חיות ומאכל

frumkin1

New member
חיות ומאכל

"חיות ומאכל"/ פרומקין עידן לפני "אז מה אם אנחנו הורגים אותם?" "אתה לא חושב שיש להם זכות לחיים בדיוק כמוך?" "לא! אנחנו האדם החושב. לנו יש שכל. המצאנו מטוסים, מכוניות, כבישים, מתמטיקה, ביולוגיה, פילוסופיה. והם- חיות. אנחנו לא יכולים לתקשר איתם, אנחנו יותר חזקים מהם- ואם אנחנו רעבים אז נאכל אותם." "אויש..." אחרי "אני לא מבין! מה הם חיות?" "אנחנו לא מסוגלים לתקשר איתם, מה הם אשמים?" "אז מה אם אנחנו לא יכולים לדבר אליהם??? זו סיבה לאכול אותנו?" "הם חושבים שאנחנו נחותים. לא שווים להם, והם צודקים." "נחותים, שחוטים. מה הקשר? אתה אוכל את מי שנחות ממך?? לא, אתה מלמד אותו להיות שווה לך!" "אויש..."

Rivendell

New member
צר לי, אבל לא מובן.

ומעבר לזה שזה לא מובן, גם לא ברור לי מה זה - סיפור? שיר? קטע? והערה לשונית אחת - חיות זה בלשון נקבה. כל ה"הם" אצלך צ"ל "הן". הורגים "אותן", "הן - חיות", וכו'. אני מציעה שתחשוב שוב מה היתה הפואנטה שלך, ותנסה לעשות את זה יותר ברור.

murmur

New member
תסריט

הפואנטה מפוספספת בגדול. זה לא סיפור, זה תסריט, לא מבינים שזה החיות שמדברות בחלק השני. אין קשר כלשהו למד"ב. אני לא מבין מה הקטע.

N Y

New member
למרבה הצער זה גם לא תסריט.

כל תסריט, ולו המינימלי ביותר, יכלול דמויות, התרחשות ומקום התרחשות. כאן אין מאומה מכל זה. גם פואנטה אין, וה"רעיון", אם נקרא לו כך, משומש להבעית. בקיצור - סתם גוש של חוסר השקעה וזלזול בקורא.

avivs

New member
אז תהרגו אותו!

זהו, פשוט להרוג! אולי הבן אדם פשוט עשה טעות ושם את זה בפורום הלא נכון, אולי היה עדיף שהוא היה שם את זה בפורום "סופרים צעירים" או "שירה וכתיבה יוצרת". כי באמת זה לא מתאים לפורום הזה. אבל להגיע מזה לזלזול בקורא?! אנשים... תרדו מהעץ! אף אחד לא רוצה לפגוע בכם ולזלזל בכם. לא אהבתם, לא דיבר אליכם, לא מתאים לפורום... סבבה! אבל טוב שלא העלתם אותו על המוקד!

N Y

New member
זה לא עניין של פורום, אלא של השקעה.

אדם שמפרסם טקסט לא מושקע בעליל, בכל מקום שהוא, מזלזל בקוראיו. מדוע? כי הוא מניח שלא יהיה להם אכפת. ובכן - חדשות! - לקוראים אכפת. מאד. מי שלא רוצה להשקיע בכתיבה שלו, אלא רק להטיח בפרצופי קורבנותיו האומללים גושי טקסט שיצאו סתם כך ללא מחשבה ממוחו הקודח, ללא כל השקעה ולו המינימלית ביותר בפיתוח הרעיונות שלו או, אם כבר, במחשבה על רעיונות כלשהם - אדם כזה לא צריך לכתוב כלל. לא כאן ולא בשום פורום אחר, קוראים שנתקלים באדם כזה, ראוי להם להתעלם מכתביו. כתיבה, ואני אחזור על זה עד שיצא עשן, דורשת *השקעה* *השקעה* *השקעה*. מי שיש לו בעיה עם זה, שילך להיות דייג.

frumkin1

New member
אני מפרסם את זה

בכמה מקומות רק בכדי לקבל מספר רב של תגובות... מצטער שאתה לא מבין זאת.

