חיזבאללה חטף חיילים בגבול הצפון

a e q u i t a s

New member
חיזבאללה חטף חיילים בגבול הצפון

על פי הידיעות שזורמות מאל מנאר, (טלוויזית החיזבאללה) הוא מציע לשחרר אלפי אסירים בתמורה לשיחרור שלושת החיילים החטופים, שני חיילי שנחטפו היום וגלעד שליט. מה קורה בצה"ל? מה היה תג מחיר לתגובה בצפון? האם צפוי גיוס מילואים חלקי שכן, זה יגרור מבצע צבאי בחזית הדרומית והצפונית? האם סוריה עומדת מאחורי זה? האם סוריה תשלם גם את המחיר? המצב ללא ספק, הופך קשה, לכמעט אנוש

a e q u i t a s

New member
מדברים שהרמטכ"ל נכנס לבור בקרייה

גורמים בצה"ל מדווחים שהרמטכ"ל והפיקוד העליון נכנסו הבוקר לבור בקרייה, לשליטת ובקרת הכוחות בצפון ודרום. זה נראה ממש רע! אבל זה היה מאוד צפוי שכן פתיחת שני חזיתות בצפון או בדרום... אבל התרחיש הגרוע ביותר, שלמזלנו עדיין לא יצא לפועל זה פתיחת שלוש חזיתות!!!! בגדה המערבית, בעזה וגבול הצפון. אם זאת ניסיון ירי הקאסם בגדה המערבית לצערי הרב, מאושש טענה זו.

matan115

New member
מה קורה פה????

חבר'ה אנחנו במצב מלחמה!!!,ראש ממשלת ישראל כינה את צעד החיזבאללה היום כצעד מלחמה וממשלת לבנון נושאת באחריות, על פי דיווחים נהרגו כשבעה חיילים בתקיפה ושניים נחטפו. ישנם דיבורים על צווי 8, גיוס חירום והעלאת מצב הכוננות להדרגה העליונה,ישנם קריאות להקמת ממשלת אחדות, כוחות צה"ל מתארגנים בדרום לבנון, מטוסי חיל האוויר מסיירים בשמי ביירות וכל זה תחת אש קטיושות ביישובי הצפון! האם אנחנו על המסלול בדרך למלחמה כוללת????

a e q u i t a s

New member
לא לא, איש תרגע!!!

איש קודם כל תרגע, טורי שיריון של צבאות ערב אינם עומדים על גבולותינו, והמרחק מפה ועד למלחמה כוללת היא רחוקה מאוד. מלחמה כוללת זה ביטוי למלחמה בין שני צבאות, אין פה עוד צבא אלא רק אירגון טרור... אפשר להירגע, אבל המצב בהחלט מסובך. אני חושב שהחטיפה הזו סגרה את אפשרות לפתרון פוליטי בעניין החייל השבוי גלעד שליט, וכופה על ישראל שימוש מאסיבי בתגובה צבאית משמעותית ומהותית. החיזבאללה מאז יציאת כוחות הכיבוש והקונאליזם הסורי (איפה טלמון אמרתי כיבוש
) מאז יציאת כוחות הצבא הסורי מלבנון - הלבנונים מנסים להוציא גם את החיזבאללה, הם לא רוצים הסלמה הם רוצים חופש וחירות... אבל החיזבאללה בהתקפה משולבת לכל אורך הגזרה המערבית בשילוב יחידות קומנדו קטנות חטפו חייל ושברו את הכלים. אני גם מאמין שללא הצבת תג מחיר מאוד גבוהה, גם לחיזבאללה אבל בעיקר לסוריה, המצב ימשיך להיות שביר ורעוע, ישראל חייבת להחזיר לה את יכולת הרתעה שכורסם במהלך התגרויות של חיזבאללה מאז נסיגת צה"ל מלבנון...

