התנך החדש שלי ../images/Emo41.gif
האחרון שקראתי "זאבים בשלג" של אורלי קראוס וינר ,לא התחברתי עזבתי באמצע מאז לא היה לי זמן לספר קריאה על שולחני הספר החדש של אלון גל 100 שעורים לחיים של המאמן הלאומי אלון גל. אני אישית מלאת הערכה על התמיכה שהוא מעניק לשכבות חלשות, ומשפחות נעדרות יכולת להתנהלות כלכלית באמצעות התכנית בטלוויזיה "משפחה חורגת" לדעתי הוא עושה שם עבודה נהדרת, שכולם יכולים להפיק ממנה תועלת ולקבל טיפים מועילים להתנהגות נבונה בכל תחום כמעט. לאחרונה הוא הוציא ספר , שאני קוראה ממנו פרקים , מפנימה וושב חוזרת לדפדף בו כמו תנ"ך בערך. והנה פרק אחד מתוכו....... כמעט בכל תהליך התפתחות אנו מגיעים בסופו של דבר אל אותו מושג חמקמק ולא תמיד ברור שנקרא הערכה עצמית. אנו חיים בסביבה תחרותית והשוואתית, המובילה אותנו לא פעם לחוות את עצמנו כ"לא מספיק טובים". הציונים שלנו לא מספיק טובים, הגוף לא מספיק יפה, השפה לא רהוטה, החברים לא מספיק מקובלים וכיוצא באלה. זאת ועוד, אנו גדלים על ברכי נורמות חברתיות, הגורסות שאהבה עצמית היא פשע נרקיסיסטי מסוכן, ופרגון למעשינו חייב לבוא רק מאחרים. "אל תאמר שבחו של אדם בפניו" או "אין הנחתום מעיד על עיסתו" ועוד רבים וטובים מהמשפטים שכולנו מכירים, שהתחנכנו עליהם ואנו ממשיכים לחנך לאורם - כל אלה מלמדים אותנו, או לפחות מנסים ללמדנו, צניעות תוך הפחתת ערכנו. וכי למה הנחתום איננו יכול להעיד על עיסתו? ואם עיסתו יצאה פשוט מופלאה? ואם הוא שקד ועמל והכניס את כל נשמתו ואהבתו לעיסה? בשום פנים ואופן אסור לו לומר עליה מילה טובה? ובאיזה תנאי מותר? מי הוא המחליט מתי מותר לנו להעיד על עיסתנו? דומה כי ההרגל של רבים מאיתנו הוא להמעיט בערכנו, וכאשר הרגל חזק מספיק, הוא הופך לטבע, וטבע קשה מאוד לשנות. כאשר הדימוי העצמי הנמוך הופך לטבע, מאבד האדם את חדוות היצירה ואת ההעזה. כיצד אאמין ביכולתי ואעז ליצור בחיי אם איני מספיק חכם/מוצלח/מסוגל? מדוע שאבקש מאחרים לבטוח בי אם אני לא בוטח בעצמי? המזל הגדול שלנו, בני האדם, הוא שיש לנו שכל ונתונה בידינו האפשרות לבחור את מחשבותינו. לכן בדיוק כמו שטבענו בעצמנו את האמונה שאנחנו לא מספיק טובים, יפים, חכמים או מוצלחים, אנחנו יכולים לפתח אמונה הפוכה לחלוטין באשר לעצמנו בכוח המחשבה בלבד. נכון, לחינוך יש השפעה חזקה עלינו, וההרגל של לא לאהוב את עצמנו כבר קיים שם מזמן, אבל אלו רק מחשבות, אפשר לשנותן, להחליפן. צריך רק להסכים לחשוב אחרת ולהשקיע את הזמן הנדרש. מה עושים? 1. רשמו עשרה תחומים שבהם אתם "לא מספיק" טובים בעיניכם 2. רשמו מה אתם מחמיצים בחייכם בשל אותו דפוס מחשבה. 3. רשמו עשרה תחומים שבהם אתם חווים את עצמכם כטובים ומוצלחים 4. במהלך השבוע הקרוב הוקירו את עצמכם שלוש פעמים ביום על מי שאתם ועל היותכם מוצלחים בתחומים אלו. וכן הלאה וכן הלאה בעיה רקע סיבה ופתרון. מ ו מ ל ץ!