חייבים ילדים משותפים?

חייבים ילדים משותפים?

זוג ידידים שלי התגרש לא מזמן, ביוזמתה. שניהם בני 40+, עם ילדים בתחילת שנות העשרה.
הוא כבר מתכנן קדימה, מחפש מישהי בת 30+, עם או בלי ילדים, אבל שתהיה מחוייבת להבאת ילדים משותפים.
למה?
"כי בלי ילדים משותפים לעולם לא נהיה משפחה אמיתית"
האמנם?

mother cat

New member
וואו, שאלה טובה...

קצת קשה לי לתת תשובה אובייקטיבית - כי אני הייתי הבת 30+ בלי ילדים - ולי היה ברור שאני רוצה ילדים *משלי* ולא מסתפקת בילדים של בעלי. בדייט הראשון כבר הבהרנו עמדות - שהוא רוצה עוד ילדים - כדי שלא יהיו אי הבנות. אני מנסה לחשוב אחורה ולראות אם הרגשתי שאנחנו משפחה לפני שהחתלתול נולד - אני חושבת שכן. אני חושבת שהצורך שלי בילד משלי היה בדיוק זה - רצון עז בילד משלי, ולא תחושה שבלי זה לא נהיה משפחה.

אני מניחה שאם כבר היו לי ילדים לפני שנפגשנו הצורך היה פחות עז, אבל אולי עדיין קיים - יש משהו שמאד "מקשר" ו"מלכד" בילדים משותפים. אני מודה שאני הרבה פעמים מופתעת ומתרגשת מהחיבור בין הילדים של בעלי לחתלתול. ציפיתי שיהיו קנאות ומריבות - וממש אין (טפו, טפו, טפו...). יש אהבה בינהם שממש כיף לראות.

טוב, אני קצת מברברת, אבל אני חושבת שמה שאני מנסה לאמר זה שלא, אני לא חושבת שזה MUST, ושבלי ילדים משותפים אין משפחה, אבל אני כן חושבת שזה תורם רבות לליכוד וגיבוש של משפחה חדשה.

מה שמטריד אותי יותר בסיפור שלך זה שנשמע לי שהוא ממהר - רק עכשיו התגרש והוא כבר "מחפש"? וכבר עם תוכניו ארוכות טווח? נשמע לי שעדיף לו קצת לתת לפצעים להחלים. במיוחד שאת אומרת שהגירושין היו ביוזמתה - נשמע שהוא קצת מחפש תחליף לאישה ולמשפחה שאיבד. אני חושבת שהוא צריך לבחון קצת את מה שהוא באמת רוצה ולתת לזה קצת זמן.

azaria

New member
חלק מן ההגדרה הוא כבר נתן.

בדיוק עמדתי לכתוב שבהחלט יתכן ש - "בלי ילדים משותפים לעולם הוא לא ירגיש במשפחה אמיתית".
אם כך הוא אומר אז כנראה שכך הוא חש. לפחות כרגע.
ולכן סביר שבאמת אם יהיה בזוגיות בלי ילדים משותפים באמת לא יחוש שזו "משפחה" מבחינתו.

כל הכבוד לו שהוא יודע לנסח לעצמו כל כך בבהירות מה הוא רוצה.
זה לא אומר שלא יוכל לשנות את עמדתו בעתיד, אבל נכול לכרגע - זו ההרגשה שלו בעניין.

ולשאלתך האם חייבים? האמנם? - אז תשובתי היא שזה סובייקטיבי.
אחד חייב ילדים משותפים בשביל להרגיש משפחה, אחר לא מוכן בשום פנים ואופן לילדים חדשים, ואחרים יהיו אי שם בתוך המשרע שבין שתי העמדות ההחלטיות והקיצוניות האלו.

