חיות וילדים

doritl

New member
חיות וילדים

אילו חיות מתאימות לגידול במשפחה עם ילדים קטנים (5,3) מלבד כלבים?יש לנו דירה יחסית גדולה עם חצר שרוב הזמן יש בוץ.

מה לגבי שפנים או ארנבים

אם יש לכם גינה אז אפשר לשים כלוב בגינה . אם הגינה מתוחמת אז אפשר שהם יהיו גם חופשיים (לקחת בחשבון שהם מסריחים)

דגים? או ארבנת?

דגים - הטיפול בהם פשוט ואפשרי לילדים קטנים יותר שלא יכולים לקחת כלב לטיול או לנקות לארנבת את הכלוב אם כי עדיין צריך לטפל באקווריום. הם גם יפים, ויש סוגים שגם מתרבים מאוד בקלות כמו גופי וזה נחמד לראות את הדגיגונים הקטנטנים. בקשר לארנבות אפשר לגדל אותן בכלוב גם בחצר למרות שאני לא יודעת מה קורה בחורף. יש צורך להחליף את המצע שלהם וגם זהירות מסקביאס (אוי איך מאייתים?) - חובה לבדוק אותם אצל הוטרינר! והם מתרבים מאוד מהר אז אם לוקחים זוג אז תתכוננו למצוא בתים לדורות ההמשך... כמובן שבגיל כזה האחריות העיקרית לכל חיה חייבת להוית בעיקר של ההורים . לנו בבית יש שני חתולים אחד בן 10 והשניה בת 6 (מסורס ומעוקרת). שחר כרורה אחריהם לחלוטין והם מתנהגים איתה בעדינות מופתית

רותי&ע

New member
חתולים ../images/Emo54.gif

אני אוהבת לגדל חיות שאפשר לתקשר איתן וליצור מערכת יחסים. חתול הוא בקטגוריה הזו למרות המלעיזים שטוענים שלא. ולי יש 15 (בערך) וגידלתי כבר עשרות כך שאני יודעת. היתרון-הוא יכול להיות בבית אבל תרגילי אותו שלצרכים הוא יוצא החוצה. כך אין לך ליכלוך וריחות בבית. לא צריך לרחוץ. כיף ללטף. נהדר לילדים. בלי הרבה מאמץ.

חתולים ../images/Emo45.gif ו- ../images/Emo32.gif היציאה החוצה

גם אני בעד חתולים (ויש לנו שניים בבית). הם מסורים ואוהבים מאוד. דווקא הכלבה של אמא שלי שהיא מעורבת קטנה ולחוצה היא הרבה יותר בעייתית עם שחר, ולא פעם ניסתה לנשוך אותה. אבל היציאה החוצה צריכה להיות בהתאם לסביבה שהם חיים ובעיר זה במיוחד לא מתאים. באיזורים עירוניים זה מסכן אותם ומקצרת את תוחלת חייהם - דריסה, הרעלה, כלבים אחרים, מחלות/פטריות שעלולות להדביק גם את שאר בני הבית, חתולי חוץ חזקים יותר וגם סתם אנשים רעים....

דרור101

New member
עוד דבר חשוב לקחת בחשבון

לפי מחקרים אחרונים(ולא אחרונים..) שנעשו.. גידול כלב מגיל קטן(אבל אף פעם לא מאוחר מדי..)מטיב את יחסו של הילד לאחריות!!!! ליטוף כלב מנמיך את לחץ הדם ובכך מרגיע את הילד!!! משחקים עם הכלב יכולים להעביר את השעמום לילד ולהקל עליכם(ההורים). ובכלל זה עוד שלל תכונות. וכמובן שלל חובות :) . אני אומר את זה מניסיון של ארבע שנים עם כלבה חמודה ונפלאה(אגב שמו של הגזע הוא גרייהונד) ! אז אם בא לכם על כלב לכו מהר לאחת מאגודות צער בעלי חיים וקחו משם חבר נחמד,מאוד נחמד אפילו (:) !!!! וזהו לביינתים..(קחו בחשבון שתצטרכו להוציא לכלב קרציות כמוני..). *אגב יש לכם פורום יפהפה ונהדר אני נהנה לקרוא את ההודעות ומאוד מאוד מאוד מאוהב במנהלת הנחמדה.
@דרור, ולא הציפור...@

רותי&ע

New member
צודק. ביחוד בנושא העמותות

תוכלו למצוא שם חבר נהדר למשפחה. ותודה על המחמאות
אכן פורום נהדר.

למעלה