אם אלו הדרישות.. אני לא ממליצה על פשטידות
זה פשוט יצא די מגעיל.
מה שמחליף בפשטידות את הביצים והגבינות זה שילוב של קמח עם אבקת אפייה וכמות נדיבה יחסית של שמן. בלי זה, תצא לך עיסה דחוסה או רטובה ולא אטרקטיבית במיוחד.
אם את מחפשת רעיונות לאוכל דל שומן וקלוריות, אני ממליצה ללכת יותר לכיוון המאכלים המבושלים - ממולאים, מוקפצים, מאודים, אטריות אורז מלא, מרקים, סלטים, הרבה קטניות שעוזרות לתחושת שובע.
רולים של דפי אורז ממולאים ירקות, תבשיל עדשים על מצע אורז מלא, קוסקוס מלא עם מרק ירקות וגרגרי חומוס, תבשיל שעועית ברוטב אדום, ירקות אנטיפסטי בתנור עם מעט שמן, תבשיל מנגולד וגרגרי חומוס עם בצל ולימון, לביבות אפויות: על בסיס עדשים מושרות וטחונות, לביבות כרובית וקמח חומוס, לביבות בטטה, לביבות ירק על בסיס תפו"א מבושל ומעוך. מספיק להבריש את התבנית במעט שמן.