חייבים לעצור את טירוף המלחמה!!!

InDaHouse

New member
חייבים לעצור את טירוף המלחמה!!!

השתן עלה למנהיגינו לראש! 2 חיילים חטופים. מה המחיר? 8 חיילים הרוגים!!! של מי ההיגיון הזה?! עוד כמה חיילים יהרגו עבור המבצע המגלומני המטורף הזה?! עשרות אלפי אסירים פוליטיים יושבים בבתי הכלא שלנו ואוכלים על חשבון הקופה הציבורית! אי אפשר להחזיר אותם לקיבינימט ולחור שממנו באו ולחסוך מאיתנו את כל השכול והדם הזה?! רחמיי על החיילים המוקפצים, רחמיי על החטופים, רחמיי על האסירים הפוליטיים ומעל ומעבר לכל זה - רחמיי על העם הזה שאילו הם מנהיגיו וזהו גורלו - לחיות על החרב עד סוף הדורות! קללה הביאה הציונות על ראשנו. כנראה שלא מספיק לנו ואנחנו רוצים עוד ועוד ועוד. שוב אנו הולכים כצאן לטבח. מתי נלמד מתי?!

doresh shalom

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo41.gif

גם אם שחרור אסירים זה לא פתרון אידאלי, זה עדיף על כל מה שקרה עכשיו, ועל הכיוון שאליו הסיפור הזה הולך...

Azazel

New member
סליחה, מהו המבצע המגלומני המטורף?

השקטת גבול הצפון והחזרת החטופים? אכן, הזוי. ואגב, כולם נוסעים נגד כיוון התנועה, לא אתה...

Mip Mip

New member
התגובה הצבאית מוצדקת לחלוטין

הרי לא רק חטיפת החיילים הביאה אותנו למצב הזה. קטיושות על צפת, חיפה, טבריה... ערים שלא ידעו מלחמה מאז יוה"כ/העצמאות! הלחץ הצבאי מחוייב במציאות, גם על מנת לעורר לחץ מצד הממשלה והאוכ' הלבנונית על חיזבאללה. מה שאנחנו צריכים להקפיד, וכולי תקווה שאכן כך יהיה, זה לסיים ולצאת משם, ולא לשקוע בבוץ לעוד 20 שנה. ובגלל זה אני דווקא שמחה על העומדים בשלטון, כיוון שאם היה מדובר בביבי את מופז היו עכשיו טנקים לנו בביירות. רחמי על החיילים המוקפצים, אך גם על החטופים, וההרוגים והפצועים בקרב האוכ' מנפילות הקטיושות. ומילה אחרונה- שוב מוכיחים ישובי גבול הצפון (קיבוצים בעיקרם, יש לציין) עמידות איתנה וציונות אמיתית. ממשיכים כמנהגם מזה 60 שנה להציב עובדות קיימות בשטח, בצניעות ובשקט, ולא להכנע לאיומי הטרור. כל הכבוד להם. זו מבחינתי ציונות אמיתית. מי יתן ונסיים את זה מהר, נצא משם, ונחזיר את השקט לגבול הצפון. וכשנסיים- נפנה את זמננו למצות את הדין עם האשמים במחדל שהביא להתרפקות טוטאלית של מערכות ההתראה (רמז רמז- מי שהיה רמטכ"ל ושר בטחון בשנים האחרונות וחבריו)

