חיחי
פורום במיוחד בשבילי

cha ching

New member
חיחי ../images/Emo13.gif פורום במיוחד בשבילי

יש לי כל כך הרבה בעיות בלימודים שזה מדהים

Mנטה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

הנה אדם בדיוק בשביל הפורום
חי חי
יש כל כך הרבה אנשים כאלו שזה פשוט מדהים

cha ching

New member
חח ../images/Emo13.gif

תודה רבה. תגיד, אז מה עושים אם פ]שוט כל מקצוע לא מעניין אותי?

Mנטה

New member
תגידי ../images/Emo68.gif לא תגיד ../images/Emo150.gif !!

אם כל מקצוע לא מעניין אותך, את מתכוונת בבית הספר ? יש מקצועות מחוץ ללימודים שכן מעניינים אותך ?

cha ching

New member
סליחה

וכן, למה לא..? בטח שיש.. וכמות המקצועות שמעניינת אותי בתוך כתלי בית הספר היא אפסית..

Mנטה

New member
אז תני לנו רשימה של דברים

שכן מעניינים אותך, וכך נכיר אותך יותר, ואז אולי נוכל להמשיך ולנסות לבדוק למה שום דבר לא מעניין אותך בבית הספר. אגב, איך המורים שלך ? שווים משהו ? או שאנחנו מדברים על ללמוד לבד ?

cha ching

New member
לא לא...

אצלנו רוב המורים- אם הם רואים שתלמיד מתקשה, והתלמיד פונה אליו- הם תמיד מוכנים לעזור... והרשימה: צילום (שאני לומדת) כימיה (שאני עכשיו בתהליכים) גרמנית (שלא ניתן ללמוד בביה"ס) קולנוע (שאין בבי"ס שלי) אסטרונומיה-אסטרופיזיקה (שנלמד בבי"ס אחר, כחוג מטעם הבי"ס שלי, אבל הוא רק לתלמידי 4-5 יח"ל מתמטיקה (ואני 3)) פרסום ושיווק (לא נלמד בבי"ס שלי) כלכלה ועסקים (נלמד בבי"ס, אבל רק לתלמידי כיתת מב"ר (יזמות)) עיתונאות (לא נלמד בבי"ס שלי) מוסיקה (את ההזדמנות שלי פספסתי- אם הייתי מתחילה ללמוד אצל מורה בכיתה ט' אז הייתי יכולה לנסולת ולהתקבל למגמת מוסיקה בכיתה י'..) חוק ומשפט (לא נלמד בבי"ס שלי) פתולוגיה (בחייים לא נלמד באףףףף בי"ס תיכוני...)

Mנטה

New member
את ממש מתעניינת בהמון תחומים

עכשיו תני רשימה מקבילה של דברים שלא מעניינים אותך ואת לומדת בבית הספר.

cha ching

New member
אוקיי ../images/Emo9.gif

ספורט ביולוגיה תנ"ך (על כל תחומיו..) היסטוריה מתמטיקה ספרות ואיזו הפתעה!- כולם מקצועות חובה במערכת שלי...

