חיות...........

shelycat

New member
חיות...........

כולנו אוהבים חיות (חלק יותר חלק פחות) וכולנו רוצים לחשוב על עצמנו כבעלי מצפון חברתי במידה מסויימת לפחות, אבל עם יד על הדופק מילים לחוד ומעשים לחוד, כמה מאיתנו באמת מקפיד לקנות מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים? כמה מאיתנו מקפיד לא לאכול כבד אווז מאווזים שפוטמו באכזריות, או מאכלים מעגל חלב שבהם העגלים גודלו בתנאים די אכזריים כדי לוודא שהבשר שלהם יהיה משובח רך ונימוח כמו שצריך? איפה הגבול שלכן וכמה באמת איכפת לכן, נכון לכולנו "חבל" עליהם אבל בתכל`ס כמה באמת? האם תפסיקו להשתמש בדיאודורנט האהוב עליכן רק בגלל שאותה חברה עושה ניסויים בבע"ח? אם תוגש לכן מנה שנראית/מריחה מצוין, לא תאכלו? נגיד שאתן לא אוכלות כבד אווז מטעמי מצפון האם תעירו לחבריכם לארוחה שכן יאכלו ממנו (סתם דוגמא) ?

רחלילי

New member
לא נוגעת בכלום שעשוי מאווז

כלום באף מקום אף ארץ ואך אירוע כלום שעשוי מאווזים. וזהו. ולא אני לא מעירה אבל כששואלים אותי למה לא פטה אווז וכאלה אז אני עונה בהחלט!!!

shelycat

New member
דוגמא נוספת וחידוד:

עוד דוגמא...... האם אתם מקפידים למשל טונה שבדייג שלה לא נפגעים דולפינים (DOLPHIN SAFE)? וחידוד נוסף מה דעתכן האם זה נכון שאיכפת לנו רק מחיות "חמודות" ופוטוגניות?

מאי26

New member
שאלה טובה... אין ספק שבקטעים

האלה אצל רובנו - מצפון חברתי לחוד ומציאות לחוד. בתיאוריה הייתי רוצה לחשוב על עצמי כמגנת חיות רצינית, אבל למעשה אני לא. אני אוכלת בשר (אמנם לא מתה על זה ואוכלת לעיתים רחוקות, אבל מטעמי טעם ולא מטעמי הגנה על חיות - וזאת מתוך התירוץ הקלוש שגם ככה הן כבר מתו ואני לא אוכל לשנות כלום...) ויותר מזה חייבת להודות בעצב שאני ממש אוהבת כבד אווז, למרות מה שכרוך בזה. אני משתדלת כן לעזור איפה שאני יכולה, למשל - מחרימה מוצרים מחברות שעושות ניסויים על חיות, אבל זה די זניח ביחס לעובדה שלא ממש עברתי לצמחונות. ונקודה למחשבה: יש הרבה במה שאת אומרת לגבי זה שאכפת לנו בעיקר מחיות חמודות ופוטוגניות. אני אוהבת חיות ותמיד אצטער לשמוע שמשהו רע קרה לכל חיה שהיא, אבל אין ספק שבעלי חיים "חמודים" כאלה יעוררו אצלי הרבה יותר סימפטיה.

סוגיה קשה.

אני מאוד אוהבת בעלי חיים. יש לי כלבה, והיו לי בעבר המון כלבים וחתולים (וגם צב, קיפוד, נחש, דגים, סלמנדרות, צפרדעים ועוד). אפילו הייתי צמחונית 5 שנים. אבל מה- חזרתי לאכול בשר- ובגדול, ו... כן... אני ממש מתה על כבד אווז... די קשה לי עם זה. לפני כמה שנים הפסקתי לקנות שמפו פנטן כי הם עושים ניסויים על בע"ח, ומצד שני לפני יומיים נודע לי שגם טיטולי "פמפרס" עושים ניסויים- וזו החברה הכי סופגת וטובה ... ממש דילמה. מזמן הבנתי שאני לא יכולה להציל את העולם- השאלה איפה מפסיקים לנסות.

אתי@

New member
שאלה טובה ../images/Emo45.gif

בעיקרון, אני חושבת שאי אפשר להתעלם משרשרת המזון. אם בני האדם יפסיקו לאכול בעלי חיים מסיבות הומניות, בטח יגרם נזק מסוים לטבע. לכן לטעמי בני אדם צריכים לאכול בע"ח, בדיוק כמו שבע"ח אוכלים בע"ח אחים. לגבי תנאי הגידול, אם היתה לי אפשרות לדעת שקצב X קונה בשר רק ממקור שבו מגדלים את בעה"ח באופן הומני, בוודאי הייתי שמחה לקנות אצלו. אבל אי אפשר לדעת כאלה דברים
לגבי ניסויים, אני מודה שאני לא מספיק מקפידה לשים לב איזה חברות לא מבצעות ניסויים בבע"ח ואיזה כן. אבל אני משתדלת
בעניין הטונה - חד וחלק, לא קונים טונה בלי הציור של הדולפין. לא בגלל שזה יותר חשוב לי, אלא בגלל שיותר קל להקפיד על זה (כמו שאמרתי, לעולם לא נדע באיזה תנאים גודלה התרנגולת שעכשיו היא השניצל שלנו).

dorlim

New member
שוב את עונה במקומי ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo8.gif../images/Emo6.gif

danonit

New member
האמת העירומה...

אני לא אחליף את הדיאודורנט ולא את השמפו. אני לא שואלת לפני שאני אוכלת סטייק במסעדה איך גידלו אותו.

נכון

זה אמנם מאוד לא אנושי כשחושבים על זה לעומק, אבל זו דרך העולם. הרבה מהחיות שאנו אוכלים הופרו, הולדו וגודלו אך ורק לצורך זה, זה כבר מזמן לא איזה ציד של חיות חופשיות שנהנות מהחיים. אז אמנם אני באמת אוהב חיות, אז אני מפריד אותן לשתי קבוצות במוחי - החיות החמודות והחופשיות ולעומתן האוכל.... מה לעשות אלו הם החיים, מזל שרוב העולם שאנו מכירים לא אוכלים חתולים כי אז הייתי בדילמה חמורה הלוואי והייתי
וגם אז הייתי טורף תרנגולים, אווזים ושאר חיות

rinutza

New member
לי יש כמה עקרונות שאני לא עוברת

עליהם. למשל: אני מאד מאד אוהבת כבד אווז אבל כבר שנתיים לא נגעתי בזה. אפילו בחתונה כולם ניסו לשכנע אותנו לקחת כבד אווז בקבלת פנים ולא הסכמנו. גם בעגל חלב אני לא נוגעת. ואני משתדלת לקנות ביצי חופש וזה מהסיבה הפשוטה שגרתי ליד לול תרנגולות במשך שנתיים והתנאים שלהם מזוויעים - ממש מסכנות. לגבי בשר ודגים יש בעיה כי אני מאד אוהבת ויהיה לי מאד קשה להיות צמחונית. לגבי מוצרים - לא על הכל נאי יודעת אבל אני לא קונה שום דבר של חברת פרוקטור אנד גמבל (אולוויז, אבקת כביסה אריאל, שמפו פאנטן וכו´). אני מנסה כמה שאני יכולה.

למעלה