חיוג דרך האינטרנט

syair

New member
חיוג דרך האינטרנט

העלתי את הסוגיה הנ"ל גם בפורום צרכנות, אבל מכיוון שלפי דעתי מתברברים שם איתי בקטנות. אני מעדיף שעו"ד שמבין בענייני אינטרנט יתן לי את דעתו. אז ככה: התלונה שלי היא כנגד חברה בשם iConnectHere או בשם אחר DeltaThree, שמרכז הפיתוח שלה יושב בירושלים, ולכן כנראה גם הבעלים הוא ישראלי. מי שרוצה מוזמן להכנס לאתרים של החברות ע"י הוספה של .com לשם החברה. אז הסיפור הולך ככה, לפני כ-4 חודשים נרשמתי לשירות החיוג הטלפוני שלהם, שמאפשר שיחות טלפון בעולם במחיר נמוך משמעותי, ממה שמציעות חברות החיוג הבינלאומי בישראל. מהמספר פעמים שהשתמשתי בשירות שלהם, לא כל כך נהנתי מאיכות הקול, אף על פי שיש לי אינטרנט מהיר. לא עשיתי כלום בעניין, ובזמן האחרון בכלל לא השתמשתי באופציית החיוג הזו, והייתי משתמש שוב באחת מהחברות הישראליות. אבל מה כשנרשמתי לא שמתי לב בתנאי השירות, לתנאי אחד קטן, שאחרי 120 יום מהחיוב האחרון, כל היתרה נמחקת מהחשבון. מה שיפה, שיום אחרי שזה קרה, קיבלתי מייל, שכל היתרה שלי נמחקה, ושאני מוזמן לשלם שוב, ולהשתמש בשירותים שלהם. יש לי כמה טענות. ראשית החברה מעודדת אותך לקנות סכום יותר גדול בהתחלה, ואני קניתי שיות ב-25 דולר כדי לקבל בונוס של 5 דולר. לא רשום בשום מקום בולט באתר, וגם לא בתוכנה שמשתמשים לדבר כמה ימים נשארו לך עד לפקיעת תוקף הכרטיס. דרך אגב פניתי לאחר שקיבלתי מהם את המייל למה לא רושמים בתוכנה את מספר הימים עד פקיעת התוקף או למה לא מקבלים מייל בנושא, והם אמרו שאני צודק, והם ישתדלו בעתיד לשנות. בקיצר לא עזר כלום, והם עמדו על כל (גם במיילים, וגם בטלפון), שרשום את כלל ה-120 יום בתנאי השירות, וזו בעיה שלי, ושהם לא מוכנים לפצות אותי בכלום יש עוד בעיה, שאם אני רוצה לתבוע את החברה, רשום בתנאים באתר, שהתביעה תהיה בבית המשפט בניו יורק. עוד הערה בקשר לחברה, הם מציעים לבעלי אתרים למכור דרך האתר את השירות, כבעל אתר הצעתי את זה מהאתר שלי, ונרשמתי גם דרך האתר, אבל מה את הכסף לא ראיתי, ושניסיתי לפנות אליהם בנושא, פשוט זכיתי לשתיקה ארוכה. הבעיה שקשה להוכיח שבאמת נרשמתי דרך האתר שלי.

באמת לא נעים, אבל הסכם צריך לקרוא

לפני שחותמים עליו. כפי שציינתי בעבר לגבי חברת paypal תנאי שיפוט זר, מחייב. אם מקום השיפוט הוא מדינת ניו יורק, רוב הסיכויים שגם הדין החל הוא הדין של אותה מדינה ולא של מדינתנו. נהול תביעה שם תעלה לך מן הסתם יותר ממה שהפסדת. ולשאלה התאורתית של הוכחת ההרשמה שלך דרך האתר, יש אפשרות טכנית להוכיח זאת אם המחשב ממנו זה נעשה עדיין ברשותך, זאת שאלה של השקעת משאבים כולל כסף. אם אתה רוצה ללכת על בטוח, אל תתבע, אם אתה רוצה להמר, תגיש תביעה קטנה ותנסה להגיע לאיזושהיא פשרה אך קח בחשבון שאתה יכול להפסיד ולשלם לחברה הוצאות.

syair

New member
איך אני יכול לתבוע בחו"ל

ואל סמך מה אני יכול לתבוע? האם אני יכול לתבוע שיש בהסתרת מידע זה מין האפליה? או שפשוט זה בעיה שלי, שלא לקחתי עו"ד שיקרא לי את ההסכים הארוך הזה, בשביל להשתמש בשירות טלפונאי? דרך אגב מצאתי אתרים ברשת בו אנשים כובלים על היחס המכפיר שהם קיבלו מהשירות לקוחות של אותה חברה. כולל למשל כסף שהבטיחו לשלם חזרה, ולא שילמו. האם אפשר לארגן פה תביעה יצוגית? ודבר האחרון. האם אתה רוצה שאני אפנה לחוזה, ואז יוכלו לראות אם יש משהו מפלה בחוזה כזה? לפי דעתי אפילו יש חוזה, חברה יכולה להתגמש עם הלקוחות שלה, לפחות אם זו הפעם הראשונה, והם מבינים שהלקוח לא הבין בדיוק את הכללים.

תביעה בחו"ל

על מנת להגיש תביעה בחו"ל ובמקרה הזה במדינת ניו יורק, עליך למנות עו"ד המוסמך באותה מדינה (member of NY Bar) שאלות מהותיות תחתכנה לפי הדין המהותי של אותה מדינה, ובינהן השאלה אם ניתן להגיש תביעה ייצוגית. שוב, העלות של ניהול תביעה כזאת בוודאי יעלה הרבה מאד כסף. דבר חשוב מאד במסחר האלקטרטני: דע עם מי אתה עוסה עסקים. לפני שאתה שולף כרטיס אשראי, בדוק האם עומדת מולך חברה רצינית בעלת מוניטין, מה מקום מושבה, איזה דין חל על ההסכם. לפני!!!!

כמעט שכחתי

אתה יכול לפנות בכתב לחברת האשראי שלך בצירוף תצהיר על העובדות ועל כך שלא קיבלת את התמורה המובטחת, ולדרוש החזר התשלומים. זה קצת בעייתי ולא תמיד מצליח, אבל אתה יכול לנסות.

syair

New member
../images/Emo51.gif רבה אני אנסה את זה

בהמשך למה שכתבתי קראתי היום במעריב על בן אדם מאנגליה שמסר פילם לפיתוח, והחנות איבדה אותם, אז למרות שרשום שהחברה אחראית לשלם רק על פילם הוא תבע אותם, ובסוף קיבל אחרי שהגיע לפשרה איתם סכום ששווה לטיול חוזר לאותו מקום (כ-5000 םאונד), זה לפחות הערכה שהעיתונים נתנו, מכיוון שלפי ההסכם נאסר עליו לאמר את הסכום. האם לפי דעתך יש אי חוקיות בפסקה בתנאים שאומרת דבר כזה? אני מצרף גם מה שכתב עוד מישהו בפורום צרכנות בנושא, ואז אפשר גם לטעון את זה? או שזה תלוי רק בחוק שבמדינת ניו יורק? האם אתה חושב שזה משתלם? ואם אני בכלל רוצה לנסות איך אני פונה לעו"ד שם? איפה אני מוצא אותו.

למעלה