Mנטה

New member
בואי נעשה קצת קישורים ../images/Emo128.gif

כימיה פתולוגיה וביולוגיה הם מקצועות מאותה המשפחה. אני יודעת שהרבה אנשים שלא אוהבים כימיה אוהבים ביולוגיה ולהיפך. אבל תראי, אני אוהבת את שתיהן
. אלו מקצועות נפלאים. איזה פתולוגיה מעניינת אותך ? כזאת של נתיחת מתים ? או כזאת שמתארת מחלות ? צילום, אסטרונומיה-אסטרופיזיקה וגם כלכלה ועסקים מצריכים ידיעת מתימטיקה. נכון שמתמטיקה ברמות הנמוכות פחות מעניינת (ונודה על האמת, משעממת
) אבל צריך אותה. למעשה, יש מן פרדוקס שככל שלומדים מתימטיקה ברמה גבוהה יותר, היא הופכת להיות מעניינת יותר. ובכל זאת, בשביל הרבה אנשים מתימטיקה זה רע הכרחי. אם את מתעניינת בכלכלה, באסטרו-כל מיני ובצילום, תצטרכי את המתימטיקה בחייך, וכדאי לך להתחיל להתרגל לרעיון. עוד שיטה חשובה שכדאי לך לדעת עליה: במתימטיקה יותר מאשר בכל מקצוע אחר, מאוד חשוב מי המורה. אם המורה שלך לא מובן לך מספיק, תתחילי לחפש מסביב מסבירים טובים, חברים/הורים/מורים פרטיים. פרסום ושיווק, עיתונאות וחוק ומשפט כולם נשענים במובן מסוים על הסטוריה. הסטוריה, ספרות ותנ"ך אלו מקצועות שנעשה להם עוול בבית הספר. אלו מקצועות נפלאים ויפים שאנשים כל כך נהנים ללמוד ברגע שהם עוזבים את בית הספר. תחשבי על זה, ההסטוריה היא בעצם כולה סיפורים. כל מיני סיפורים מדליקים שקרו פעם ושגם היום קורים דברים דומים. אם היתי עכשיו מביאה לך ספר עלילתי או סרט שמתאר את הדברים האלו, היית יושבת מרותקת. אבל זה כתוב בצורה קצת משעממת והמורים הרבה פעמים יותר מבלבלים מאשר מסבירים. נסי להתעלם מכל הגורמים שמסביב ורק ללמוד את הדבר עצמו. זה יעשה את זה מעניין יותר, אני מבטיחה. גרמנית, קולנוע ומוסיקה , שפות ואמנויות זה באמת מעניין תמיד
יום אחד תלמדי את זה מן הסתם בחוגים. אבל אם תתאמצי תוכלי לראות את האמנות בתוך הביולוגיה וגם את השפות, וכך גם במקצועות האחרים. הספורט, את יודעת, זה בריא ואין ברירה. אני לא יודעת כמה אני מצליחה לשכנע, קחי בחשבון שתצטרכי להשקיע כדי לראות כך את הדברים, אבל מה - זה משתלם.

cha ching

New member
לא לא לא!!!

אסטרו זה המצקוע היחיד שבאמת מצריך מתמטיקה ברמה גבוהה שאני לא יכולה להסתדר איתה בלי עזרה (או לפחות אני חושבת שאני לא יכולה..), צילום אני לומדת- וזה נהדר, והחישובים הקשורים בסגר זמן ופתיחת/סגירת צמצם- אקיצר- זמן חשיפת הסרט לאור- אלו נוסחאות מאוד קלות שאי לי בעיה איתן!, כלכלה ועסקים זה גם מתמטיקה שאני יכולה להתמודד איתה בלי בעיה שרגע שאלמד- אבל אני לא לומדת, לצערי
ו...פתולוגיה של נתיחת המתים, ברור!
פרסום ושיווק, עיתונאות וחוק ומשפט...? איך הם קשורים להיסטוריה???? אני ממש לא מבינה את הקשר! גרמנית אני מאוד מקווה ללמוד בברליץ כשיהיה לי זמן וכסף (וגם אחרי צבא), אבל מה זה משנה בכלל?!- הרי זה לא עניין הבי"ס...
אז זה לא עוזר לי עכשיו... ועל היסטוריה- הדבר שהכי מפריע לי, זה הנושא המשעמם שבחרו במשרד החינוך הזה שם, להעביר לנו- ציונות... בלעעעעעעעעעכס~! אין משעמם מזה! והכייייי מעצב זה שכולם בטוחים שנושא השואה מענין אותי. הוא לא. לפחות לא מההיבט שמציגים אותו. אותי מעניין איך היטלר, למשל, הצליח לכבוש אומה שלמה ולשכנע אותם להאמין בשטות של דרווין...

