חיוב על "יעוץ חינם"

מרינהג

New member
חיוב על "יעוץ חינם"

מאוד אשמח לכל הסבר/הכוונה בהקשר:

חברה שלי הלכה ליעוץ תזונתי לרופאה סינית שהוא חינמי.
אחרי השלב של יעוץ, הרופא אמרה לה שצריך לעשות סדרה של דיקורים...היא עברה את הטיפול הראשון ולשם תשלום עבור סדרת הטיפולים מסרה את פרטי כרטיס אשראי שלה.

למחרת התקשרה והודיעה שהיא לא מעניינת בסדרת הטיפולים, ביקשה לבטל את העסקה ולשלם רק עבור דיקור אחד.
אמרו לה שמבטלים אבל היא מחויבת גם ב 400 ש"ח קנס על הביטול (סכום העסקה הוא 3000 ש"ח).
לאחר מספר ימיים הגיעה בדואר חשבונית : 270 ש"ח (על הדיקור) + 400 (קנס) + 500 (יעוץ תזונתי) + 500 (עוד איזה יעוץ...). כאמור חברתי ביקרה אצלה פעם אחת בלבד (לשם יעוץ חינם +דיקור) למשך שעה בלבד.

האם יש מה לעשות במצב הזה? ביטול חיוב מול חברת אשראי על השירות שלא קיבלה (יעוצים בתשלום)? האם זה חוקי לקבוע קנס של 400 ש" על ביטול עסקה בשווי 3000? האם יש כאן עילה לתביעה קטנה?

מראש תודה!

אם הובטח ייעץ חינם - מגיעה לה ייעוץ חינם.

ולמיטב הבנתי, אלא אם היא חתמה או הסכימה למשהו אחר, הייעוץ החינמי תקף גם אם היא מבטלת את העסקה.

למה היו הדיקורים? לאיזו מטרה?

האם היא חתמה על איזה חוזה?

אסף.

מרינהג

New member
עונה

היא הגיעה ליעוץ עקב בעיה רפואית, במהלך הטיפול המטפלת המליצה לה לעשות סדרה של דיקור + תרופות סיניות. היא עברה דיקור ראשון בסדרה ושילמה על הסדרה 3000 ש"ח (תשלומים).
למחרת החליטה לבטל את העסקה והתקשרה לבטל.
לגבי חתימה על חוזה, אינני יודעת במדויק, אני מניחה שלא.
אני מנחשת שחברתי לא בן אדם הראשון שנופל לבור הזה...וכנראה באמת יש "חוזה"...האם עובדה שהיא אישרה את החיוב של 3000ש"ח (בלי לקרוא את החוזה וכמובן בלי לחתום עליו), מחייבת אותה לגבי "אותיות הקטנות" של החוזה?

האם אנחנו מבינים נכון לשון החוק:

"(א) ביטל הצרכן את הסכם הרכישה, כאמור בתקנה 2, רשאי העוסק לגבות מהצרכן דמי ביטול בשיעור של %5 ממחיר הטובין או מערך השירות או 100 שקלים חדשים לפי הנמוך מביניהם.

(ב) נעשתה העסקה בכרטיס אשראי והוכיח העוסק לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או גוף אחר שעמו התקשר העוסק לביצוע סליקת כרטיסי אשראי, גבו ממנו תשלום בעד סליקת כרטיס האשראי בעסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו."

כלומר קנס מקסימלי עבור ביטול 100 ש"ח לכל היותר?
מה מדיניות של חברת כ"א בהקשר?
חברתי שוקלת לפנות לעו"ד ליעוץ משפטי, האם זה כלכלי? כלומר האם יעוץ משפטי מוכר ע"י בית משפט כחלק מהוצאות המשפט?

תודה!

אם אני מבין נכון את מהות הטיפול, אזי הוא לא

נכלל בתקנות ביטול עסקה.

מה שאומר שהביטול ותנאי הביטול צריכים להיות על פי החוזה, ובאין חוזה - ניתן לטעון שאין אפשרות לגבות כלל דמי ביטול.

פגישת ייעוץ בד"כ לא עולה יותר מדי, וניתן להכניס אותה כחלק מהוצאות המשפט. חלק מהשופטים פוסקים פיצוי על יעוץ משפטי, וחלק לא. אי אפשר לדעת לאיזה שופט מגעים בסופו של דבר.

למעלה