חייבת חייבת חייבת מתכון לפשטידה

luliy

New member
חייבת חייבת חייבת מתכון לפשטידה

פשוטה ואם אפשר בלי קמח. אני בדיאטה וחייבת לגוון את התזונה שלי. יש הרבה מתכונים אבל מסובכים של פשטידות ועם טחינה שאני לא אוהבת אותה בפשטידה.
אז.. איך מכינים למשל פשטידת פטריות? או כל רעיון אחר (ולא משמין) יתקבל בברכה.
תודה:)
 

luliy

New member
הכוונה שוב לפשטידה ולא קיש

(קיש זה יותר מסובך לא?)
 

luliy

New member
ו.. עוד בקשה אם אפשר


בלי טופו בפשטידה. כן.. אני יודעת.. זה חומר "מדביק".
 

ladybug6

New member
אם אלו הדרישות.. אני לא ממליצה על פשטידות

זה פשוט יצא די מגעיל.
מה שמחליף בפשטידות את הביצים והגבינות זה שילוב של קמח עם אבקת אפייה וכמות נדיבה יחסית של שמן. בלי זה, תצא לך עיסה דחוסה או רטובה ולא אטרקטיבית במיוחד.
אם את מחפשת רעיונות לאוכל דל שומן וקלוריות, אני ממליצה ללכת יותר לכיוון המאכלים המבושלים - ממולאים, מוקפצים, מאודים, אטריות אורז מלא, מרקים, סלטים, הרבה קטניות שעוזרות לתחושת שובע.
רולים של דפי אורז ממולאים ירקות, תבשיל עדשים על מצע אורז מלא, קוסקוס מלא עם מרק ירקות וגרגרי חומוס, תבשיל שעועית ברוטב אדום, ירקות אנטיפסטי בתנור עם מעט שמן, תבשיל מנגולד וגרגרי חומוס עם בצל ולימון, לביבות אפויות: על בסיס עדשים מושרות וטחונות, לביבות כרובית וקמח חומוס, לביבות בטטה, לביבות ירק על בסיס תפו"א מבושל ומעוך. מספיק להבריש את התבנית במעט שמן.
 

luliy

New member
הבעיה היא

שבכל המתכונים שראיתי כמות הקמח היא בין כוס לכוס וחצי שזה הרבה. אם צריך להוסיף 2-3 כפות אז יכולה להתפשר. מה לגבי שיבולת שועל? היא לא מדביקה?
הכנתי דווקא ממולאים (לא יצא מזהיר למרות שהפלפל היה רך והמלית רכה). ובהחלט אוכלת הרבה סלטים ומרקים וכן קטניות ודגנים.
לביבות ירק על בסיס תפו"א- הכוונה לטיגון?
 

ladybug6

New member
לא, הכוונה ללביבות אפויות

אין לי מתכון מסודר עם כמויות כי כשאני מכינה כאלה בסגנון זה בדר"כ משאריות של ירקות ועל בסיס מה שיש במקרר.. בגדול אני מבשלת ירקות ואז מועכת אותם למעין פירה גושי, ביניהם גם תפו"א, מוסיפה משהו מחבר כמו קמח או קמח חומוס או קמח שיבולת שועל, ואופה במעין שליכטות רכות כאלה עם הרבה תבלינים. יוצא סבבה :)
אבל כרגע אני בתקופה של איכס-קציצות-לביבות-וכל-מה-שדומה-לזה, אז זה כי מפורט שאוכל לתת לך
 

luliy

New member
שיבולת שועל שבאה בפתיתים

(להכנת קוואקר, לא האינסטנט) לא יכולה לבוא במקום קמח שיבולת שועל?
ואגב.. אם מספיק לשים קמח בפשטידה כדי שיתחבר.. למה אנשים מוסיפים גם ביצים?
 

ladybug6

New member
בצורה של קמח זה יותר יעיל בספיגת הנוזלים והדבקה

ולמה ביצים? כי יש להן יתרונות מסוימים בפשטידות, אבל אני בטח לא האדום הנכון לשווק אותן :)
 
מה שעוד את יכולה לעשות

זה להשתמש בפסטה ללזניה, לרסק ירקות בכמות , לתבל, לערבב במעט שבבי תפוחי אדמה ולהניח על הפסטה, לפחות שתי שכבות. מלמעלה את יכולה לערבב עגבניות מרוסקות מקופסא עם תיבול- מלח, פלפל, שום כתוש וקורנפלור ולשפות מעל השכבה האחרונה ולאפות יחד
 

gs1234

New member
פתיתי תפוחי אדמה זה רעיון טוב

תנסי לאדות ירקות שונים, ולערבב עם כמות נדיבה של פתיתי תפוחי אדמה וקצת שיבולת שועל, וכמובן תבלינים כמו מלח, כמון או כורכום (אני הייתי שם גם אבקת מרק). לדחוס את כל התערובת לתבנית ולהניח בצד למשך שעה, כדי שפתיתי תפוחי האדמה ושיבולת השועל יספגו את הנוזלים והפשטידה תתיצב. לאפות בתנור שעה, ולחכות שיתקרר לגמרי, כדי שזה יתייצב עוד קצת, ורק אז לאכול.