באמת הגיע זמן שישראל תגיב על הסלמה

בהסלמה מצידה, נראה לי שמצינו את החטיפות-שיחרור אסירים-מטיפות-שיחרור אסירים, זה לא מוביל לשום מקום. במקום לנסות להתאפק ולא "לדרדר" את המצב זה הזמן לדרדר אותו, לדרדר אותו לתהום כזאת שלא יהיה ניתן להסלים משם פעם נוספת. להבהיר לכל העולם שלבנון וסוריה הן אחראיות על המצב, ועד שהחיילים לא יוחזרו וחיזבאללה יפסיק לתפקד אנחנו כותשים את השטח, זה אומר השבתה/השמדה מוחלטת של כל התשתיות מביירות ודרומה, ולהיות עיקביים, מצידי עד למצב שבו לבנון תקנא בסומליה על מצבה הכלכלי וההומנטרי. נמאס כבר "להגיב", "להגיב" זה לא יעיל, צריך מדיניות, מדיניות זה אומר ליזום דברים גם כאשר אין על מה "להגיב"! לא יאומן, שתי אירגוני טרור, החמאס והחיזבאללה עושות מאיתנו צחוק! ככה זבה נראה, פשוט בזיון. מדינה אחרת היתה משתגעת, תרתי משמע, חופש פעולה מוחלט לצבא, אין הגבלות, לא אמנות בינלאומיות, לא או"ם, לא חוק בינלאומי, לא האג, שום כלום, ריצת אמוק בכל הכוח (ויש לנו אותו). עזבו...אני כבר מיואש...

a e q u i t a s

New member
אתה צודק ../images/Emo45.gif

אתה צודק, הרתעה הישראלית מרוסקת, אם חיזבאללה מוצא שזה נכון לחטוף חיילים ישראלים מתוך שטח ישראל ולאחר שהאו"ם הצהיר שישראל הסיגה כוחותיה מלבנון, ולא נרתע מעוצמתה של מדינת ישראל וצה"ל, אזי משהו פה מסריח... ויש צורך לחזק ולהציג לראווה את יכולותיה של צה"ל... החטיפה הזו החזירה את הסומק למנהיג החיזבאללה, שכן מאז סיום השליטה הסורית בלבנון, הלבנונים מתנגדים לחיזבאללה כאירגון מליטנטי חמוש, זה דוגמא קלאסית בפוליטיקה העולמית - ששחקנים שאינם מדינות (חיזבאללה) משפיעות על סדר היום העולמי. אני חושב שרוב הפעילות הצהל"ית צריכה לעשות דווקא מול סוריה ופחות מול תשתיות אזרחיות לבנוניות, פגיעה במתקנים צבאיים שונים של החיזבאללה, בעמדות הקו הראשון של החיזבאללה לאורך הגבול והריסת תשתית חיזבאללה בדרום לבנון... במידה רבה, לצה"ל יהיה הרבה יותר קל לגבות מחיר מהחזית הצפונית, מאשר החזית הדרומית בעזה, מכיון שיש ממי לגבות את המחיר היקר, ממשלת סוריה, לבנון וכמובן החיזבאללה שהוא אירגון ענק בעל מתקנים רבים.

פעילות רק למתקנים צבאיים

היא לא יעילה, פעילות גם נגד תשתיות אזרחיות מביאה מימד של לחץ על המדינה כולה, אל תשכח שגם החיזבאללה משתמשת בתשתיות. ברור שצריך למחוק כל זכר צבאי או חצי צבאי שקשור לחיזבאללה, בכל הקווים, קידמי עד אחורי, לפגוע בכל האישים שלהם, נסאראללה בראש ובראשונה. עכשיו מדברים על פעולה כואבת, אני מקווה שלא חזרה לבוץ הלבנוני אלא השמדה של אתרים מהאוויר.

a e q u i t a s

New member
אני מאמין שאין ממש ברירה

פגיעה בתשתית אזרחית צריכה לעשות ממול אינטרסים סורים על אדמת סורית, ולא פגיעה בתשתיות בלבנון. שכן הלבנונים מנסים והצליחו בצורה דיי טובה, יש לומר להעיף את הסורים מלבנון... אם זאת, אני מציאותי ופגיעה בתשתיות אזרחיות לבנוניות היא כנראה ובלתי נמנעת. אני גם דיי מעודד מהתגובות מהעולם, שכן הם מבינים שחיזבאללה ייזם פעולה בשטח ריבוני של ישראל.