השתלשלות האירועים האמיתית

המתקפה בלבנון אינה לגיטימית בשום אופן וודאי אינה אשמת אף-אחד מלבד ישראל. ממשלת ישראל פתחה במלחמת בחירה על מנת להסיט את תשומת הלב של העם הישראלי מהמשבר הכלכלי בארץ וכדי להפיל את ממשלת חמאס ולהעלות לשלטון במקומה את הליצן שלה, אבו מאזן. מאז ינואר, ישראל עשתה אינספור פרובוקציות ברצועה על מנת לחרחר מלחמה עם החמאס. במיוחד זכורה המתקפה על החוף בעזה בה נהרגו אזרחים רבים, אך לא היו חסרים חיסולים בהם נפגעו אזרחים, כמו למשל פעולה בחאן יונס בה נהרגו 2 אזרחים ונפצעו רבים. ישראל קיוותה לגרום לפעולות טרור נגד אזרחים מצד הפלסטינים, אך לצערה של ממשלת ישראל היא קיבלה פעולת גרילה שכוונה נגד כוחות צבאיים. בפעולה נהרגו 2 חיילים ונחטף חייל אחד. לא היה שום בסיס מוסרי על פיו ניתן היה לגנות פעולה זאת. זו הייתה פעולת גרילה לא נגד אזרחים אלא נגד צבא כובש. למרות זאת, התקשורת הישראלית החלה במסע תעמולה שכל מטרתו הייתה לגרום לאזרחים לתמוך בפעולה צבאית בעזה. תכנית זו נכשלה. רוב האזרחים בישראל, כולל נועם שליט, אביו של החייל החטוף, הבינו טוב מאוד שהממשלה רוצה לתקוף את ממשלת חמאס על חשבון החייל החטוף, והתנגדו לפעולה צבאית בעזה והעדיפו במקום זאת שחרור אסירים כפי שדרשו החוטפים. אך בדימוקרטיה הישראלית המפוארת - דימוקרטיה עבור 18 המשפחות העשירות - קול העם לא נשמע, והצבא החל להרוס את התשתיות החברתיות בעזה - גשרים, תחנות כח, וכו'. האו"ם וגורמים פלסטיניים הכריזו שאם לא יעשה מעשה דרסטי בזמן הקרוב, אספקת האוכל תאזל, ויהיה אסון הומניטרי ברצועה. בתגובה לכך, ובתגובה לסירוב מתמשך של ישראל לשחרר אסירים פוליטיים לבנוניים, ארגון חיזבאללה תקף כוחות של הצבא הישראלי אשר נמצאו באזור בין ישראל ללבנון שכל אחת מהמדינות טוענת שנמצא בריבונות שלה. שמונה חיילים ישראלים נהרגו ושניים נחטפו על-ידי כוחות החיזבאללה. שוב, כמו בחטיפת גלעד שליט, נסראללה הציע החלפת חיילים ישראלים תמורת אסירים והציע לשבת עם ישראל בשולחן המו"מ מייד. ישראל למרות זאת תקפה את לבנון, אפילו שטחים שנמצאים בבירור בשליטת הממשלה הלבנונית, המשת"פית ופרו-אימפריאליסטית. בימים האחרונים הצבא הישראלי מחריב את ביירות ועוד ערים וכפרים בכל לבנון. זוהי השתלשלות האירועים האמיתית, נקייה מדמגוגיה ימנית. ממשלת ישראל פתחה במלחמת בחירה כדי להפיל את ממשלת חמאס, כדי להסיט את תשומת הלב מהמדיניות הכלכלית שלה אשר גורמת סבל לעניים, לעובדים, ולמובטלים, וכדי להציל את כבודם של הגנרלים. המטרה הזו היא לא מטרה מינורית - כל החשיבות של ישראל, מבחינת הכוחות האימפריאליסטיים, היא יכולתה לפעול באזור ככלי של האימפריאליזם נגד ההמונים הערבים. אם היא תאבד יכולת זאת, היא תאבד מהר מאוד את תמיכתה של ארה"ב, אשר כמו ישראל בקלות מקריבה את הסוכנים שלה ברגע שאין בהם יותר שימוש (סדאם חוסיין, אוסמה בין-לאדן, וכו').