תספרי איך יצא.
 

luliy

New member
אני צריכה מתכון מסודר


שלב אחר שלב. איזה ירקות.. האם שיבולת שועל גסה.. וכו'..
 
לא יודעת מה זה אוכל לא משמין

אבל בעיני מגוון ירקות מרוסקים גס על פומפיה- קישואים, בצל, דלעת, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי,אפונה ירוקה עדינה משקית- לערבב בקערה עם קמח חומוס ושבבי תפוחי אדמה, תבלינים, לערבב ולצקת לתבנית משומנת מעט שפיזרת עליה פרורי לחם/קמח תירס גס
זה שווה.

פטריות- לפרוס , לשזף במחבת שיגרו את נוזליהן החוצה, להוסיף להן בצל פרוס שעבר אותו טיפול, כמויות השמן תלויות בך, אפשר להוסיף בטטה או גזר מגורר ולערבב כמו בקודם.
 

luliy

New member
אני אף פעם לא יודעת מה זה

ריסוק גס על פומפיה
יש כמה גדלים של חורים.
איך אפשר לגרר דלעת על פומפיה?
ולמה צריך לפזר פירורי לחם?
לגבי האפשרות השניה- אי אפשר פשוט לטגן בצל ואחרי הזהבה להוסיף לאותה מחבת את הפטריות? (כלומר לעשות פעולה אחת) והערבוב הכוונה רק ל:"לערבב בקערה עם קמח חומוס ושבבי תפוחי אדמה, תבלינים, לערבב ולצקת לתבנית משומנת מעט שפיזרת עליה פרורי לחם/קמח תירס גס" ?...
 
לגרר על פומפיה גסה

דלעת מקלפים ומגררים כמו כל ירק אחר
אפשר לטגן בצל ולהוסיף פטריות, יותר טעים להפריד
רק לערבב היטב ,אפשר למען האווריריות להוסיף אבקת אפיה או 2 כפיות סודה לשתיה . הירקות מפרישים נוזלים בעת האפיה .
פרורי לחם כדי שלא ידבק לתחתית.

אני לא מבינה את הענין של להימנע מקמח בכל מחיר, כנ"ל לגבי פסטה. הם לא משמינים באופן מיוחד ובמידה הנכונה הם תורמים את שלהם למזון והן לשילוב נניח של קטניה ודגן.
 

luliy

New member
תודה על המידע:)

אם אפשר עוד שאלה.. למה צריך לגרר? מקבלים רצועות דקיקות. לא עדיף את הירק בשלמותו?
אני לא נמנעת מקמח לגמרי. אני אוכלת לחם אבל במידה. בפסטה אין ערכים תזונתיים. סתם קמח.
 
לא פשטידה אמנם, אבל

אורז מלא/אדום/שחור/רגיל הולך עם המון דברים ממש טובים כמו אורז עם עלים ירוקים [פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו'], או אורז עם ירקות [כל שילוב של ירקות מצליח פה כמעט] מאודים/מוקפצים/מבושלים. אורז עם עדשים מכל צבע או מכמה צבעים, אורז עם שעועית אדומה/לבנה/שחורה/מש. אורז עם אפונה וגזר [כמו בגן
].
כוסמת [זה כן טעים! אני גיליתי! לא תעבדו עלי!] גם הולכת עם דברים מעניינים כמו למשל קולורבי.
תירס גרגירים הולך עם שעועית ברוטב מקסיקני חריף.
ירקות בתנור- יש כל כך הרבה סוגים שזה לא משעמם אף פעם.
סושי.
קינואה הולכת נהדר עם חמוציות/אגוזים, או כמילוי של כל מיני ירקות.
ניתן למלא לא רק גמבות, אלא גם דלוריות, דלעות, כרוב לבן או אדום, עלי גפן, פטריות, תפוחי אדמה, עלי מנגולד, עלי תרד, בצל, עגבניות, קישואים ומה לא... לכל דבר כזה יש מתכון באינטרנט.
שעועית ירוקה הופכת סלט למנה משביעה ולא כל כך משמינה. כנ"ל אדממה. כנ"ל לוביה.
שייק בבוקר הוא מנה משביעה שמחליפה טוסטים/קורנפלקס ושאר דברים משמינים יותר. כנ"ל מתכונים בכל רחבי הרשת. עדיף להתחיל עם הרבה פירות ומעט ירוקים.
 

luliy

New member
איזה פירוט. תודה:)

אני בהחלט אוכלת אורז. יותר נכון אורז אדום מלא עם ירקות. אני מכינה אורז לחוד וירקות לחוד ואז מאחדת.
כוסמת?? אני חולההההה על כוסמת אהובתי
מטגנת בצל ושום וזה סוף הדרך!
קינואה- אני קונה כל פעם תערובות שונות וזה יאמי!
אתמול קיבלתי בלנדר. מתה לדעת מה ניתן להכין איתו. אעשה זאת בפוסט הבא.
 
למעלה