N Y

New member
הו, את זה הבנתי מזמן. ועוד הרבה.

מה שאתה לא הבנת הוא... לא. לא אגיד זאת. אתן לך להבין לבד.

Rivendell

New member
לא צריך להגזים.

אף אחד לא מעלה אף אחד על המוקד. הובעו כאן דעות. נכון, לא אוהדות, אבל זה לגיטימי. אף אחד לא תוקף אף אחד אחר ברמה האישית, אלא יש כאן נסיון לאמירה כלשהי. האמירה היא "אם אתה רוצה לכתוב טוב, זה דורש עבודה". לכן כתבתי שהקטע לא ברור, לכן העירו הערות שונות על הכתיבה. אם הכותב לא רוצה להשתפר - אין שום טעם שיפרסם את הקטע שלו בפורום שנועד ללימוד.

frumkin1

New member
תודה על התמיכה אבל,

לא צריך להתרגש. אומנם יש אנשים מסוימים שהיו יכולים לבטא את עצמם בצורה מעט חביבה יותר, אך בסך הכל פרסמתי את הסיפור כי לקבל תגובות. מהתגובות שקיבלתי אני מבין שמה שניסיתי להעביר בסיפור לא עבד כמו שרציתי. אחרי שאני אתקן אותו, אני אפרסם אותו שוב, ונראה אם הוא ישתפר.

Yuli Gama

New member
תגובה

הבנתי שהיה בזמן האחרון כמה רחשים וצעקות בפורומי הכתיבה השונים. לא מזהירה, רק אומרת. הסיפור קצר, זה אינו דבר שלילי מפני אצמו, אבל כאשר הוא אינו מצליח לעביר רעיון, אז זו כן בעיה. ממליצה בחום להחליט "מה" בדיוק אתה רוצה להעביר, ואז לכתוב מחדש. המשפט "אנחנו האדם החושב. לנו יש שכל. המצאנו מטוסים, מכוניות, כבישים, מתמטיקה, ביולוגיה, פילוסופיה. והם- חיות. אנחנו לא יכולים לתקשר איתם, אנחנו יותר חזקים מהם- ואם אנחנו רעבים אז נאכל אותם" הוא נימוק של ילד בן חמש. זה יכול להיות אחלה משפט אם הוא נאמר עם סרקזם או ציניות, אבל הוא לא אמין כאשר הוא יוצא מפיו של אדם בוגר, ועוד בדיון שמתימר להישמע רציני. בדו שיח החיות, מסכימה עם מרמר. לא מובן שהחיות הן אילו שמדברות (כן, אם אני כותבת זאת כנראה שזה כן מובן, אז לא. זה דורש קריאה חוזרת, בסיפור קצר, משמעות של קריאה בעקבות בעית ניסוח שקול לסיפור רע) עוד משהו. קצת היגיון. אם יש שפה, יש תקשורת. נקודה. אם לחיות יש שפה, הם יכולות לתקשר עם בני האדם.

murmur

New member
בלי להכנס יותר מדי לנושא המחונות

ההסבר של"אנחנו חכמים יותר" הוא באמת ההסבר הנפוץ של "למה אנחנו אוכלים בשר" הצורת ביטוי אולי קצת חלשה, אבל היא, לדעתי, נאמרה בציניות שכן הסיפור הזה (או שמא הסיפוריט) במקצתו מטיף לצמחונות

Yuli Gama

New member
לא ממש

זה הסבר שלא טופס עם חושבים עליו קצת (אנחנו יותר "חכמים" גם מילדים, זקנים....) הטיעון הכי משכנע שיצא לי לשמוע מכוון דווקא לעניין של תזונה מאוזנת, ולשרשרת מזון. (רק החזק שורד, למרות שגם זה צולע) ציניות זה מצוין, אבל בסיפור הזה לא מרגישים שזה ציניות, אז זה קצת מתפספס. נ.ב שלחתי לך דוא"ל

למעלה