Mip Mip

New member
זה אולי נקי מאידאולוגיה ימנית

אך לא מאידאולוגיה אנטי ישראלית. גם דברי נקיים מאידאולוגיה ימנית. במקרה אני חברה בשלום עכשיו ובמפלגת העבודה מאז נעורי וילידת קיבוץ על גבול הצפון. פשוט אני, לעומתך, מבינה שאין רק שחור ולבן בחיים. אתה מערבב בדבריך נושאים רבים ולאו דווקא קשורים לטעמי, וגם אם קיים בינהם קשר הוא חלש ואינו ניתן להוכחה מובהקת. נתחיל בעזה- כל עוד ישבנו בעזה אכן יכולת לקרוא לצה"ל צבא כיבוש. יצאנו מעזה, ירי הקסאם נמשך. ההתגוננות מוצדקת! לא בטוחה שבדרך בה זה מתבצע. אין ספק שאסור אסור אסור לפגוע במטרות אזרחיות, אך החמאס נושא באחריות לפגיעת אזרחים פלשתינאים ולמצב הגרוע ברצועה לא פחות מישראל ואסור לשכוח את זה. ישראל יצאה מעזה, ובמקום לנסות לשקם את המצב הסוציואקונומי המתפרק ברצועה ממשלת החמאס עסוקה בלהמשיך בתקפנות שלה כנגד ישראל, מקו הגבול. היה נכון או לא נכון לסגת מעזה חד צדדית- זה כבר לא רלוונטי מכיוון שזה נעשה, וישראל נשאה מחיר כבד והשאירה את כל רצועת עזה נקיה מאזרחים וחיילים ישראלים. עכשיו תור החמאס לשאת בעול הכבד שעל כתפיהם כממשלה נבחרת ולשאת באחריות כלפי האזרחים שלהם- וזה, הם לא עושים. ממשלת החמאס אחראית לאסון הומניטרי ברצועה בדיוק כמו ישראל ואף יותר ואסור לשכוח את זה. נמשיך בלבנון- ישראל יצאה מלבנון באופן מוחלט. אתה מוזמן לראות את שלטי "זהירות גבול" שניצבים על גדר הקיבוץ שבו סבתי מתגוררת היום. חיזבאללה בשנים האלה הלך והתחמש ורכש טילים אירניים וסוריים ורק חיכה לרגע לתקוף את ישראל. מה שקרה ביום רביעי שעבר עם ההתקפה על הסיור הישראלי, חטיפת החיילים ופיצוץ הטנק הישראלי. ללכת לעשות מיד עסקת שבויים רק יתן לגיטמציה לפעולות כאלה בעתיד. יכול להיות שצריך במסגרת הסדר שלום רציני אליו אני שואפת ומייחלת לשחרר את כל האסירים הבטחוניים, אך לא ככניעה לפעולות טרור נגד ישראל, מכיוון שזה יפתח פתח לפעולות נוספות שכאלו. ממשלת לבנון חייבת לשאת באחריות על דרום לבנון וארגון חיזבאללה צריך לשלם מחיר כבד, ולא רק בגלל חטיפת החיילים, אלא מכיוון שהוא ארגון שמטרתו היא פגיעה בישראל. בתור שמאלן אני לא מבינה איך אתה יכול להצדיק פעולות אלימות שנובעות משנאה וקנאות דתית נטו. אם חיזבאללה רוצים לשחרר אסירים הם צריכים לנהוג בצורה מתונה ע"י מו"מ. ואין לזה קשר לתחום החברתי כלכלי- למרות שכמרקסיסט מובהק אני בטוחה שהסיכוי לשכנע אותך אחרת יהיה אפסי שכן "דברי ימיה של כל חברה עד כה הם דברי ימים של מלחמת מעמדות" ולכן אני אפילו לא אנסה.

