בואי נעשה קצת קישורים ../images/Emo128.gif
כימיה פתולוגיה וביולוגיה הם מקצועות מאותה המשפחה. אני יודעת שהרבה אנשים שלא אוהבים כימיה אוהבים ביולוגיה ולהיפך. אבל תראי, אני אוהבת את שתיהן
. אלו מקצועות נפלאים. איזה פתולוגיה מעניינת אותך ? כזאת של נתיחת מתים ? או כזאת שמתארת מחלות ? צילום, אסטרונומיה-אסטרופיזיקה וגם כלכלה ועסקים מצריכים ידיעת מתימטיקה. נכון שמתמטיקה ברמות הנמוכות פחות מעניינת (ונודה על האמת, משעממת
) אבל צריך אותה. למעשה, יש מן פרדוקס שככל שלומדים מתימטיקה ברמה גבוהה יותר, היא הופכת להיות מעניינת יותר. ובכל זאת, בשביל הרבה אנשים מתימטיקה זה רע הכרחי. אם את מתעניינת בכלכלה, באסטרו-כל מיני ובצילום, תצטרכי את המתימטיקה בחייך, וכדאי לך להתחיל להתרגל לרעיון. עוד שיטה חשובה שכדאי לך לדעת עליה: במתימטיקה יותר מאשר בכל מקצוע אחר, מאוד חשוב מי המורה. אם המורה שלך לא מובן לך מספיק, תתחילי לחפש מסביב מסבירים טובים, חברים/הורים/מורים פרטיים. פרסום ושיווק, עיתונאות וחוק ומשפט כולם נשענים במובן מסוים על הסטוריה. הסטוריה, ספרות ותנ"ך אלו מקצועות שנעשה להם עוול בבית הספר. אלו מקצועות נפלאים ויפים שאנשים כל כך נהנים ללמוד ברגע שהם עוזבים את בית הספר. תחשבי על זה, ההסטוריה היא בעצם כולה סיפורים. כל מיני סיפורים מדליקים שקרו פעם ושגם היום קורים דברים דומים. אם היתי עכשיו מביאה לך ספר עלילתי או סרט שמתאר את הדברים האלו, היית יושבת מרותקת. אבל זה כתוב בצורה קצת משעממת והמורים הרבה פעמים יותר מבלבלים מאשר מסבירים. נסי להתעלם מכל הגורמים שמסביב ורק ללמוד את הדבר עצמו. זה יעשה את זה מעניין יותר, אני מבטיחה. גרמנית, קולנוע ומוסיקה , שפות ואמנויות זה באמת מעניין תמיד
יום אחד תלמדי את זה מן הסתם בחוגים. אבל אם תתאמצי תוכלי לראות את האמנות בתוך הביולוגיה וגם את השפות, וכך גם במקצועות האחרים. הספורט, את יודעת, זה בריא ואין ברירה. אני לא יודעת כמה אני מצליחה לשכנע, קחי בחשבון שתצטרכי להשקיע כדי לראות כך את הדברים, אבל מה - זה משתלם.