חייבת דעה ..

חייבת דעה ..

אני ממש חייבת עזרה ,אני בת 17 בן זוגי בן 20 אני יודעת שזה לא ישמע טוב אבל חייתי עם בן זוג כמה חודשים , בן אדם אשר הוא ומשפחתו מתנהלים כיהודים לכל דבר למרות שאין זאת זכותם , אביו יהודי אך אמו מוסלמית מקווקז . הוא יודע את רוב ההלכות היה בבית ספר דתי בילדותו ואפילו הוא בעצמו לא מאמין לזה שהוא לא יהודי כי הוא כל כך אוהב את הדת הזאת ופשוט המקרה שלנו רק זירז את תהליך הגיור שהוא רצה לעשות כלכך הרבה זמן .
אני גיליתי את זה אתמול בלילה אחרי כמה חודשים שלא ידעתי זאת , ואחרי שהבן זוג הכניס אותי להריון והחליט לעשות זאת תחת חופה וקידושין . הוא מתחיל את התהליך של הגיור. אך מה זה אומר עלי ? להתחתן עם גר? ואפילו לקיים מערכת יחסים עם גוי ללא ידיעתי . ?
בבקשה אני חייבת תשובה אין לי יום ואין לילה אני כל היום חושבת על זה אני בן אדם מאוד מאמין ..

תגובה

להתחתן עם גר אין שום בעיה , כל עוד הוא יתגייר כהלכה הוא יהיה יהודי גמור ולא פחות טוב משאר היהודים. התינוק יהיה יהודי כשר בכל אופן [גם אם החבר לא יתגייר].

אם זה מוסרי שהוא לא גילה לך עד עכשיו שהוא לא יהודי, ואם זה נכון להתחתן איתו [אחרי גיור כמובן] אלה שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך ולפעול בהתאם לרצונות שלך, אני הייתי מציע להתייעץ עם ההורים וכמובן שאין מקום להחליט כאלה החלטות על סמך שאלה לאנשים שאת לא מכירה.

אופירA

New member
מנהל
מה בעצם מטריד אותך יום ולילה? על מה המחשבות?

קודם כל יש לי כמה הערות לדברייך:
זכותם של גויים להתנהל כיהודים לכל דבר, אם הם מחללים שבת במשהו.
גוי שמנהל מערכת יחסים מינית מחוץ לנישואין עם בחורה, מאוד מאוד סביר לי להניח שהוא גם מחלל שבת במשהו.
אז זו כן זכותם. אולי מפריע לך שהם לא גילו, בהקשר שבו העובדה הזו רלוונטית ביותר - קשר זוגי.

מה מפריע לך להתחתן עם גר? אולי בעצם מפריע לך שנכנסת להריון ללא כוונה תחילה?

מה את מנסה להגיד ב"מה זה אומר עלי"?

המחשבות שלי ?

זה שבעצם קיימתי מערכת יחסים מינית עם גוי .
זה ששנכנסתי להריון ממנו והוא חשב לעצמו לספר לי רק אחרי שכבר סיפרנו להורים כי הוא פחד שאני אעזוב
וגם כן , שנכנסתי להריון ללא כוונת תחילה כי אם הייתי יודעת מההתחלה שמדובר בבן אדם שעוד לא התגייר אך מעוניין בכך לא הייתי עושה שום צעד שאפילו קרוב לזה
וממש לא מפריע לי להתחתן איתו אני פשוט לא ... לא מבינה בזה , כמה זמן זה לוקח התהליך של הגיור? אני אהיה מתחת לחופה עם בטן בחוץ ?
או שבכלל התהליך לוקח כיותר מ6 חודשים והילד לא יבוא תחת חופה וקידושין .

אופירA

New member
מנהל
את הנעשה אין להשיב

אחוז גבוה מאוד מתושבי ישראל הם גויים, לפיכך כאשר מתנהל אורח חיים חילוני שכולל קשר מיני עם אדם לא מוכר שכוונותיו לא ידועות - המשמעות של זה היא בפירוש לקיחת סיכון כזה.
לצערם הרב של רוב היהודים, הצעירים במדינה זו ובמדינות אחרות אינם מודעים לכך כלל...

השאלות שלפנייך, שבהן את צריכה למקד את מחשבותייך הן: מה ניתן לעשות כעת, מה החובה האמונית שלך מכאן והלאה.
כמובן שמכאן והלאה עלייך להפסיק את העבירה של מגע פיזי כלשהו (לא רק מיני!) עם גברים שאינם אביך או אחייך. ולהתחרט על מה שהיה עד כה.
(להתחרט זה להכיר בחטא ולהצטער עליו, ואין הכוונה להלקאה עצמית, הענשה עצמית, שנאה עצמית, דיכאון וכל דבר שעוצר את החיים ומערער את יציבותו הנפשית ושמחת החיים של האדם המתחרט...).
בנוסף, לחשוב ולהתייעץ עם אנשים שאת סומכת עליהם וקרובים מאוד לליבך, האם כדאי להינשא לאדם הזה, מבחינת האמון שאת יכולה לתת בו. אינך חייבת להתחתן איתו, אך צריך לחשוב בכובד ראש מה טוב ומה רע עבורך ועבור בנך.
בהמשך, כדאי להתייעץ גם עם רב גדול, פנים אל פנים, ולא באופן אנונימי באינטרנט.

כמובן עלייך לנהל חיים בריאים כדי ללדת ילד בריא וכדי להישאר אדם בריא ושמח. כמובן שיש ללמוד מהם כללי החיים הבריאים - תזונה ומעקב הריון וכל צרכייך האישיים בתמיכה ובביטחון וכד'.
הילד יהודי באותה המידה, בין אם ייוולד לפני נישואין ובין אם אחריהן.
כרגע אביו הוא גוי, ואסור ליהודיה להתחתן עם גוי בשום אופן (ולא משנה בכלל אם הילד יוולד עקב כך מחוץ למסגרת נישואין).
כרגע אין לדעת אם יהיה יהודי (כי לא חובה לגייר כל מי שמעוניין בגיור), ואין לדעת מתי זה יהיה, כך שאי אפשר ואין טעם לתכנן חופה וקידושין.

עצתי לך, שלא תעשי מסיבת חתונה יחד עם החופה והקידושין, באם זה יגרום לך מבוכה. מסיבת חתונה, שכל כך חשובה משום מה מבחינה חברתית, אינה חובה הלכתית. היא אינה חייבת להיות בעת ובעונה אחת עם החופה והקידושין. הם יכולים להיעשות באופן מצומצם, עפ"י ההלכה היהודית, ובלי קשר למסיבה ולאורחים.

אורחת204

New member
מצטערת בשבילך..

מבינה כמה זה מבלבל לא צפוי ומשאיר אותך עם הרגשה רעה מאד. תהיי חזקה. אל תתני לכמה רע שזה נשמע לשנות את האהבה שלך כלפי עצמך או הביטחון בטוהר המידות שלך. נפלת וזה קורה, וגם הוליכו אותך שולל. זה עצוב. תצטרכי לבחור אם בפן האישי החיים האלה איתו מתאימים לך, תוודאי שאכן הוא יתגייר ומוכן להתחתן איתך. אל תוותרי על אהבה- בסופו של דבר תצטרכי לחיות איתו באושר, את צריכה לדאוג שזה אכן יהיה כך. את צריכה להכין את עצמך לקבל ילד או ילדה. את צריכה לעכל את כל התהליך, זה חשוב מכדי להיזנח.

למעלה