חייבים דיסטנס!

להיט

New member
חייבים דיסטנס!

בתור אחת שיש לה דיסטנס בשבט - ממש חייבים את זה ! למה שמישהי מחמישיות תצא עם המדריך ט´ שלה ? אין לנו כ"כ דיסטנס בין שכב"ג לחלוץ (חמישיות) , ויש כמה זוגות מעורבים , אבל יש מקרים שחייבים את זה . נאמר מדריך שמדריך ט´ , חייב שיהיה איזשהו דיסטנס , כי אם המדריכים יהיו החברים של החלוצים החלוצים לא יכבדו אותם . ובשביל להעביר שנת קורס צריך שיהיה פער בין החלוצים למדריכים ולא קשרים ידידותיים , אם הייתי חברה שלהם לא הייתי מקשיבה להם כ"כ בפעולות והיינו עושים רעש ולא שמים עליהם. נגיד אצלנו אנחנו לא מדברים כ"כ עם המדריכים שלנו , ועד לפני חודש , אם ראינו אותם מחוץ לפעולות היינו אומרים להם שלום וזהו , וזה מפתח מעמד למדריכים - אנחנו מכבדים אותם כמו שלא היינו יכולים אם הם היו חברים שלנו . וזה לא כזה רע - יש הרבה יותר צחוקים , וכל חיוך שלהם מביא אצלנו להתרגשות ולצחקוקים , וזה גם נשבר בטיול אתגר (שביטלו לנו המאנייקים ....) , אז לדעתי חייבים דיסטנס לפחות בין מדריכי ט´ לחלוצים .

להיט

New member
מה שדיברתי היה רק מדריכי ט´

בקשר לדיסטנס אחר אני לא ממש בעד

MajorGad

New member
ומצד שני...

דיסטנס זה נכון לגבי מדריכי ד-ז... אבל מצד שני, זה כמעט בלתי אפשרי לשמור על דיסטנס בין מדריכי ח וט עם החניכים שלהם. ואתן כמה סיבות לכך: א. אלה אנשים שכבר לומדים איתך בבית ספר, כשאתה מודיע להם משהו אתה הולך לכיתה שלהם. ב. פעולות שעוברים חניכי ח וחמשושים אלה כבר פעולות בגובה העיניים, אתה יכול לדבר איתם כמעט על כל נושא שבעולם והם פחות או יותר יבינו (הקטע הזה יותר נכון לגבי חמשושים, אבל גם לגבי חניכי ח), אתה משתתף באופן פעיל בפעולות איתם. ג. חמשושים נמצאים בתקופת מעבר מחניכים לשכב"גיסטים, וזו צריכה להיות השנה הכי כיפית שלהם (לדעתי) בצופים, ולכן אתה לא יכול לבוא ישר בתחילת פעולה "יאללה חמשושים, 20 שניות בגינה, זוז!" (זה כבר תפקיד של ראשי ועדות, אם יש לכם דבר כזה בשבט). ד. מדריך ט הוא השכב"גיסט שהכי קרוב לחמשושים,אז זה כבר כמעט בלתי אפשרי לשמור על דיסטנס, במיוחד כשזה צופים, שהם באים יחד איתך לימי עבודה וכאלה.

להיט

New member
מניסיון - זה אפשרי ומאוד כיפי !

