חייבים להפגין נגד עליית מחירי החשמל והמיים

lilach1313

New member
חייבים להפגין נגד עליית מחירי החשמל והמיים

המחירים עולים ועולים,הם כך הזמן מעלים קצת את המחירים של החשמל ואף אחד לא אומר שום דבר.חייבים לצאת להפגין.

lilach1313

New member
הפיתרון

הפיתרון הוא הפרטת חברת החשמל,לכן צריך להפגין ולהעלות את זה על סדר היום.הממשלה יודעת טוב מאוד שזה מה שיפתור את הבעייה אך מתעלמת מזה ומשיכה לתת למחירים לעלות

baudrate

New member
מניין לך שהפרטה תוזיל המחירים?

ואולי המחירים יעלו עוד יותר?

hoshe

New member
הרי המים כבר הופרטו וזה רק ייקר את המחיר

Avi85F

New member
ואיך כבודו מתכוון להפריט חברה שיש לה

חוב של מעל 60 מיליארד שקל?
וגם אם הפרטת נו אז מה? הירוקים יתנגדו לכל בניה של תחנת כח
הבירוקרטיה תמנע הקמה של תחנות חדשות (או שזה יקח 10 שנים להקים משהו....)
הפרטה הוא לא פיתרון קסם צריך שיהיה גם סביבה מעודדת
עסקים ויציבות שלטונית.

אין בעיה להפריט חברת החשמל, ראה דוגמה של צים

אפשר להפריט גם חברה שיש לה חוב של 100 מיליארד שקל.
מוכרים אותה לתשובה, או לעידן עופר, או לנציג אחר של משפחת עופר, או לטייקון אחר,
בסכום סמלי של 100 מיליון שקל (במקרה של צים - 115 מיליון שקל - עם כל הצי של אניות).
הטייקון לא צריך להביא את כל הסכום מהבית,
את רוב הכסף הוא מקבל כהלוואה מהציבור (מהבנקים, או בצורת אגרות חוב).
באותה ההזדמנות, הוא יפטר את רוב העובדים הנוכחים
ויעסיק במקומם עובדי קבלן בשכר מינימום, אפשר גם פועלים זרים (ראה דוגמת צים)
הטייקון יתרץ את זה בצורך ב"גמישות ניהולית".
אחרי ההפרטה, מחיר החשמל יעלה פלאים (ראה דוגמת הפרטת חברת החשמל הבריטית ע"י מרגרט תאצ'ר),
ותוך זמן קצר הטייקון יתחיל להרוויח הרבה כסף (על חשבונינו) ונשאר עם רווח גדול.
אין טייקון שיסרב לתוכנית הזאת.

eranfalk

New member
הפרטה לזכינים רבים תשבור את המונופול

ובכך ירדו המחירים כפי שנעשה בשוק התקשורת לדוגמה אם היו מוכרים את בזק לתשובה או שמשאירים את בזק כחברה ממשלתית עד היום היינו תקועים עם טלפון חוגה המטרה היתה ליצור תחרות וניתן לעשות משהו דומה בחח ומקורות

shlomoyar

New member
לשבור את המנופול

לשבור את המנופול, הצעד הזה יוריד את המחירים.

lilach1313

New member
לא איכפת לי איך חייבים לצאת להפגין

ושהממשלה תמצא פיתרון לא איכפת לי איך שיורידו את מחירי המיים וחשמל,גם ככה הם סתם מעלים בלי סיבה אז לפחות שייפסיקו להעלות,אנחנו לא יכולים המשיך ולשבת ולשתוק לעליות המחירים האלה,כי זה ימשיך וימשיך לעלות

ESPS

New member
כי אי אפשר על היהודים האלה

האמת היא שאי אפשר לנצח את הראש היהודי, אלא אם אתה מצויד בנבוט, אחרת אין לך שום סיכוי.
כשמדובר במוצר חיוני שנמצא ברשות הממשלה- אומרים לך שהמחיר נקבע ע"י וועדה מקצועית בלתי פוליטית. במקרה של תעריפי חשמל- מדובר בוועדה לשירותים חיוניים-חשמל.
אם השירות הזה ( חשמל ) ייצא מרשות הממשלה לחברה פרטית, אז לא יהיה לך מול מי להפגין, מפני שזה כביכול רכוש פרטי.
ככה זה כמעט בכל מוצר חיוני. כשהמוצר נמצא בידי הממשלה, המחיר נקבע בידי וועדה בלתי תלותית.
כשהעם מתקומם על המחירים הגבוהים, הממשלה אומרת תמיד "הפתרון בהפרטה, ובתחרות". ואז אין לך מול מי להפגין.

במקרה של מים- המחיר נקבע ע"י רשות המים, אבל נמכר בעזרת חברות פרטיות. אם החברה מייצרת רווחים- הרווח עובר לחברה עצמה, כרווח עסקי.
אותו דבר עם דלק, ועם גז וכיוב'.

בכל פעם מחדש- יש טעם חדש כביכול לעליית המחירים. וכל אחד מגלגל את האחריות על מישהו אחר.

ESPS

New member
ואיך אפשר לעקוף את הוועדות האלו?

