חיזוקל - תראו כתבה שמצאתי

חיזוקל - תראו כתבה שמצאתי

לא קניתי עדיין חיזוקל, כי זה יקר (24 ש"ח) ואני לא מאמינה בתוספים הללו, ועכשיו אני בטוח לא אקנה, למרות שהכתבה לא חד משמעית לכאן או לכאן, אבל זה עורר בי ספק.

יונית ש

New member
דייסת חיזוקל של רמדיה - שימו לב !

מצורפת כתבה שהתפרסמה על הדייסה. שימו לב

ואם כבר עוסקים במשהו כזה לתינוקות

אז שתדעו שבחוברת האחרונה של להיות הורים (זו שמדברת על רגשות והחושים) ממש של החודש האחרון - במדור בריאות - יש כתבה בדיוק על התוספים האלה וכמה הם לא נחוצים לתינוקות וגורמים לנזק.

דניעל

New member
בתחילת החורף נכנסתי לבית מרקחת

כדי לקנות לדניאל מברשת שיניים. הרוקח מסתכל על דניאל ושואל: "פרוטק את לא נותנת לו?" בטון כמעט מאשים. ברגע ראשון התבלבלתי וחשבתי לעצמי: "וי! איזו אמא רעה אני, שלא נותנת פרוטק! איך לא חשבתי על זה?" אבל אחר כך התעשתתי ועניתי לו: "אני נותנת לו משהו יותר טוב מפרוטק. אני מניקה אותו." עכשיו הגיע התור של הרוקח להתבלבל... (ומבקשת מראש סליחתן של כל האמהות שאינן מניקות. אין באמור לעיל כל כוונה לפגוע בכן, לרמוז שאתן מזניחות את ילדכן, להמליץ על מתן פרוטק וכו´ וכו´ וגו´ ונאמר אמן!)

Yarik N

New member
אבא מודאג ולא יודע מה לחשוב../images/Emo5.gif

הילדון שלי בן שנתיים וחודשיים ומקבל חיזוקית באופן קבוע. יחסית לילדים אחרים בגילו הוא חולה מעט מאוד (טפוטפוטפו) ועד היום המלצתי בחום רב על המוצרים חיזוקית ופרוטק.אני לא יודע אם המערכת החיסונית הטבעית שלו טובה או שזה לזכות החיזוקית. לא כ"כ הבנתי מהכתבה מה לחשוב, הוא בן 2 וחודשיים האם טוב או לא. אנא תשובות ...........

חיזוקיות למינהן

אנחנו נותנים מידי פעם (כשזוכרים) חיזוקית של סמבוקול (מעץ סמבוק שחור). הלוואי שהייתי נותנת יותר אז אולי היו נמנעות מאורן כל מיני מחלות מעצבנות. אבל לא הבנתי את מה שאמרת- אמא של תמר - מה לא מומלץ מתחת לגיל שנה??

עניתי ליריק שהתלבט

האם עצם העובדה שהוא נותן פרוטק/חיזוקית לילדים יכולה לגרום נזק. בכתבה התייחסו רק לגבי ילדים מתחת לגיל שנה, להם לא מומלץ לתת תוספות מחזקות למיניהן.

Yarik N

New member
אז הנה אבא רגוע : ../images/Emo9.gif

וחייב לומר, חזרתי היום מביקור אצל אימי שמטפלת באחיין שלי (שפעת קשה, 40 חום ופטריות נוראיות בפה), ברחתי אחרי 2 דקות (כדי לא להדביק את הפושקין שלי) הלכתי לבקר אח אחר שלי (עם שני ילדים קטנים ) האחת עם שפעת קלה והשני שפעת קשה.ושוב נסתי על נפשי. והפושקין שלי עם חיזוקית ובריא... (ושוב יורק מינימום שלוש פעמים ובכלל לא יודע אם זה החיזוקית או לא.)

רותי ע

New member
ואני קראתי מכמה מקורות שכל תוספי

המזון המכילים אכיניציאה לא רצויים על בסיס שוטף. בכל גיל. כי החומר מגרה את המערכת החיסונית לעבוד יותר. וזה לא רצוי ברמה יומיומית. לכן ההמלצה לתת רק בזמן מחלה כדי לעזור לגוף להתגבר. ולגבי ילד לא חולה-עידן בשנה הראשונה לחייו היה חולה (קלות) רק פעם אחת. וזה ללא חיזוקיות למיניהן וללא הנקה. בשנה שאחריה היה חולה הרבה (שנה ראשונה במעון) והשנה כמעט ולא. ועדיין ללא חיזוקיות.. לדעתי פשוט יש לך פשוש עם מערכת חיסונית חזקה (טפו..טפו..).

למעלה