חייבת חייבת חייבת להשוויץ!

Arfilit

New member
חייבת חייבת חייבת להשוויץ!

היתה חגיגת יומולדת שנתיים ראשונה - למשפחת הגבר. האפונה - יפה ומתוקה כתמיד, שברה את לב הנוכחים בקסמיה, והפילה את כולם מצחוק. אבל לא על זה השוויץ. השוויץ הוא דווקא על האוכל, ועוד דבר אחד: הוגש: למנה ראשונה - עלי גפן ממולאים (לא אני הכנתי אבל מצויינים באמת); פשטידת תירס (גיסתי: "הפשטידה ממש מעולה! ואני כלל לא אוהבת תירס...); סלט עלי בייבי, עגבניות שרי, בצל ירוק וגבינת חלומי, עם רוטב הבית - שמן זית, סילאן וחרדל (חמותי: "סלט כזה עוד לא אכלתי...!); למנה עיקרית - הגבר עשה בשר על האש (הגברים התמוגגו); לתוספת הכנתי קדירת ירקות ענקית ומקסימה, שכללה בצל, המון שום, פלפלים בשני צבעים, תפוחי אדמה, קישואים בשני ירוקים, טימין, פטרוזיליה, לימון ותבלינים - שוס!!!! (היה קונצנזוס מקצה השולחן לקצהו - כולל אצל הגברים שונאי הירקות!); לקינוח - עוגת גבינה פירורים (מתכון מופלא של להבה איתנה הכשרונית) מקושט בפטל וגרגרי רימונים. שוב נרשמה התלהבות חוצת גבולות. בקיצור - קצרתי הצלחה שלא זכורה כמוה במשפחת הגבר. אבל הכיף האמיתי היה כשסבתא של הגבר פנתה אליי במהלך הארוחה ואמרה לי, שהיא כל הזמן מתבוננת בי מן הצד, והיא מוכרחה להגיד לי שהיא חושבת שאני אמא נפלאה, שהיא מתפעלת מן הסבלנות שלי ומאיך שאני מדברת עם האפונה ומסבירה לה כל דבר, ואיזה קשר נפלא יש ביננו לדעתה, וכמה היא אסירת תודה על כך שאני היא האמא של הנינה שלה... נורא התרגשתי!!!

בהחלט מגיע לך לקצור כאלה מחמאות

נשמע שהפקת אחל'ה אירוע לאפונה, יאמי של אוכל. מזל טוב

עמית@

New member
איך בא לי ../images/Emo3.gif

סחתיין עליכם
(גם אנחנו אחרי אירוע 50 שנות נישואין להורי האיש, וגמנחנו קצרנו בחים על האוכל, איזה כיף זה..) עכשיו שסוף סוף הוכחת שאת אשה אמיתית, והתקבלת באמת למשפחה
כמה שזה מרגש מה שהיא אמרה לך, שאת אמא נפלאה (נו, וכי ייתכן אחרת?) אבל זה באמת עושה חם וטוב.

lulyK

New member
איזה כייף של חגיגות.

וכל הכבוד לך שבחרת סבתא רבא מצוינת כזו לאפונת הגינה (ומנצלת את ההזדמנות לברך פה על ההתחלה המבטיחה בגן ועל תוצאות המי שפיר).

השוויצי כאוות נפשך, אבל מה אתנו?

לאפונת הגינה הבוגרת, כלהכבוד להבחנה המדוייקת של סבתא-רבא ומה קורה עם מתכונים בשבילנו? <אמרה א', מזילת ריר ומפנטזת על קדירת הירקות של Arfilit> מאחלת לכם הרבה הרבה חגיגות וקצירת מחמאות.

Rplus1

New member
אכן כיף אמיתי וגם מאוד מרגש

מזל טוב לאפונת הגינה (אימצתי את הכינוי החינני) ולכל המשפחה.

מאז

New member
וואו

איזה כיף פירגון שכזה! ומיד את המתכון של קדרת הירקות (ותאייתי- למאותגרות מטבח כמוני)

daldan

New member
וואו כל הכבוד ../images/Emo45.gif

והמון מזל טוב לאפונה

אמיתמי

New member
אחלה של סבתא!

מזל טוב לקטנה ולכם. איזה פירגון! מגניב. תדעי לך שלדור של הסבים והסבתות בדרך כלל נורא קשה לפרגן. אז בטח שזה מגיע לך, וגם כנראה יצא לך להתחתן עם משפחה מקסימה. אושר ואושר!!

Arfilit

New member
לבקשת הקהל - קדירת ירקות ענקית

מסדרים בשכבות בקדירה קרמית (מקרמיקה) ירקות פרוסים כדלקמן: בצל עם שום, קישואים (בהיר וכהה), פלפלים (סיבוב ראשון שמתי אדומים), תפוחי אדמה - ואזה מלח+פלפל שום; והמשכתי - בצל, שום, קישואים תפוחי אדמה ופלפלים צהובים, שוב מלח + פלפל שום, שמן זית + מיץ מארבעה לימונים, צרור טימין וצרור פטרוזיליה. הכל מכוסה נכנס לתנור - בהתחלה על חום גבוה ואחרי שרותח להקטין לחום נמוך - ולבשל כמה שיותר (אני בישלתי כחמש שעות). טעייייייייייים.

jesenia

New member
נשמע טוב!

סחתיין על המחמאות, איזה כיף! ננסה בשבת הקרובה, תודה!

משוש30

New member
אך איזו סבתא!! ../images/Emo99.gif

והאוכל נשמע פיצוץ! עכשיו אני רעבה אז אני אלך לטרוף את הקציצות שהבעל הכין...ומזל טוב לאפונה המתוקה! כבר שנתיים?????

נונינקה

New member
וואו נשמע נפלא בעיקר סבתלה

ואני כבר אימצתי את המתכון של קדרת הירקות. אני כל כך אוהבת. יישר כוח!!!

למעלה