דיסטנס זה אומר שהם לא חברים שלנו , ואצלנו בשבט זה רק מדריכי ט´. הקטע זה אפילו שאתה איתם בימי עבודה , אתה עדיין חלוץ והם המדריכי קורס שלך , ויש להם איזשהו מעמד מעליך - והם כן דיברו איתנו ובאו איתנו לימי עבודה וגם לכיתות שלנו , אבל הם לא צחקו איתנו וסיפרו לנו בדיחות ולא ישבו איתנו בהפסקות או בקיצור -לא היו חברים שלנו . וזה לא הורס ת´שנה , להפך - זה הופך אותה למרגשת יותר - כל חיוך שלהם או צחוק אצלנו זה אירוע חד פעמי וכולם מתרגשים , וכשהם שברו זה היה הכי כיף שבעולם (זה נשבר בד"כ בטיול אתגר - מה שלנו לא היה) , וחוץ מזה , זה גורם לחלוץ להרגיש כבוד למדריכים שלו , ואני יודעת שאם היינו חברים שלהם היינו מרעישים בפעולות וכאלה , ועכשיו כל פעם שהם מדברים אנשים סותמים כי אנחנו מכבדים אותם , והם גם לא יגידו "20 שניות בגינה , זוז!" , הם יגידו " יאללה חלוץ להיט לגינה. " - הם לא קצינים נאצים (למרות שזה היה קצת ככה בהתחלה) , הם בסך הכל לא צוחקים איתנו ומעבירים ת´קורסים בצורה של פעולות נטו ולא צחוקים . עם הזמן הם מתחילים לצחוק וזה מוסיף אבל ככה , כשיש דיסטנס זה עובר בצורה טובה יותר ממדריך חבר ולפי דעתי צריך את זה בכל שבט . בקשר לראשי ועדות - אצלנו ראשי הועדות חברים שלנו ....

greeneye

New member
אני ב-ז´, ולומדת בחטיבה-

שאצלנו סמוכה לתיכון. הם באים להודיע הודעות, ואצלנו- הם חמודים מאד. מה שעושה את הפעולות לדבר טוב יותר. תום למשל, המדריך שלי הוא אחלה בן אדם. הוא מצחיק, וממש נחמד. תמיד צוחקים איתו ומדברים איתו. עם המדריכה אדווה- כל שבועיים בערך כל בנות הקבוצה מתארגנות איתה לערב בנות. וזה לא גורם לזלזול במדריכים- להפך אנחנו הקשבה מלאה. כך שאין צורך בדיסטנס, אפשר גם להיות חברים של המדריכים, וגם חניכים שלהם, זה רק עושה את העניין נחמד יותר, ולא מזכיר יום לימודים עם מורה מעצבנת שלא מכירה אותך כמעט. כל יום הולדת שהיה לאיזשהו מדריך- תמיד הפתענו אותו עם בלונים ומתנות. וגם כשהם חזרו מפולין. אין צורך במסגרת הקשה של הדיסטנס, לפחות לא בשבט שלנו.

MajorGad

New member
מה זה צופים זה צבא?

לדעתי זה יכול לעבוד מצוין גם אם המדריכים חברים שלכם או משהו, אני לא רואה בחסור דיסטנס בעייה, דווקא להפך זה רק מוסיף. אני, כשביעיסט, רוצה להדריך ט, שנה הבאה ועקב כל הפעולות גדוד שאנחנו עוברים בקשר לתפקידים שנה הבאה, הייתה לנו פעולה שבה דיברנו עם השמינסטים הנוכחים על התפקידים שלהם. אני (כמה מפתיע), הלכתי לדבר עם מדריכי ט הנוכחיים, והם ציינו בשיחה, שמה שכ"כ כיפי בהדרכה הזו, חוסר הדיסטנס בין החניכים למדריכים, היכולת לדבר בגובה העיניים וכדומה. ועכשיו שאלה לי אליך? יש לך כחמשושית גם הדרכה חברתית? אם כן האם מדריכים שאינם מדריכי קורס עושים את זה, או שמדריכי קורס עושים את זה במקביל?

123barbi

New member
אני בכיתה ז´...

אני בכיתה ז´ בחטיבץ ביניים שאצלנו היא צמודה לתיכון במדריכות שלי הן בכיתה יא´ כיף לדבר איתן... הן נחמדות ועוזרות לנו בריבים בין ילדים ואפשר לדבר איתן(כמעט) על כל נושא שבעולם והן יקשיבו! הן לפעמים באות בהפסקות ומוסרות הודעות צוחקות איתנו וכו´... וזה מה שעושה לנו כיף לבוא לפעולות... barbi

למעלה