חייבת את עיצותכם

חייבת את עיצותכם

רציתי להתייעץ איתכם בבעיה קשה אישית. אני שותה שוקולית ושותה חלב חם עם שוקולית במשך היום והערב. תמיד שהקופסת שוקולית נגמרת ואין בבית שוקולית, אני מתנפלת על כמויות אדירות של שוקולד וכל דבר שיש בו שוקולד מתוק כמו וופלים מצופים שוקולד, ממרח שוקולד, שוקולד מריר עם אגוזים וכו'. הדבר הזה גורם לי לבילבול מאוד גדול. היום קניתי כדי למצות את השוקולד, שוקולית ו 3 שוקולד מריר עם אגוזים ורציתי לדעת איך לאכול אותם בצורה כזאת שאמצה גם את השוקולד ואמצה גם השוקולית אחת ולתמיד כי מבחינה רפואית הרופאים הזהירו אותי להמנע מאכילת יתר של סוכרים ושומנים. אני גם לא יודעת למה דווקא ברגעים שקר לי, יש לי דחף בלתי נשלט למתוק מתוך לחץ כאילו השוקולד יחמם אותי. אני לא יודעת אם מתוק באמת מחמם ואיך נרפאים אחת ולתמיד מהטעות של הדחף הזה ? איך עושים את זה ? מה עושים ואיך ממצים את השוקולד אחת ולתמיד כדי לשבור את מעגל ההתמכרות לשוקולד ? תמיד נדמה לי שאצליח למצות את כל השוקולדים על ידי אכילת כל השוקולדים.

bigffoot2006

New member
ל-armonsharlilaloolita

נכון את צודקת שאת מרגישה שהתמכרת לשוקולד,בשוקולד יש חומרים הנקראים אנדרופינים הם משתחררים במוח וגורמים לנו להרגשה טובה,להרגעה ולהורדת לחץ. העצה שליתורידי כל כמה ימים את כמות השוקולד והסוכר,לא בבת אחת,מעין תהליך גמילה. ושנית,באמירה שלך לאכול את כל השוקולדים, נראה שיש מקום לאימון ביחס שלך לעצמך .אני בטוחה שתגיעי לתוצאות טובות ותוכלי לשמור על ההישגים רק אם תסתכלי על התאווה לזלילה בלתי נשלטת ,בגישה מערכתית-תמיכה של דיאטנית ומאמנת. בהצלחה ___________________ גילי גרשטל מאמנת אישית במעגלי חיים

יש תחליף לשוקולד

לא כל כך טעים , אבל מנחם במידת מה במקום שוקולית תשימי אבקת חרובים. יש גם ממתקים וממרחים על בסיס אבקת חרובים. תנסי לשלב עם בננה . מעבר לזה, אני הייתי הולכת על שבועיים...כלומר : שבועיים תחליפים, שבועיים המרת מתוקים בפירות ושבועיים הורדה טוטלית של המתוק. בהדרגה , ומה שתתחילי לראות זה שאם חשבת שאת לא יכולה, את יכולה באבואה. בהצלחה

נשמע ראיון מצויין.

דבר נוסף, לא לקנות לבית שום שוקולד או שוקו. אם רוצים להתענג ללכת למסעדה או פאב ולהזמין שם. ככה לא תזמיני הרבה ותשאר ההנאה.

למעלה