Mנטה

New member
נתחיל בהסטוריה

אם תרצי פעם להיות עיתונאית תצטרכי רקע של ידע כללי במה שקורה כאן. מקום טוב להתחיל אתו - זה ללמוד קצת איך המדינה קמה, או במלים אחרות תולדות הציונות. אמנם הלימודים בבית הספר קצת מגמתיים
ובכל זאת, מקום טוב להתחיל אתו. תחשבי על זה, זה בעצם ההסטוריה של הסבים שלך. אותו כנ"ל בחוק ומשפט ואותו דבר בפרסום ושיווק. כמעט כל מה שאנחנו עושים נשען על דברים שעשו לפנינו וזאת הסטוריה. לפתולוגיה של נתיחת מתים יקירתי, תצטרכי ים של ביולוגיה. אינמלשות. ולמרות שלומדים הכל מחדש באוניברסיטה, רקע קל מהתיכון יעזור לך להבין מהר יותר. אם יש איזשהו היבט שמעניין אותך בשואה, ואני מסכימה אתך שזה נושא בעייתי, אז אולי ההיבט הזה יעזור לך להיכנס לשאר ההיבטים. תראי נקודת המוצא היא שאת חייבת ללמוד את זה. גם אם לא תלמדי את זה עכשיו, זה יגיע בשלב מאוחר יותר. ולכן, מעניין, לא מעניין, בסוף זה יצטרך להיכנס לך לראש. עדיף לעשות את זה מעניין. אבל בשביל זה צריך להשקיע מוטיבציה. עוד דבר שאולי יעזור לך. לפעמים יותר מעניין ללמוד לבד מספרים מאשר באמצעות המורה. זה נכון בעיקר למקצועות ההומניים ולביולוגיה. זה לא עובד בשביל כל אחד ולא עם כל ספר. אבל אולי אם את מאלו שזה עובד בשבילם, ותנסי, ותמצאי ספרים שמדברים אלייך, יהיה לך יותר מעניין.

cha ching

New member
פסדר,- ידע כללי על המדינה

זה לא בדיוק הקמתה... זה משו שאני כבר יודעת וחוזרים על זה כל שנה... ההיסטוריה של הסבים שלי לא מעניינת אותי- מצטערת לומר.. פתולוגיה- זה לא אותו הדבר... אמנם נכון, אני אצטרך לדעת אנטומיה ואיך תהליכים מתרחשים, אבל תסביר לי את הקשר בין צורת ומיקום ותפקיד הדגדגן לפתולוגיה.... שואה זה פשוט שואה! זה כל כךלא מעניין ואיך שכולם מתעניינים בזה עוד יותר מוציא לי את החשק! כאילו דוחפים לי להתעניין בזה בכוח. ואני לא מסוגלת ללמו משו שלא מעניין אות, ואין איך להכריח אותי

Mנטה

New member
אם ככה........

אז אל תלמדי. בלי תעודת בגרות מן הסתם גם לא תוכלי להמשיך וללמוד. אבל אולי אחרי הצבא תפתחי קצת יותר משמעת עצמית כי תביני כמה זה חשוב ואז תשלימי בגרויות.

cha ching

New member
זה לא משנה כמה זה חשוב, אני פשוט

לא מסוגלת וזה גם לא כל כך תלוי בי.... ומה הטעם להגיד את זה למישו..? (אז אל תלמדי)....

Mנטה

New member
תראי, תנסי לראות את זה מהצד האחר

יש לך בעיה. מציעים לך פתרונות. את מתנגדת לכולם. מה את רוצה שנעשה ? תחשבי שדבר דומה קורה בכיתה בעצם. את לא מבינה משהו מציעים לך הסברים את לא מבינה שוב את לא מוכנה לבקש הסברים מאחרים בכיתה את נשארת לא מבינה. את כאילו עושה לנו פה מה שאת עושה בכיתה וזה תוקע אותך. אז לא נשאר לנו אלא להגיד לך: לא רוצה, אז לא. כבר אמרתי לך (נדמה לי) בשביל להתעניין, בשביל להבין, צריך להשקיע מוטיבציה. בלי זה זה לא ילך.

cha ching

New member
יש לך כאן טעות מרה

קודם כל- אני לא רואה כאן שום פתרונות דבר שני- בחיים שלי לא קרה לי ולא יקרה לי שאני אשב בכיתה, אקשיב ולא אבין. הבעיה היא להקשיב למה שאני לא מתעניינת בו. מובן?

Mנטה

New member
אני אגיד לך מה אני מבינה

אני מבינה שאת לא רואה שום פתרונות בגלל שאת נחושה בדעתך שלא למצוא פתרון. לא התכוונתי להעליב אותך או להרגיז אותך ואני מצטערת אם זה קרה.

למעלה