תגובה

נבהיר כמה דברים. קודם כל, אני לא אנטי-ישראלי. אני לא לאומן אלא סוציאליסט ולכן אני מסתכל על דברים מנקודת מבט מעמדית ולא לאומית. אני לא חושב שמי שאחראי לכיבוש ולתוקפנות של הצבא הישראלי הוא כל העם הישראלי אלא רק הבורגנות האימפריאליסטית הישראלית. אני אכן מרקסיסט ואני מאמין בציטוט הנ"ל. לא ראיתי שום דבר שיפריך אותו. תקופה ארוכה יחסית, החברה המעמדית התבססה על ניצול עבדים. החברה האנושית הפרימיטיבית, אשר חיה במצב שניתן לתאר אותו כקומוניזם פרימיטיבי, הפכה לחברה מעמדית כאשר נהיה אפשרי לצבור עודפים. כך נוצרו מעמדות. אנשים עם ידע ושליטה על אמצעי היצור הפכו לאידאולוגים ולשליטים של החברה החדשה הזאת. חברה זו נרקבה יותר ויותר עם הזמן, כאשר היא מגיעה לשיא רקבונה באחרית ימיה של האימפריה הרומית, אך לא היה בה אף מעמד שיכל להחליף את תהליך היצור עם כזה יותר מתקדם. החברה הזאת הושמדה על-ידי שבטים ברבריים והחברה הפיאודלית החדשה שעלתה הייתה רגרסיה אפילו לעומת חברת העבדים. חברה זו התבססה על ניצול האיכרים הצמיתים בידי האדונים הפיאודליים. חברה זו הופלה בסדרת מהפכות בורגניות-דימוקרטיות (הראשונה מביניהן הייתה בהולנד במאה ה16, אך הידועות הן המהפכה האמריקנית והמהפכה הצרפתית). החברה שעלתה היא החברה הקפיטליסטית, המתבססת על ניצול מעמד העובדים. ועכשיו לנושאים המרכזיים. הכיבוש הישראלי נמשך. לא רק שישראל שולטת במרחב האוירי והימי של עזה, היא גם שולטת בה כלכלית, וממשיכה לכבוש את הגדה, שם נבנית חומת האפרטהייד הידועה כ'גדר ההפרדה' שמטרתה לשבש את חייהם של הפלסטינים ולספח התנחלויות לישראל. הפלסטינים הם עם אחד וסיום הכיבוש הישיר (ועוד בצורה המגוחכת של ה'התנתקות') בחלק מהשטח לא תגרום לכך שישראל לא תחשב יותר לכובשת ומדכאת העם הפלסטיני. זה כמו שאדם יפרוץ לביתו של אדם אחר וישתלט עליו, ולאחר מכן יאלץ לוותר על הסלון ויגיד 'הנה, אני כבר לא משתלט על הבית שלך, תפסיק להתנגד לי'. זו שטות. ממשלת החמאס אינה הנושאת באחריות לאסון ההומניטרי ברשות אלא ישראל, אשר פוצצה גשרים ותחנות כוח וגרמה להרס כל התשתיות החברתיות בעזה (ועכשיו גם בחלקים נרחבים מלבנון). זוהי בפירוש תוצאה של התוקפנות הישראלית והפעולות שלה לא נגד הממשלה הפלסטינית (שאגב, בניגוד לממשלה של הגיבור הדימוקרטי הדגול ג'ורג' בוש, באמת נבחרה באופן דימוקרטי) אלא נגד העם הפלסטיני. לבסוף, אני לא תומך בחיזבאללה או במצע הריאקציוני שלו. אני מציג את הדברים בהקשר האמיתי שלהם, כלומר, כתגובה לאגרסיה ישראלית. אין כאן עניין של שנאה דתית כלשהי או תמיכה בה לצורך העניין. האם זה מקרי שהחיזבאללה התקיף ביום רביעי ולא שנה לפני כן? לא חודש לפני כן? צירוף מקרים מעניין. אני אישית לא נוטה להאמין בצירופי מקרים.

Wing Chan

New member
אוי נו, באמת.

הקשר בין "פלסטין הכבושה" והעם הפלסטינים לבין אירגון חיזבאללה הוא רופף וכמעט לא קיים. חיזבאללה הוא אירגון שמורכב מסוריים ואיראניים (מי שהקים את חיזבאללה היו חיילי משמרות המהפכה שהגיעו מאיראן) ואולי פה ושם סורים. פלסטינים? ממש לא. אין טיפת הצדקה להתקפה של חיזבאללה על ישראל. ישראל לא נמצאת בדרום לבנון כבר מחודש מאי שנת 2000. אין שם כיבוש, ואין "הזדהות" של חיזבאללה עם הסבל הפלסטיני אלא סתם רצון עז להפציץ ערים בישראל. חיזבאללה הפסיק להיות אירגון שנועד לגרש את הכובש הישראלי מדרום לבנון כבר בשנת 2000 ואי אפשר לסבול מתקפה שלו לזהכיר לך על כמה פרובוקציות של חיזבאללה החלטנו לשתוק? להזכיר לך ששיחררנו בעבר כבר מאות אסירים תמורת 3 גופות? או שאולי על פה ושם (ויעידו תושבי הצפון פה) שנפלו שתיים-שלוש קטיושות במהלך הכמה שנים האחרונות אחרי שיצאנו ולא הגבנו לכך? אתה הולך ברחוב ומישהו מביא לך סטירה. תגיד לו תודה וגם תפנה את הלחי השנייה? אם כן, אני יכול להבין את העמדה שלך, אם לא, אין שום סיבה להפסיק את הלחימה בחיזבאללה. שידעו קצת עם מי הם מתעסקים.

