חיזוי העתיד על פי ציפורים? בקשה

2צילי

New member
חיזוי העתיד על פי ציפורים? בקשה

אולי מישהו יכול לעזור לי בשאלה קצת משונה: איפה אוכל להשיג מידע על שיטת חיזוי עתידות מהזמן העתיק, שהתבססה על מעוף הציפורים? אני יודעת בוודאות שהיתה שיטה כזו (אולי נקראה אורניתולוגיה?), אחותי הקטנה החלה לאחרונה "לנחש" ארועים לפני שקרו, וכששאלתי אותה מהיכן היא יודעת, היא ענתה "הציפורים גילו לי" כשהתחלתי לחקור אותה, היא התקפדה, אבל הבנתי שכשחשבה על דמויות או ארועים, התעופפו במקום ציפורים ובצורה אינטואיטיבית היא ניחשה למה הכוונה במעופן. אני יודעת שזה נשמע תמהוני ואווילי, אבל ילדים קטנים (היא בת שש) עדין אינם משקרים. אשמח לכל מידע בעניין

netbird

New member
חיזוי?

אורניתולוגיה היא מדע הציפורים ולא חיזוי עתידות בעזרת ציפורים. אני לא מכיר שיטות לחיזוי עתידות על פי מעוף ציפורים, אבל התנהגות בע"ח בהם ציפורים יכולה להעיד על רעידות אדמה, מזג אויר קיצוני או הפרעה אחרת.

strix butleri

New member
אורניתולוגיה ? -

אולי תפני למרכז הצפרות הבינלאומי באילת. פעם הייתי שם ופגשתי מישהו שהציג עצמו כדוקטור לאורניתולוגיה, ואני בטוח שהוא יוכל לעזור לך- אולי מדובר בצירוף מקרים, אבל גם הוא מנחש דברים באופן אינטואיטיבי כמו אחותך הקטנה. דווקא אצלו הדבר בא לידי ביטוי בזיהוי דורסים ביד- נץ גדול ואיית צרעים לדוגמה. אני יודע שזה נשמע תמהוני ואווילי, אבל דוקטורים לאורניתולוגיה לא משקרים.

Goosander

New member
די להשמיץ

לגבי הסיפור הזה, לפחות עוד צפר אחד ראה את הדורס והסיפור כלל לא ברור, אני יכול לספר לך על מקרים יותר חמורים בזיהוי (באילת, ע"י אותו אחד שאתה מדבר עליו) אבל בכל זאת אני לא חושב שצריך להשמיץ אותו כך, ובמיוחד לא בפורום כזה. ואסור לשכוח את הדברים הטובים שהוא עושה.

שלמיים 1

New member
הכנסת האורחים

ואני הרי חשבתי ש"אסורים דברי לעג" כך לפחות ציטוט מכתבי המנהל-netbird. הייתי ממליץ לחזור לצניעות המאפיינת את הפורום. כן,הייתי משתתף סביל עד עכשיו. תכירו את השם

strix butleri

New member
הכנסת האורחים יפה לבדווים,

הצניעות יפה לחרדים, והפורום יפה להגיגים. לדעתי לא נחצה גבול הטעם הטוב, ועל כל מקרה העניין נתון לויכוח לגיטימי אומנם, אך מיותר מעצם היותו חסר סיכוי בכל הנוגע לשכנוע הצד השני וכן נטיותי שלי להתבצר בעמדותיי. לכן מבחינתי השרשור הזה סגור.

strix butleri

New member
נ.ב- אם בעקבות כל הודעה...

... 'פרובוקטיבית' לכאורה שלי, יהפוך משתתף אחד בפורום מסביל לפעיל- דיינו. כל המכניס נפש אחת לפורום כאילו הכניס וכו' וכו'...

netbird

New member
גבול הטעם הטוב

הויכוח האם זו היתה אית צרעים או לא כמובן שנתונה לויכוח לגיטימי. השמצת אדם אינה לגיטימית כלל. גם דוקטורים טועים. הודעות פרובוקטיביות הן דבר לגיטימי בתנאי שאינן פוגעות.

Goosander

New member
חשוב!

כדי שהפורום לא יהיה משעמם כמו שהוא בד"כ, חשוב להחיות את "הצניעות המאפיינת אותו", אך גם לא להכניס דברי לעג.

insomni

New member
מעט באיחור אבל בכל זאת...

בלי לפתוח מחדש את כל מערכת ה"השמצות העלבויות וכד'". הדתות האליליות של מרכז ומערב אירופה - (בהגדרה כללית גרמאניות וקלטיות) פיתחו מערכת חיזוי עתיד לגבי עונות השנה (בעיקר החקלאיות) שבהן חזה כהן הדת (דרואיד) את בוא הגשמים או הפשרת השלגים לפיהופעתן ומעופן של ציפורים מסוימות, כיוון המעוף, וגובהן. הרומים אימצו את השיטה לחיזוי של ארועים עתידיים וכינו אותה Augurium, אן Auspuciumm. השיטה שלהם התייחסה גם לסימליות בהופעת ציפורים מסוימות וחלקים ממנה נכנסו גם לנצרות הקדומה. (ינשוף מסמל מוות קרב, עורב מסמל אסון וכדומה). ביהדות השיטות הללו פסולות ונחשבות לעכו"מ אבל בעת העתיקה כן נכנסו חלק מן המנהגים הללו למעין משחק הימורים על מעופי יונים, ולעיתים גם לחיזוי. לכן מופיעה עד היום אצלנו הפסילה של "מפריח יונים" ככשיר לעדות רבנית. אבל גם שוטה, חרש וקטן אז מי יודע...

למעלה