תזונה נכונה למחלות חורף:
תזונה נכונה למחלות חורף:
מומלץ להימנע מצריכת סוכר פשוט ומוצריו כדוגמת ממתקים, משקאות ממותקים עוגות עוגיות וכו'. הסיבה להימנעות זו טמונה בעובדה כי סוכרים פשוטים מאטים את תנועתיות תאי הדם הלבנים ובכך פוגעים ביכולת החיסונית ובהתמודדות נגד גורם המחלה. מיצי פירות נכללים בקטגוריה זו אך לא פירות שלמים.
מזונות עשירים בוויטמין C
מומלץ לצרוך מזונות העשירים בוויטמין C, מאחר והעלאת ריכוזו בתאי הדם הלבנים תגביר את תנועתם ואת יכולתם החיסונית. מזונות עשירים בוויטמין C כוללים פטרוזיליה, פלפל אדום, קיווי, גויאבה ואצרולה. גם פירות הדר מכילים ויטמין C, אך בכמות פחותה משמעותית מהמזונות שהוזכרו.
פרי האצרולה מכיל כמות אדירה של ויטמין C, כ-1900 מ"ג ל-100 גר' פרי. ניתן להשיג כפרי קפוא ברשתות המזון השונות.
מזונות עשירים בבטא קארוטן - בטא קארוטן הוא אחד הצבענים המקנה לצמחים מסוימים את צבעם הכתום, מומלץ לצרוך מזונות העשירים בבטא קארוטן, מאחר והעלאת ריכוזו בתאי הדם הלבנים תגביר את תנועתם ואת יכולתם החיסונית. מזונות עשירים בבטא קארוטן כוללים גזר, דלעת, בטטה, דלורית ופטרוזיליה.
לגבי פטרוזיליה עולה שאלת צבעה הירוק והרי אמרנו כתום. כלורופיל, פגמנט המצוי בעלים ומקנה להם את צבעם הירוק, מסתיר את צבע הקרוטנואידים הנגלים לעין לאחר התפרקות הכלורופיל. חשוב לציין כי הזמינות הביולוגית של קארוטנואידים כולל בטא קארוטן משתפרת בבישול ובתוספת שמן (מומלץ שמן זית איכותי).שום, מומלץ לצרוך שום חי הידוע בפעילותו רחבת הטווח נגד גורמי מחלה שונים.
צמחים למחלות חורף: לחלוט על מנת שלא לחלות - ג'ינג'ר וקינמון