חיטוי האקווריום?

Liron Samuels

New member
חיטוי האקווריום?

יש לי שני אקווריומים ואני רוצה להחליף את הדגים שבתוכם מאקווריום אחד לשני. בעזרת איזה חומר מומלץ לחטא את האקווריומים ולכמה זמן? תודה.

לפי מה שידוע לי...

3 שעות מים רותחים,אחר כך,3 שעות מי מלח,אחר כך 3 שעות שוב מים רותחים,ויש לך אקווריום נקי!

wiz

New member
לא ממליץ לחטא עם מים רותחים...

לא רוצה לחשוב מה תהיה התגובה של הזכוכית הקרה במגע עם המים הרותחים...
אפשר לחטא עם חומצת מלח (ולשטוף אח"כ עם הרבה מים), או בעזרת חומרי חיטוי מיוחדים שניתן לקנות בחנויות. חצץ ופריטי דקורציה עמידים אפשר לחטא במים רותחים בלי בעיה.

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~~>

וויז צודק בקשר למקדם התפשטות נמוך של זכוכית. יש לי שאלה, מה העמידות של סיליקון בטמפרטורות גבוהות? האם הוא מתפרק\משנה הרכב כימי או שהוא נמס? ושליירית שאלה אלייך, האם את ניסית את החיטוי בחום לאקוריום שלך? (יש לך דליפה, תביני את הקשר לבד).

Liron Samuels

New member
הסיליקון עמיד

במים רותחים. השתמשתי בעבר במים רותחים אבל לא למטרת חיטוי האקווריום אלא משהו שחיטאתי בתוכו. המים הרותחים לא פגעו בזכוכית או בסיליקון אני רק לא יודע כמה טוב זה מחטא את האקווריום... חומצת מלח? מה זה? אין איזה חומר ביתי יותר שאפשר להשתמש בו? אקונומיקה פעילה רק למשך 24 שעות, לא? אם כן, למה לא להשתמש באקונומיקה לחיטוי?

אז ככה,

אני לא ניסיתי באקווריום שלי,לאקווריום שלי עשיתי שטיפה,וזהו. במים רגילים,סיליקון עמיד עד 40 מעלות. אחרי שהאקווריום שלי יאטם(אני כל הזמן אוטמת,ויש נזילה ממקום באותו אזור!)אני אחטא אותו עם מי מלח,או שרק אשתוף ואשים פחם בפילטר(פילטר אטמן)

rotmnac

New member
שים אנטי כלור ואח"כ מטילן בלו...

ותשאיר כמה ימים ככה...אני אישית לא משתמש במלח...וגם לא במים חמים...

למעלה