מה פתאום?!

חייבים להשמיד את חזביאללה! אנחנו מוכנים לשלם את המחיר עד סוף! השמאלנים מפחדים ואומרים "מספיק מספיק!" פחדנים! וחזביאללה יגידו: "אהה..העם ישראל פשוט מפחד ומעורר חרמים.." חייבים לצאת למלחמה ולהכות את חזביאללה והם מבינים רק שפת הכוח!!!!

InDaHouse

New member
שמאלנים פחדנים?

לומר את הדברים נגד האלימות והמלחמה המוגזמת - זה אומץ אמיתי. עשיית שלום דורשת יותר אומץ מעשיית מלחמה.

פיתרון למצב

בכל צורה אפשרית, האירועים האחרונים מאשרים את הניתוח המרקסיסטי לגבי המזרח-התיכון. המעמד השליט הישראלי החל במלחמה על מנת לדכא את העובדים הישראלים וההמונים הערבים במזרח-התיכון. הניוון של הקפיטליזם העולמי הביא את האסון הזה. רק על-ידי החלפתו בסוציאליזם ניתן ליצור עתיד טוב יותר. החברה הישראלית אינה עשויה מקשה אחת. ישנם האימפריאליסטים הישראלים, אבל יש גם את העובדים והעניים, אשר סובלים ממדיניות הממשלה. הממשלה גרמה להם להאמין שהיא מייצגת אותם. הם כועסים, והם לא בוטחים בממשלתם. נראה שבימינו רוב הישראלים לא תומכים לא במדיניות הכלכלית של הממשלה ולא במלחמה שלה. אנו ניצבים בפני תקופה קשה. הממשלה לא מצליחה בינתיים לגרום להיסטריה לאומנית, אבל יתכן שבהמשך דבר זה יצליח. בכל מקרה בינתיים יש יותר פחד באוכלוסייה מפאניקה שמתרגמת לתמיכה במלחמה. התפקיד של השמאל הוא להזהיר מפני הסכנות שמביא הקפיטליזם ולאחד את ההמונים הישראלים והערבים במלחמה נגד האימפריאליזם והמשטרים הריאקציוניים שלו. עלינו להתנגד למלחמה ובאותו זמן לתמוך במלחמה מעמדית נגד הקפיטליסטים בכל מקום. על בסיס הקפיטליזם יתכנו רק מלחמות נוספות של האימפריאליזם. אם אנחנו רוצים עתיד טוב יותר, צריך אחדות של העובדים על בסיס מהפכה סוציאליסטית.

InDaHouse

New member
הקומוניסטים והמרקסיסטים למינהם

צריכים להתעורר. אין יותר מעמד פועלים. הייצור לאט לאט עובר למדינות עולם שלישי המשמשות כמחסן עבדים (בשביל מה צריך אוניות?) ענקי ולמרבית האירוניה... כמה מהן קוראות לעצמן קומוניסטיות... מפתיע?! לא אותי. הקפיטליזם בנוי ככה שהחרא אף פעם לא מגיע למאוורר (נשמע יותר טוב באנגלית). בעולם הקפיטליסטי לפחות יש ממי לגנוב. סוציאליזם הוא אכן צודק יותר מן הקפיטליזם אך הוא ללא ספק מוביל לניוון מסוג אחר ולמלחמות מסוג אחר. המשותף לכל אלה הוא הכפייה. הכפייה היא מה שהופכת כל צורת משטר לבלתי צודקת.

