חייבת להזמין אתכם לקישור מזעזע

jeackyh

New member
חייבת להזמין אתכם לקישור מזעזע

אני כותבת בפורום 'עברי לידר' ודנו שם על 'למה עברי לא הוזמן לשיר בעצרת?' מי שהתחיל את השירשור טען שזה בגלל הומופוביה אבל רוב הפורום שם מחה על דעה זאת. שזה לא הגיוני שפחדו מהומוביה בקרב קהל שמאלני בעצרת פוליטית, שאין בכלל קשר בין הדברים. מה דעתכם בעניין? בהמשך השרשור יש הודעה של 'נשר בלי כנפיים' קוראים לה.."עצרת למי?" משו כזה הודעה מזעזעת של דעה ימנית כל כך מוקצנת אתם מוזמנים גם להגיב עליה... אני מצטערת שאני מתפרצת ככה לפורום..אבל חשוב לי מאוד שתביעו את דעתכם בקשר לעניין של עברי לידר.

אני דווקא חושבת שהוא צודק

מה שקרה קרה, מה העיניין? גם סבא שלי נרצח. הוא נרצח ע"י רופאים שהתרשלו בעבודתם. הוא נרצח באותו יום שבו רבין נרצח. אני לא רואה שמישהו עושה מאמצים לזכור אותו. ואני גם לא מצפה שיעשו את זה. הוא היה בן אדם פשוט, אחד מכולם. ואני לא חושבת שרבין היה יותר טוב ממנו. אז תרדו כבר מהטרגדיה הזאת. זה כבר לא רלוונטי .

הו

נכון קורה... העולם אכזר אנשים מתים כל יום אף אחד לא בהכרח טוב יותר מהשני- אבל ראשי ממשלה חוץ מזה שהם גם בני אדם כמוני וכמוך הם נבחרי ציבור ומסמלים הרבה... באימרה "רצחו שלום בכיכר" מסתתר מסר- רבין סימל את אותו שלום את אותו מאמץ להגיע לקץ הסבל... הוא היה גם בנאדם וגם סמל היה בכוחו לחולל שינוי אך עצרו בעדו...אנשים רבים שהרגישו הזדהות אם הערכים שבעדם דיבר האיש כנראה שלא בכו רק עליו עצמו אלא גם על מה שהוא סימל...על אנשים באוכלוסיה הזאת שליבם נוקשה כסלע ועיוורונם ובורותם גדולים משכלם...

מה קרה?

רבין ייצג את הדמוקרטיה בארץ, הסיבה לעצרת כל שנה היא לזכור את המעשים והערכים שרבין ייצג והאמין בהם. עוד סיבה לעצרת לדעתי היא הזיכון שרצח פוליטי קרה במדינה הקטנה שלנו. יהודי רצח את אחיו. הטרגידה הכי גדולה בנושא היא היותו רצח פוליטי, לזכור ולא לשכוח ולמנוע. גשם חומצי, את יודעת אולי מי זה אמיל גרינצוויג? לפני 20 שנה אמיל נרצח בהפגנה של שלום עכשיו. נרצח ע"י איש ימני שהשנה השתחרר. לא הרבה אנשים זוכרים את הטרגדיה הזו, הרצח הפוליטי הזה ולכן חשוב לזכור את רצח רבין כתזכורת למה שעלול לקרות.למה שצריך למנוע.

idoz

New member
רבין יצג את הערכיםשל הדמוקרטיה?!

די כבר! רבין כמו הרבה רה"מים אחרים היו דמוקרטים ונתנו חופש ביטוי. הוא לא יצג את הדמוקרטיה הוא יצג את השמאל, הוא עשה את הטעות שנקראת הסכם אוסלו!

EverMan

New member
רצח רבין מייצג את ערכי הדמוקרטיה.

וכן , תפקיד ראש הממשלה הנבחר , הוא מהותה של הדמוקרטיה.

רצח רבין מצייג את רמיסת ערכי הדמוקר

רצח רבין מצייג את רמיסת ערכי הדמוקרטיה. בהודעה שלך זה נשמע כאילו הרצח הוא משמעותה של הדמוקרטיה.

EverMan

New member
לא הבנת את הודעתי.

רצח רבין הוא פגיעה אדירה בדמוקרטיה. תפקיד ראש ממשלה , הוא הביטוי המיטבי לדמוקרטיה. הוא ההתגלמות שלה.

הוא ייצג הרבה דברים

הוא כנראה היה ועדיין משקף משהו בעיני חלק מהאוכלוסיה בארץ הזאת

EverMan

New member
גשם , רק אתקן אותך.

סבא שלך נהרג. הוא לא נרצח. רצח הוא הריגה בכוונת זדון ובתכנון מראש. הריגה , היא לרוב דבר בשוגג , ללא כוונת תחילה וללא זדון.

תודה רבה לך.

