חיטוט באף בן שנתיים

איילת258

New member
חיטוט באף בן שנתיים

היי בני בן שנתיים נבון, רגיש וחכם בשבועות האחרונים מחטט המון באפו ניסיתי לתת לו נייר טואלט, בכל פעם שהכניס אצבע לאף, והסברתי לו שאם הוא רוצה לנקות את האף, רק עם הנייר, לא עזר ניסיתי להוציא לו את האצבע בכוח מהאף, בכל פעם שהכניס אותה- לא עזר ניסיתי להתעלם, לא עזר מה עושים?? זה נראה יותר כדרך הרגעה, לפעמים במיטה, לקראת שינה אני קולטת אותו מחטט ונרדם (אה,, ונכנס לגן חדש השבוע...) הצילו.....

צפירת ארגעה ...

שלום רב איילת, התנהגות של ילדים היא מטרתית. הילד נמצא בשלב של שינוי המלווה במתח מסויים. על פי השערתך מטרתו להירגע, הוא מצא, זמנית, ואני מדגישה זמנית, דרך להירגע. כדי שילד יוכל להמציא ולמצוא דרכים חלופיות להירגע הוא זקוק לך רגועה. אימא ש"צועקת" הצילו...היא אימא בחרדה, בדאגה. כאשר אנחנו במצוקה אנחנו מחפשים דרכים להשיב את האיזון. במטרה להכחיד את ההתנהגות שמפריעה לך, ניסית דרכים רבות. התנהגות מטרתית. אמרתי? ומה ה"סכנה"? הילד עלול למצוא מטרה חדשה כגון לחטט באף כדרך לזכות בתשומת לב, או כדרך לומר "אני אחליט". כאשר ילד עולה על מטרה משנית מוטעית, קשה יותר לגמול אותו. מדוע? כי אז הוא עסוק (באופן לא מודע)להשיג את המטרה המשנית במקום לקבל עזרה ולחפש אלטרנטיבות להירגע. לכן, מה עושים? עבודה בשני מישורים. במחלקת התגובה משתמשים בעצה :"ו...לפעמים כמו שלושת הקופים" כלומר, מתנהגים כאילו לא ראינו, לא שמענו ואיננו מגיבים. במחלקת החינוך, אנו מבינים ונותנים לילד אמפאטיה, מבינים שההתנהגות היא זמנית, לא נלחצים, לא דואגים. מגישים לילד מגע ותמיכה ומחפשים דרכים חלופיות שמאפשרות רוגע. אני מאמינה שבהדרגה הפעוט יניח לחיטוט. ועוד מחשבה ואפשרות, תוכלי להנחות את הילד לחטט באף במיטה בפרטיות. בדומה להסבר שניתן לילד על אוננות. תוכלי להסביר לו שהוא יכול לחטט בפרטיות. מקווה שעזרתי קצת, או לפחות נתתי כיוון מחשבה. מברכת אותך ליום של שלווה, עינת גבע

למעלה