XמXלה

New member
אי אפשר להתווכח כרגע עם תחושתו

יכול להיות שגם ככה רוצה עוד ילדים וזו הזדמנות בשבילו.
נשמע לי שהוא עדיין "ירוק"
שישתפשף קצת בחוץ (כידוע קל זה לא...) ייתכן שדעתו תשתנה או שלא

כשהתגרשתי בגיל 30 (תזכורת - היו לי כבר 4 ילדים) הרהרתי באפשרות שאם אתחתן אביא עוד ילד. ככל שעברו השנים והילדים גדלו החשק התפוגג והתאדה לגמרי עד כדי כך שפסלתי מדוייטים פוטנציאלים שרצו ילדים נוספים.
כשפגשתי את החצי וראיתי אותו עם הילדים שלו זו היתה הפעם הראשונה שהרגשתי שבא לי ילד נוסף. הוא אבא כזה מדהים שגם אני רוצה אבא כזה לילד שלי. הוא אגב, לא ממש רוצה (הקטנה שלו בת 2.5) והאמת גם אני לא יודעת אם אני באמת רוצה לחזור לטיטולים/גמילה/גנים וכו' כשהקטן שלי חוגג היום (
) יומולדת 12 ואני כבר בשלב אחר בחיי.
הילדים שלי משגעים אותי שהם רוצים אח/ות קטן/ה. בינתיים אני משתעשעת ברעיון

כן ולא

אני באופן אישי חושבת שבלי ילדים זה לא באמת משפחה.
זה זוגיות, אבל לא מעבר לזה.
כשיש ילדים, יש מחוייבות הרבה יותר גדולה.

מצד שני, הסבא והסבתא שלי התחתנו כשכל אחד הביא את ילדיו לעיסקה (שניהם היו אלמנים עם ילדים).
יחד היו להם 5 ילדים, והם לא הביאו לעולם ילדים משותפים.
כל חמשת הילדים הם אחים במלוא מובן המילה (כולם כיום כבר בשנות השישים לחייהם).
בלוויה של סבא שלי, כל הבנים קראו יחד קדיש (גם אלו שאינם ילדיו הביולוגיים).
כאשר סבא וסבתא שלי נפטרו (בהפרש של מס' שנים), כל הבנים והבנות ישבו שבעה, גם אלו שאינם ביולוגיים.
אבל אלו היו זמנים אחרים...

יש בזה משהו מאד מלכד

במיוחד עם המתבגרים שלנו, שכל אחד מהם דורש פיתוי אחר כדי להוציא אותו מהחדר ולנתק אותו מהמחשב או הטלויזיה או החבר'ה.
מצד שני נראה לי שהילדים הקיימים צריכים להיות מאד בטוחים במקום שלהם במשפחה המורכבת לפני שמכניסים ילד משותף, שמבחינתם תופס מקום אינסטנט ולא צריך לעשות את העבודה הקשה שהם עושים כדי להרגיש בטוחים במשפחה החדשה.

אצלנו זה כנראה בכל מקרה כבר מאוחר מדי, למרות שהייתי שמחה ללדת ילד עם גבר שהוא שותף מלא לגידול הילדים.

joejoe268

New member
כמו שכבר אמרו- הכל סובייקטיבי

אני אישית לא מרגישה צורך עז בילדים משותפים- פשוט, הכל כל כך נכון כמו שהוא עכשיו. וגם, בגלל שכבר הבנתי שמה שאני מרגישה עכשיו, הוא לא בהכרח לנצח (למרות שזה בהחלט מרגיש כאילו מצאתי את האחד שלי), אני זהירה מאוד ולא רוצה למצוא את עצמי עם ילדים נוספים ולבד....בורכתי בשני ילדים מדהימים, בן זוגי בשניים משלו, יחד יש לנו בבית 4 ילדים מקסימים ובינתיים זה מספיק.
יחד עם זאת, אני מבינה שיש גם אופציה שבעתיד אולי נשנה את דעתנו ואנחנו פתוחים לרעיון...
ואני לא חושבת שזה מפחית משהו מהמחיבות שלנו אחד כלפי השני...

נקודה למחשבה

נקודה שלא עלתה כאן:
הורה + ילד (ים) מהווה מעגל משפחתי. הורה שני + ילד(ים) מהווה מעגל משפחתי נוסף. החיבור של שני מעגלים כאלו יוצר מעגל מקיף שלישי שבו לכל הילדים תנאים שווים - כ"א אחד חבר גם במעגל המקורי שלו וגם במעגל הגדול.
ילד משותף יותר מעגל מסוג אחר, עם שני ההורים גם יחד, משהו שאין לאף ילד אחר. לא אומר שזה אמור למנוע מליצור יצירה משופת כזו, אבל העירנות למצב מחייבת התייחסות בהתאם.

mother cat

New member
אשמח אם תוכל להרחיב קצת

לדעתך המעגל הנוסף שילד יוצר מפר את האיזון?
יכול להיות שזה דווקא מהווה משהו מלכד, שמגבש חד את כל המעגלים - כי הרי הילד המשותף הוא אח של כל הילדים משני הצדדים?
ומה כוונתך בהתייחסות בהתאם.

