפחות מקובל בישרכארט

למעלה