הערות כלליות לאימון
ההערות יותר בכיוון של הקנית הרגלים ופחות בכיוון של ביקורת על התכנית הספציפית שנתת. 1) חימום ספציפי, רצוי לעשות בתחילת כל תרגיל סט או שנים (או שלושה אם עובדים במשקלים גבוהים) במשקלים עולים לפני הסטים של "העבודה" אם לדוגמא עובדים עם 100 ק"ג, אז כדאי לעשות סט של 40 וסט של 70 לפני העבודה. חימום ספציפי, ממלא את השריר בדם, מביא אותו למצב עבודה, ו"מגרז" את מערכת העצבים (מונח מדעי |
|) 2) מתיחות, אחרי החימום הספציפי, בין הסטים, ובכלל רצוי לעשות מתיחות לשריר. אני רואה יותר מדי מתאמנים שלא עושים מתיחות וכאלה שאני בספק אם הם מסוגלים לשרוך את שרוכי הנעליים שלהם לבד. מתיחות לא ימנעו כאבים אחרי אימון אבל הן יעזרו למנוע פציעות ויגדילו את טוח התנועה. 3) זה נשמע ברור, אבל צריך לחזור על כך, טכניקה מושלמת היא חובה. אף פעם אל תקריבו את הטכניקה לטובת משקל. אני רואה יותר מדי מתאמנים ששמים משקל גבוה מדי ובכפיפות מרפקים נראים כמו חסיד על ספיד בשעת תפילה. (זורקים את הגב אחורה בכדי להרים את המשקל) בכפיפות מרפקים לדוגמא, המרפקים לא אמורים לזוז! גם הגב לא אמור לעבוד בתרגיל הזה. 4) נושא קרוב הוא קצב התנועה, מאוד חשוב לא להפיל את המשקולות. החלק האקסנטרי אמור להיות מבוקר, ואפילו איטי, הורדת המשקולת ב 3-4 שניות, המתנה של כשניה בסוף החלק האקסנטרי, תוריד את אפקט התנועה ותיתן לכם עבודה הרבה יותר טובה. נסו בפעם הבאה מקבילים בקצב של 420 (ירידה איטית 4 שניות, עצירה למטה של 2 שניות, ועליה מהירה) התרגיל יהפוך להרבה יותר אפקטיבי (וקורע) 5) תנופה, ביחוד רואים את זה בתרגיל הנפת ידיים לצדדים, מתאמנים לוקחים תנופה בתחילת התנועה (בחלק הקל) ואז התרגיל מתבזבז. נסו: א. הרמות ידיים לצדדים עם פולי תחתון (כל יד בנפרד) ב. הרמה ושליש - הרמה כרגיל הורד את היד כשליש מהתנועה, ועלה שוב. - זו חזרה אחת. (כאן בא צחוק מרושע שלי) 6) שינוי תכנית, כל תכנית עובדת! ראיתי תכניות ממש גרועות, אבל כעיקרון כל תכנית מאוזנת תעבוד. כל תכנית גם תפסיק לעבוד אחרי זמן מסוים. חשוב להחליף תכניות מדי פעם. המהדרין יחליפו כל 3-4 שבועות, אחרים יחליפו כשיפסיקו להתקדם.