אשמח לשמוע עוד

השאלה מאיזו נקודת מבט

כלומר, מבחינת ההורים, בוודאי שיש תקווה רבה שהדבר מלכד, אבל זו נקודת המבט של המבוגרים בד"כ.
עכשיו תדמייני כיצד הדבר נראה מנקודת המבט של הילדים: הילד / ילדה החדשים יוצרים מעגל אינטימי עם שני ההורים גם יחד, דבר שלאף אחד הילדים האחרים לא יהיה יותר עם ההורים הביולוגיים שלו כי הם כבר התגרשו.... זה יכול ליצור חשש מסויים וחוסר ביטחון מסויים מאחר ולאף אחד מהילדים לא יהיה את אותה רמת ביטחון שיש כעת ליד /ילדה החדשים בבית הזה ששייך לשני ההורים הללו..
חוץ מזה, נראה לי שתלוי בני כמה הילדים האחרים. למשל אם הם בגיל ההתבגרות, צריך להיות מוכנים לכך שתופענה תופעות כמו שקורות במשפחות "רגילות" כגון המבוכה שלהם שהוריהם עוד מתרבים, כלומר שהם עוד "עושים את זה"....
בקיצור, כמו דכבר ניסיתי להאיר בפוסט אחר, אפשר לעשות הכל אבל חשוב להיות מודעים לנקודת המבט של הילדים ולהיערך בהתאם לכך ובהתאם לגילם וכדומה. עם מי צריך להתייעץ כבר כתבתי בפוסט אחר אבל בטח גם כאן ימליצו על טיפול זוגי כפתרון קסם להכל ...

מאוד מתחברת לתחושת חוסר הבטחון...

מצד אחד של הילד שהזוגיות של הוריו התפרקה,
והוא מתבונן באחד או שני ההורים המקים משפחה "חדשה"
הכוללת אבא אמא ו"ילד חדש"....

ומצד שני אצל הילד "החדש" שתחושת הבטחון שלו בזוגיות
של הוריו, אינה זה אולי לתחושה של ילד שגדל למשפחה שאינה
מורכבת, בגלל שהוא מכיר יותר מקרוב את המצב של
פירוק זוגיות...

אצלנו אני מזהה את התחושות אצל הילדים הבוגרים, שחשים
קנאה (יותר בעבר) לגבי אחותם "החדשה", ואצל בתי
הקטנה שמגיל קטן דיברה על תחושות הקשורות לאפשרות של
פירוק זוגיות....

לגבי מיהו המטפל הרצוי - לדעתי, כשמגיעים למטפל טוב - הדברים דינמיים -
אם תגיע למטפל משפחתי הוא ידאג להעלות את הקונפליקטים הזוגיים ואלו של
הילדים / בני הנוער כאחד, בעוד שאם תגיע למטפל הזוגי, הוא ידאג לזמן אליו
לשיחה גם את הילדים / בני הנוער....

mother cat

New member
תודה על ההסבר.

נקודת מבט בהחלט מעניינת ונקודה למחשבה.

אצלי אני לא חושבת שהוולדו של החתלתול גרם לילדיו של בעלי לאיזהשהי תחושת חוסר בטחון או שהם מחוץ למעגל המשפחתי. אבל אולי השוני הוא שאמם אינה בחיים ושהם לא חוו גירושים.

לגבי הערתך האחרונה - אני אתעלם מהסרקזם (שלא היה לי ממש נעים) ורק אומר שמעולם לא אמרתי שטיפול זוגי הוא פתרון קסם, ובטח לא לכל בעיה. אני רק אמרתי שבמקום שבו שני בני הזוג אינם נמצאים על "אותו עמוד" מבחינת הבעיות והצורך לשנות אז צריך להתחיל מיישור קוים. אבל הבנתי שאינך מאמין בטיפול זוגי. מוכנה להסכים שלא להסכים.

אגב תוכל להציג את עצמך? הרקע? הנסיון? מה מביא אותך אלינו לפורום?

למעלה