חיזוק שרירי הישבן

גני6

New member
חיזוק שרירי הישבן

יש לי שאלה בנוגע לחיזוק שרירי הישבן. אני גרה בקומה 5 וחשבתי - אם אעלה את המדרגות ברגל ולא במעלית, אפילו אעלה אותם לא אחת אחת אלא אדלג על מדרגה כך שאעלה עד קומה 5 כל שני מדרגות. האם זה יעזור לחיזק שרירי הישבן? האם עליית 5 קומות ככה פעם בום מספיקה? תודה

oridoron77

New member
לצערי לא...

הגוף יתרגל לגירוי מהר מאוד, מה שגם כמות מדרגות לא תעזור להעלאת טונוס שרירי. אורי

Fit2day

New member
תלוי בנקודת ההתחלה

אם כרגע זו פעילות שאת לא רגילה אליה - אז במשך תקופה מסויימת את תתרגלי ויהיה לך יותר קל (אז כן - השרירים יתחזקו)(וכן גם שרירי הישבן - יעבדו) כדי שימשיכו להתחזק אחרי תקופה מסויימת צריך להמשיך להעלות עומסים (קניות מהסופר?). ובכלל את צריכה לשאול את עצמך עבור איזו מטרה . (אם זה יהיה עבור היכולת לעלות 5 קומות ברגל אז זה מצויין , עבור מטרות אחרות יש דרכים יותר טובות - (נפח עבודה יותר קטן ויותר עומס) אביעד מאמן כושר אישי

גני6

New member
תגובה ל- Fit2day

היי, נקודת ההתחלה שלי טובה כי אני כבר שנה עושה ספינינג 4 פעמים בשבוע. המטרה שלי היא לחטב את הישבן ולחזקו כמובן. אילו תרגילים מלבד סקווטש אוכל לעשות למטרות אלו? והאם עליה במדגות אכן לא תועיל לי? תודה

Fit2day

New member
חיטוב / חיזוק

על מנת להוריד שומן צריך להיות בגרעון קלורי באמצעות תזונה מתאימה ויש יתרונות לתיסוף בפעילות אירובית. על מנת לחזק את שרירי הישבן ובייחוד עם נקודת ההתחלה טובה יש צורך לעבוד עם עומסים מתאימים תוך העלאה הדרגתית בעומס על מנת לתת גירוי לשרירים להתחזק ותוך הורדות זמניות בעומסים על מנת לתת לגוף להתאושש. לגבי תרגילים Squats (סקוואט) בוריאציות שונות יכול להיות מצויין Step UP - עלייה על מדרגה עם דמבלס (משקולות יד) מכרעים דדליפט פשיטות ירך . שימי לב תרגילים כמו סקוואט ודדליפט רצוי ללמוד בצורה טובה , ממישהו שבאמת מבין ותוך בקרת תנועה לאורך זמן (זה ממש לא תרגיל שמספיק שמדריך ילמד אותך ב5 דקות ויותר לעולם לא ישים לב לתנועה שלך) אלו תרגילים שאפשר להרוויח מהם המון בביצוע ועומסים מתאימים. ואפשר גם להפסיד מהם לא מעט בביצוע בעייתי עם עומסים לא מתאימים.

למעלה