לא ידוע לי איך אפשר לעקוף את הוועדות האלו שקובעות מחירים למוצרים חיוניים ( אם בכלל ).
במוצרים רגילים, אולי אפשר לייבא באופן פרטי, אבל במוצרים חיוניים כמו חשמל, דלק, גז וכיוב', אתה לא יכול לעקוף את הוועדות האלו.
אתה יכול להפגין כמה שאתה רוצה, ואפילו לדבר עם שר התשתיות.
השר לענייני תשתיות יגלגל אותך לוועדות האלו, שאי אפשר לדבר איתן ישירות. הם רק קובעים מחירים. הקביעה שלהם זה סוף פסוק.
ככה זה במערכת כלכלית... פשוט אין עם מי לדבר.
בכל טענה ומענה, תמיד יגלגלו אותך לרשות אחרת, לחוק פלוני, לכלכלה אחראית, להפרדת רשויות, לשיטת הקפיטליזם שמעודדת את הרווחיות ואת הגדלת ההון.
להפגין? כן, זה תמיד אפשר. אני רק לא מבין איך זה יכול לקדם את הורדת המחירים של שירותים כאלה.

ESPS

New member
מעניין אותי לדעת כמה משלם סעודי על מים

לסעודיה אין מקורות מים טבעיים. כל מי השתייה של סעודיה- מותפלים.
אני סקרן לדעת כמה לדעת כמה הסעודים משלמים על קוב מים בשנת 2012.
אני מוכן להמר שזה הרבה יותר זול שם מאשר בארץ ( ולנו יש הכנרת ).
ואפילו לא ציינתי שהסעודי, הרבה יותר עשיר מהישראלי ( אני חושב.. ).

ESPS

New member
הכל מן גזירת גורל

בכל תחום אפשרי, הכל תקוע באותו מקום ולא זז משם.
אם זה מוצר חיוני- אז תמיד אומרים לך שהמחיר נקבע ע"י וועדה מקצועית, ושכל הוזלה תהיה בעצם על חשבונו של מספק השירות.
אם זה מוצר פרטי מסוג מונופול או כמעט מונופול, אז אומרים לך שהם לא מוכנים לפקח על המחירים, אלא רק לפתוח את השוק לתחרות.
אם זה מוצר פרטי שהוא איננו מונופול, והוא מצוי בתחרות כלשהי והוא עדיין יקר לעומת חו"ל, אז אומרים לך "אבל זה שוק פרטי. הממשלה לא מתערבת".
אם אתה מבקש הוזלה במיסוי ( כמו למשל בלו על דלק ) - אז אומרים לך שנוצר גירעון או שעלול להיווצר גירעון, ואז מגיעות גזירות כלכליות שונות, כאמצעי מנע.
אם אתה מבקש למשל חינוך חינם לילדים מתחת לגיל 6, רק כדי שתוכל לצאת לעבוד ולהתפרנס, אז אומרים "כן, זה אפשרי" אבל שוב, מעמיקים את המיסוי האחר, את המיסוי העקיף בגלל ש"אין ארוחות חינם". וכך יוקר המחייה נשאר קבוע פחות או יותר, עבור כל אחד ואחת.
אז איך מצמצמים את הפערים?
התשובה היא שלא מצמצמים את הפערים, אלא מקבעים אותם, או שמחריפים אותם.
למה?
כך בנויה השיטה. על פערים.
מאחורי השיטה הקיימת, מסתתר הרעיון שהחברה שלנו נחלקת לאדונים ומשרתים.
ללא פערים, לא יהיה אדונים ומשרתים.
אם המגמה הייתה צמצום פערים, אז החוק היה מתערב וקובע איזשהו יחס הוגן ביחס לשכר הממוצע.
למשל ששכר המינימום יתעדכן מדי חודש ל 75 אחוז מהשכר הממוצע ( זה רק הוגן שכך יהיה ).
אבל זה לא המצב. הממשלה לא מתערבת בשום דבר, למעט כשמדובר בשכר של השרים, ובשכר הבכירים ברשויות שונות. שם היא דווקא יודעת להתערב, והיא עושה זאת ללא הרף.
כל היתר, זה מן "גזירת גורל".
זה פלא שאני מאחל לממשלה הזאת שישמידו אותה, ביחד עם כל תומכיה?

baudrate

New member
אני בהחלט מבין את הכעס שלך.

אבל אני לא הייתי קורא למצב הנוכחי גזירת גורל. זה נכון שכח ההשפעה של כל אחד ואחד מאיתנו
היא קטנה, אבל מאחר ואנחנו יכולים להתארגן במסגרת פוליטית, לדעתי לא צריך להתיאש לחלוטין.

eranfalk

New member
מה לעשות צריך לממן את ועדי העובדים

היה לי חבר שעבד בחברת חשמל ואני לא רוצה לספר מה הולך שם
אין ספק שהפרטה של גופים אילו תעצור את השחיתות והריקבון אבל חשוב שההפרטה תהיה נכונה
אסור לתת את חברת חשמל לידיים של תשובה אלה לאפשר לזכינים פרטיים קטנים רבים ככל האפשר את האפשרות ליצר חשמל בגז או באנרגיה ירוקה
רשות החשמל תהיה אחראית על תשתיות ותוציא מכרזים לקבלנים פרטיים לתיקון ופיתוח תשתיות

למעלה