מנסים זה לא מספיק, הם בטח לא

מצליחים, לראיה, החיזבאללה עדיין מלציה חמושה, החיזבאללה עדיין על הגבול ולא צבא לבנון, אני לא ראיתי אפילו תחילת התעמתות עם החיזבאללה. הסורים עזבו "לכאורה" (זה לא בטוח שעזבו לחלוטין) בעיקר בגלל לחץ אמריקאי, ךא הלבנונים גרמו להם לעזוב. אני לא מעודד מתגובת העולם, שוב פעם נשמעה הודעה סתמית ומטופשת כרגיל מהאיחוד האירופי על ששני הצדדים צריכים לכבד את הגבול הבינלאומי..." את מבין, היצורים הללו שמים אותנו ואת החיזבאללה באותו השק, כאילו יש כאן "שני צדדים", יש כאן רק צד אחד שכיבד את הגבול ותכל'ס, זה לא עבד. גם ארצות הברית, חוץ מהלהצדיק אותנו לגנות את החיזבאללה (כן ממש מזיז להם...) גם לא עושה כלום. שורה תחתונה, אחרי הפעולה הזאת אסור שהחיזבאללה ימשיכו להיות על הגדר בצפון, הכל כשר והכל מותר.

חיזבאללה הוא גוף תלוי

הוא לא מדינה, הוא לרשות מדינית, הוא אירגון טרור עם יכולות צבאיות גבוהות מאד, מוממן היטב ומאומן היטב. כל מי שקשור אליו, במישירין והעקיפין צריך לשלם מחיר כבד בשלב כזה או אחר (אני מודע שפגיעה כרגע באירן היא בעייתית), אבל כן, לבנון צריכה לשלם מחיר כבד, סוריה גם, מדיני וצבאי, צבא לבנון צריך לעשות את חלקו בהחלטת האו"ם שאנחנו מימשנו במלואה. ברור שהחיזבאללה צריכים לשלם את מלוא המחיר ולהתחיל הנסראללה, סגניו, סגני סגניו, בכל מקום וללא הפסקה, פעולה אחת רציפה, לא "תגובה", לא "ענישה", מדיניות.

a e q u i t a s

New member
סוריה ורק סוריה

סוריה ורק סוריה, אם תקיפה של ישראל לא תכלול אינטרסים סוריים על אדמת לבנון או בשיטחה הריבוני של סוריה, כל חילופי המהלומות יהיו לשווא!!! הנשיא הסורי הצעיר, חייב להבין שיש פה מחיר גבוהה מאוד לפגיעה בחיילי צה"ל ואזרחי ישראל, אם התגרות כזו מצד החמאס היתה מצריכה מאיתנו שיקול דעת ואיפוק זהיר, כל מה קשור לחזית הצפונית חייבת להיסכם בפעולה נחרצת שכן יש אחראים בשטח...

בינתיים החיזבאללה נמצאת בלבנון

לא סוריה, לבנון היא זאת שלא פורסת את צבאה, אבל אתה צודק, גם סוריה צריכה לשלם מחיר.

a e q u i t a s

New member
חיזבאללה לא פועל בוואקום

חיזבאללה לא פועל בוואקום, הוא מודרך ומומן על ידי איראן (משמרות המפכה) ומקבל הוראות אופרטיביות בעיקר מסוריה. המצב כעת דיי השתנה. פעולות התגרות של חיזבאללה עד עכשיו עיצבנו אותנו, אבל שמרנו על הרשת פנים ממלכתית... פגיעה בחיזבאללה ללא פגיעה בסוריה - משמע מבצע חסר תכלית, צריכים לתת להם להבין את המחיר הגבוהה שיש בפגיעה בריבונות ישראלית. הנשיא אסד חייב להבין שיש מחיר, עוד נקודה חשובה - אני לא מאמין שחיסול נסראללה יעזור... עוד נקודה שעלתה בתקופה אחרונה.

חיסול בודד לא יעזור

חיסולים כמדיניות תעבוד, לא רק את נסראללה אלא את כל הבכירים ואת כל מי שיבוא אחריהם בכל פעם שמישהו יתפוס את המקום, מדיניות זה אומר יוזמה, לא לחכות שיקרה משהו, לא להגיב, ליזום, להתקיף, להסלים. אחד המקומות - השכונות בדרום ביירות, איזור שורץ חיזבאלונים, יש להדביר אותם. עד שהחיזבאללה יהיה לא אפקטיבי, כלומר או גמור או רחוק מהגבול אסור להפסיק.

למעלה