חייבים לקרוא !!

ronnyw

New member
חייבים לקרוא !!

מתפרסם היום ב- ynet. נוגע לעניין שהתלבטנו והתקשקשנו סביבו כל כך הרבה... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3351056,00.html

נילי41

New member
../images/Emo20.gif כמה נכון

כמה נכון, כמה מרגש וכמה עצוב... אכן התקשקשנו הרבה בנושא "בדיקת היכולת" לקבלת אישור להעסקת עובד זר, אבל שום דבר לא נעשה ושום דבר לא זז. גם מפלגת הגימלאים שכביכול קמה כדי לטפל בנושאים של הגימלאים, לא מטפלת בזה. צריך להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי, וכתבה נהדרת ומרגשת כזו יכולה לעורר הרבה גלים... הנושא נוגע כמעט לכל בית בארץ וכולם עוברים את ההשפלה והביזיון אבל לא עושים דבר כדי לא לאבד את זכאותם. עד שמישהו לא יקום ויקים צעקה מקצה הארץ ועד קצה, ימשיכו אנשים אטומים וקשי לב להתעלל בהורינו היקרים, אנשי דור המיסדים, שהקימו את המדינה בעשר אצבעותיהם, שסללו כבישים ונטעו עצים והיום הם זקנים וחלשים ומושפלים... פשוט גועל נפש.

ענתי44

New member
וישנם לא מעט מקרים

שאנשים מתפקדים פחות או יותר "משחקים" אותה כאילו אינם מסוגלים להתלבש לבד או להכין קפה ומקבלים שעות עלפי חוק הסיעוד, וזוכים במנקה חינם על חשבון משלם המיסים, בעוד חולים זקוקים כמו חולי אלצהיימר שמתעלים על עצמם ומצליחים למלא את ההוראות ואז בקשת הסיעוד נדחת. ופה בפורום הנכבד היו כבר לא מעט מקרים כאלה. זה עצוב וזה משפיל שצריך ככה לפגוע ולהתעלל ביקירנו כדי לתת להם את מה שהם זכאים לו בזכות, לא בחסד.

רותי57

New member
קראתי את הכתבה

היא כל כך נכונה שזה פשוט מפחיד. אמי לא יכולה כמעט ללכת, היא אחרי אירוע מוחי ישן אך היאבת 84 ונפלת כל הזמן אך כאשר הגיעה האחות של הביטוח הלאומי כי בקשתי החמת המצב היא כל הזמן שאלה האם האמא עם טיטולים. אמילא עם טיטולים אך עד שהיא מגיעה לשרותים הכל בורח והיא לא מוכנה בשום אופן ללבוש טיטולים. והורידו לאמא את הניקוד בתפקוד היה לה 4.5 ועכשו 4. האם הטיטולים בלבד קובעים האם זקוקה לעזרא - רשיון. היא לא יכלה לגרוב גרבייםץ היא לא יכולה להכנס לאמבטיה כי היא לא יכולה להרים את הרגלץ. אני חוששת שוב לפנות ולבקש החמרת המצב אך אני חוששת שאחרי הבדיקה הם יעשו אותה " בריאה" לגמרי ויבטלו את הניקוד שיש לה

zs1957

New member
אל תחששי מביטוח לאומי

היי רותי , אמא שלך זכאית לקבל חוק סיעוד מלא. ביטוח לאומי מערים קשיים ולא ממהר לתת. אני הייתי מבקשת החמרה ואם יורידו לך את השעות כמו עשו לאמא שלי בגין ההחמרה תתבעי אותם בבית הדין לעבודה ותאמיני לי שתזכי. אני תבעתי וזכיתי. כיום ,אני וביטוח לאומי חברים טובים.הם מרעים א התנאים כדי לא לת כלום לחולים. זכרי שתמיד תוכלי לערער, אין לפחד מהם. הם מנצלים א הפחד של המשפחה את תמימות החולה ומשפילים אותו עד עפר בבדיקות שלהם כדי לא לתת כסף. צריך להיות חזקים ואסרטביים ולא לוותר.וכמו שאמרה אמא של ענתי : "צריך לדפוק על השולחן". לילה טוב, זהבה שחם

למעלה