עוד יש מעמד פועלים

מעמד הפועלים, גם ב'עולם הראשון', עוד חי וקיים. ההגדרה של מעמד פועלים היא המעמד שאין בידיו אמצעי יצור ולכן נאלץ למכור את כוח העבודה שלו לבעלי אמצעי היצור. כאלה עוד יש בכל מדינה קפיטליסטית, אחרת... היא לא הייתה מדינה קפיטליסטית. נכון, ההרכב החברתי של מעמד הפועלים השתנה. ישנם פחות 'פועלים שחורים' ויותר אנשים שאחראים על תחומים טכנולוגיים מתקדמים, כמו למשל אנשי היי טק. אך המעמד עצמו עוד קיים וברוב הארצות אפילו גדל (בצרפת למשל יש גידול רציני במעמד העובדים לעומת המעמד הבינוני). גם ההגדרה שלך של משטר סוציאליסטי / קומוניסטי אינה נכונה. קודם כל, אין אף מדינה בעולם שקוראת לעצמה קומוניסטית. יש מעט שקוראות לעצמן סוציאליסטיות אך גם זה לא נכון. סוציאליזם הוא המצב המתחיל כאשר המהפכה הסוציאליסטית מנצחת בכל העולם, כאשר כל המדינות וכל המעמדות מתחילים להיעלם. מצב זה עוד לא קרה. מה שיש לנו זה מדינות עובדים, ברובן מעוותות. האמת היא, שמדינת העובדים ה'בריאה' היחידה שהחזיקה זמן כלשהו היא בריה"מ בתקופת לנין וטרוצקי (1917-1922), כאשר בזמן עליית סטלין לשלטון ובעיקר בסוף שנות ה20 תופסת את השלטון קליקה אנטי-מהפכנית. מדינה היא בכל מקרה דיקטטורה מעמדית. עצם קיומה של מדינה, על אמצעי הביטחון שלה - צבא, משטרה, שירותים חשאיים - היא הודאה בקיומם של ניגודים חברתיים בין מעמדות. בחברה שלנו, למשל, התפקיד של המדינה הוא להגן על בעלי ההון ועל עקרון הקניין הפרטי (ובמיוחד הבעלות על אמצעי היצור של הבורגנות). מדינת העובדים שונה מכל המדינות בעבר משתי בחינות - אחת, היא מייצגת את רוב העם בכך שהיא המדינה הראשונה שבה בעלי אמצעי היצור הם גם אלה שיוצרים את ההון, ושנית, היא המדינה היחידה שמטרתה היא ביטול החברה המעמדית. לכן מטרתה של המדינה הסוציאליסטית היא לא לדכא את האוכלוסייה ולא לכפות עליה את שרות המעמד השליט, אלא רק לדאוג לכך שהבורגנות לא תנסה לעשות מהפכת-נגד כנגד רצונם של ההמונים. מדינת עובדים יכולה להכריז מלחמה, אך זוהי מלחמה מהפכנית, ממש כמו שהבורגנות הדימוקרטית, כשהייתה מהפכנית, הכריזה מלחמה באירופה בזמן המהפכה הצרפתית. המהפכה הצרפתית הצליחה לשחרר חלקים מאירופה מכבלי הפיאודליזם, אך בעזרת קואליציה של משטרים ריאקציוניים, כולל רוסיה, היא הצליחה להפיל את המשטר המהפכני ולחסל את רוב הישגי המהפכה. כמו כן, רוסיה הסובייטית הכריזה מלחמה על פולין משום שהאימפריאליזם השתמש בה כבסיס צבאי ממנו הכין התקפות על רוסיה. מלחמה היא המשך המדיניות בדרכים אחרות, וכאשר מלחמה מנוהלת על-ידי משטר ריאקציוני היא מן הסתם המשך של המדיניות הריאקציונית שלו. כאשר מלחמה מנוהלת על-ידי משטר מהפכני, היא מלחמה מהפכנית משום שתפקידה להגן על תהליך יצור מתקדם מפני נסיונות מהפכת-נגד של מדינות המגנות על תהליכי יצור מפגרים וריאקציוניים.

InDaHouse

New member
מישהו חכם אמר פעם

תן למהפכן הכי גדול לשבת בכס הצאר ובתוך יומיים יהיה אף גרוע ממנו.

להמשיך! להמשיך עד הסוף!

אין כאן עיניין של מחיר או פרופורציה, יש כאן עיניין של עקרון, להרחיק ולהחליש אירגון טרור ותבוע מלבנון עם או בלי תשליט את ריבונותה על כל שטחה. אלוהים אדירים, תתאפס על עצמך, מה זה הבכיינות הזו?!

למעלה