חיזוקים מהסביבה

s h i r k u s h

New member
חיזוקים מהסביבה ../images/Emo24.gif

הגעתי לאחרונה לתובנה לגבי עצמי, שאני נורא חסרת ביטחון וחייבת חיזוקים מהסביבה, ואולי בגלל זה מגיע הרצון שלי להיות תמיד במרכז העניינים, לדעת מה קורה, לשלוט על דברים, להראות שאני מצליחה, להוכיח את קיומי אפשר לומר. בצבא לקחתי על עצמי בנוסף לתפקיד פקידה תפקיד של משקית חינוך, בגלל שרציתי לתרום יותר מהצבא ולהנות מהשירות ושהוא לא יהיה הגשת קפה וזהו... אבל אני חושבת שהיה בי משהו שרצה להוכיח שאני מסוגלת ליותר, חיפשתי את המחמאות, את החיזוקים של כולם ולשמחתי קיבלתי אותם בד"כ. החיזוקים האלה זאת כנראה הדרך שלי להתמודד עם הדימוי העצמי הנמוך שלי ועם הביטחון העצמי. מה דעתכם

החיזוקים האלה

הם דרך לבנות בטחון עצמי גבוה יותר. אז אני שואלת אותך שירקוש, האם התפקיד שלקחת על עצמך בצבא באמת העלה את ההערכה העצמית שלך? או ש"הוכחת" לכולם שאת יכולה, חוץ מ-לעצמך? עשייה, וחיזוקים כאלה - זו דרך נפלאה לשאוב את הטוב מן החוץ אלינו פנימה, אבל משהו צריך לבוא גם מבפנים. את צריכה לבחור להכניס אל תוכך את ההשפעה של העשייה החשובה. ובצד ההפוך - אם היית פקידה למשל, אז היית צריכה לבחור שלא לתת לתפקיד מקצועי חיצוני, וגם זמני - להגדיר את המהות שלך ואת הבטחון העצמי שלך. אני מנסה בעצם לדבר על בועה פנימית, מגוננת - של הערכה עצמית, ואהבה עצמית. משו כזה.

Neora Barak

New member
ובהמשך לדברי להבונת

חיזוקים מאוד חשובים לבנייה עצמית, אלמלא הרצון הטבעי שלנו לקבל "אישורים" מהסביבה, או מילה טובה, לא היינו אנושיים, עלינו רק להיות מודעים עד כמה אנחנו עושים באמת למען עצמינו, או כדי לרצות את הסביבה כדי להרגיש מקובלים, אם נדע למצא את המינון הנכון בין הצורך שלנו מידי פעם בליטוף, בתחושת ביחד, ובכל ביטוי של חיזוק, - לבין העצמה שבאה מתוכינו, ומחזקת אותנו מבפנים, נוכל לדעתי לחיות באופן שבו ננהג יותר בהגינות כלפי עצמינו והסביבה. מהות ובטחון עצמי כשהם באים מחיזוקים חיצוניים הם מאוד שבריריים, כל אדם זקוק לחיזוק אך עליו לדאוג לכך שזה יבא קודם- מהבפנוכו שלו.

אני מתמוטט בלי חיזוקים מהסביבה...

אני צרכן של חיזוקים כל יום אם אפשר כל שעה אחרת אני לא מאמין בעצמי ואז כל מיני דברים רעים שקורים מפילים אותי בקלות מזדהה איתך

Neora Barak

New member
הא... ואם עדיין לא נזכרת..

נהגתי להגיב לך פעם בניק- מתנה משמיים..
מה שלומך? מחזיק מעמד?

BellA עלמה

New member
אותי זה מביך

אומרת תודה ומעדיפה לחזור לעיסוקים שלי. אבל בעצם זה גם מעלה את המוטיבציה להמשיך בעבודה. לא חושבת שהייתי רוצה לעבוד במקום שלא נותנים בכלל חיזוקים

רננהלי

New member
גם אני

או אולי הייתי הייתי זקוקה לחיזוקים כמו לאויר. בלעדיהם הייתי נובלת. והיום? היום אני לא כל כך יודעת איפה אני, רק יודעת שלא זו הדרך ושאני צריכה למצוא דרך למלא את עצמי בעצמי. התחלתי מזה שפוט שאלתי את עצמי? מה אני רוצה? רק אני, ניטרלתי כמה שיותר את מה האחרים חושביםש הוא טוב ורצוי. רק מה אני חושבת. וזה קשה, וזה קשה להתמיד ולא לברוח כל הזמן, כי משום מה תמיד נראה שאחרים יודעים יותר טוב. אבל את יודעת הכיטוב. תזכריאת זה: את יודעת הכי טוב! ורק את יכולה לחזק באמת את עצמך אז מה את רוצה שיר?

למעלה