לא ידעתי שקישרו אותי. כבוד גדול. הגעתי לפה בגלל הקישור בדף הראשי של הקהילות לפני יומיים, הנושא מעניין אותי כמו שהבנתם, היום לחצתי על זה בטעות ומחכה לי הפתעה. אני לא אוהב הפתעות, **** (שלהגיד את שמך בפורום הזה יהיה אאוטינג, נראה לי, ולמרות היותי ימני קיצוני, רועה צאן בור שכמותי, יש בי טיפ טיפונת מוסריות) אבל כיוון שכבר ראיתם את הודעתי, שבה אני די קיצרתי ולא המשכתי להגיב שם, כיוון שזה לא הנושא של הפורום, הייתי מעוניין להמשיך פה, אם אין התנגדות. א. כמו שחשבתי, ענו פה שרבין ז"ל הוא סמל. האיש שלא רצה סבל, באמת אין אנשים כאלה עוד על כדור הארץ. כשמת רבין, השלום מת איתו. זאת בדיוק התעמולה שדיברתי עליה. כמו גם הדברים שהוא מייצג, כביכול. הוא נהיה לקדוש מעונה לאחר מותו, בשל אינטרסים פוליטיים. ב. למי שלא יודע, עוד בימי הרומאים, נרצח פה אדם גדול בשם גדליה בן אחיקם. הוא נרצח בידי יהודי, ושארית היהודים שהיו בארץ ברחו. ומה עושים אותם קיצונים יהודים ביום הרצח? חוגגים? מביאים זמרים שישירו להם? פוליטיקאים למיניהם? לא. הם פשוט צמים. כדי לזכור את הבעיה האמיתית, והיא שאדם רצח אדם, ולא, אני לא זוכר מי היה גדליה, אני רק זוכר שהוא נרצח בידי יהודי. ג. למיטב ידיעתי, כרגע ממש, או בעת האשמת קבוצה מאד מוגדרת במדינה שלנו, לא היתה כל הוכחה לקשר שלה אל ההשחתה, מלבד כתובת שאותה יכול לכתוב כל מי שסיים כיתה אלף. האשמה בלי הוכחות אינה הולכת בקנה אחד עם הדמוקרטיה שאתם (השמאל ככלל) מטיפים לה ורואים את עצמכם כשומריה. כמו גם סטריאוטיפים והכללות למיניהן. ד. מצבה זאת אם אני לא טועה אפילו איננה במקום הקבר. היא גם לא משהו שרבין ז"ל השאיר אחריו. היא בסך הכל סמל, שלא שווה כלום, בטח שאינו בעל ערך לאומי או כל ערך דומה. אני ועוד רבים אחרים מזדהים עם המדינה אבל לא עם הסמל הזה. ה. כמו שכבר ציינתי, מה שקרה היה בסך הכל כנס פוליטי שמשום מה אנשים עדין מתעקשים לקרוא לו עצרת זכרון. לזכור אפשר גם מהבית. אפשר גם לשים אותו סרט ישן. הוא עדין אותו אדם שניזכר בו. השם "פסטירבין" ששמעתי הרבה יותר מתאים. אני חושב שזהו.

עצוב

היום ראיתי בחדשות בשני ערוצים שונים כתבות קצרות על אנשים שחוגגים את יום הרצח של רבין... בשביל זה צריך להמשיך לזכור את הרצח הזה שנעשה בשל חשיבה אחרת... לאיפה הגענו???רוצחים אנשים בגלל חוט מחשבה שונה...זה כואב כל כך...

תעשו לי כולכם טובה

כי רבין התחיל את הקריירה שלו כאיש ימין לא מוצהר והמשיך אותה כאיש שמאל מוצהר וגאה רבין ייצג את הדמוקרטיה לא כי הוא שמאלני בדעותיו כי הוא עמד בראשות ממשלה דמוקרטית אני ממש עצובה שככה אתם חושבים עוד יותר עצובה שייש אנשים שחוגגים את יומו של הרצח הטרגי בשמחה ועוד יותר עצובה שנותנים חופש ביטוי לאמא של יגאל עמיר הרי כל פירסום שהוא מקבל הוא שמח מעבר לזה שעברו שמונה שנים זה די קצת זמן למה הטלוויזיה והעיתונים לא משדרים או כותבים כלום כמעט ?! עצוב !!!!

אני בטוח שהוא לא הוזמן מהסיבה

הפשוטה בשכל שנה משנים את האמנים שמופיעים. חוץ מאביב גפן, שזה מוצדק לדעתי ולדעת המארגנים.

idoz

New member
לא איכפת לי

שיזמינו איזה אומן שהם רוצים להופעת חינם הזאת של הנוער-העובד , לא מעניין אותי.

חבל שאתה רואה ביום הזה

כיום של הופעות חינם של הנוער העובד במקום הערך האמיתי שלה- היום שבו עידן אחדות אחרץ ישראל חלף מן העולם, ובמקומו החל עידן של שנאת אחים והרס

StimpyX

New member
חח..ממש...

עד רצח רבין היו מלא הסתות....להפך, עד הרצח לא הייתה אחדות..אחרי הרצח כבר פחות...

למעלה