חיוב על נזק שהזיקו לבעל חיים

serverserver

New member
חיוב על נזק שהזיקו לבעל חיים

אדם ששונא בעלי חיים, התעלל לי בבעל החיים שלי, פצע אותו והרג לי אותו. נגרם לי צער רב ואני רוצה למען יראו ויראו לפגוע בכיסו של המזיק באותו עניין, שהמזיק יבוא על עונשו בכיסו כי שם הנקודה הרגישה שלו. לצורך העניין, יש לי שאלות, השאלה הראשונה היא עקרונית רציתי לדעת האם קרובי משפחה של נירצחים יכולים לתבוע את הרוצח על עגמת נפש ואם כן אז בכמה כסף נוהגים לכמת את עגמת הנפש בתביעות נגד רוצח ? השאלה השניה היא לגבי, אני רוצה כאמור לתבוע את המזיק, תביעת עגמת נפש. בכמה כסף אפשר לכמת עגמת נפש שנגרמה עקב חיסרון בבעל החיים שהמזיק החסיר לי אותו ? שאלה שלישית, האם בעזרת תביעת נזיקין מהסוג הזה אפשר ליצור חיוב, - שהמזיק יחוייב לשלם לי פיצויים ?

yg28

New member
תביעה

אפשר לתבוע. בעל חיים הוא נכס. פגיעה בנכס שלך מקימה לך עילת תביעה לפי פקודת הנזיקין. גם נזק באופן כללי ("אובדן נכס, אבדן רווחה גופנית, וכיוצ"ב). אם בעל החיים הניב לך גם רווח כלכלי (למשל - בעלי חיים גזעיים שמכרו את צאצאיהם, כלבי/חתולי תערוכות וכו') אפשר גם לתבוע בגין נזק ממון. אין תג מחיר לעגמת נפש. הכל תלוי נסיבות. כנ"ל גם לגבי בני אדם. אפשר גם להגיש תלונה במשטרה. אם יש די ראיות יתכן שהרוצח (של החיה) יועמד לדין, ואז במסגרת ההליך הפלילי ניתן יהיה לדרוש גם פיצוי כספי. בנוסף או לחילופין, ניתן להשתמש בפס"ד מרשיע כראיה לכאורה במשפט אזרחי נזיקי. כל פס"ד שבו זכית יוצר חיוב. אם הנתבע אינו משלם, ניתן לממש את החיוב בהוצל"פ.

serverserver

New member
yg28 ../images/Emo51.gif שנה טובה

תודה על התשובה המפורטת. תודה ושנה טובה ומקסימה .
בהכל.

אני גם הייתי נוקטת בצעד חמור נוסף

שלום רב, התעללות בבעלי חיים הוא נושא כאוב בחברה שלנו. אנני חושבת שהפיצוי הכספי יכול להוות תחליף לאובדן החיה האהובה. מה שכן אפשר לעשות, ואני ממליצה, הוא לפנות לאחד מן האיגודים הפועלים לרווחת החיות, עם פרטי המקרה של ההתעללות. עפ"י חוק צער בעלי חיים, ישנו איסור על עינוי בעל חיים, התאכזרות, והתעללות. האיגודים הפועלים למען החיות רשאים להגיש קובלנה פלילית כנגד המתעלל. מדובר באישום פלילי, עם כל ההשלכות הנובעות מכך, ואני באופן אישי סבורה כי פתרון זה מהווה כלי מחנך לחברה כולה באשר להתייחסות לבעלי חיים. אני מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה