חייבת להתייעץ איתכן

hilae

New member
חייבת להתייעץ איתכן

אנחנו גרים בשנה האחרונה אצל אמא של איתי (עם עוד אח ואחות של איתי) והמגורים כאן הם בסדר גמור (חוץ מהגעגועים לפינה שלנו) אני אמורה ללדת עוד חודשיים, וחשבנו לעבור לגור בשכירות למושב שבו אנו מתחילים לבונים. זה נראה לנו קשה בבית אחד עם עוד אנשים, ו-2 ילדים שלנו. השאלה: מתי לעבור? כחודש אחרי הלידה (שזה התיכנון) ואז להתחיל לסגל את אביעד לחיים חדשים- גן חדש, בית חדש, מקום אחר. או לעבור לפני הלידה, שיתרגל כבר לגן החדש עוד לפני שהאח/ות החדשים שלו נכנסים לחייו. וגם אני אוכל להספיק לסדר את הבית לפני הלידה. ההתלבטות היא בעיקר סביב אביעד, מה יהיה יותר נכון בשבילו. אשמח לתשובתיכם ועוד משהו: אני כל הזמן מעמידה את טובתו של אביעד קודם, כי אני באמת רוצה למזער לו את הקושי. הכוונה להשאר עוד חודש אצל סבתאל'ה, היא שהוא ימשיך ללכת למעון שלו כרגיל, וגם יקבל את התשומת לב, מסבתא מהדודים כשהם חוזרים הביתה. (ואני אקבל עזרה, מה שאני מחשיבה כשיקול קטנטן) כשנעבור נהיה לבד בבית עד שאבאל'ה יחזור מהעבודה מאוחר, ורק מידי פעם סבתא שתבוא לבקר תודה

yaelia

New member
המון הסתגלויות בבת אחת

נשמע קשה מאוד לאביעד. אני חושבת שאם טוב לכם מלבד הצפיפות, ואתם גרים אצל הסבתא בנוחות (מקבלים אתכם בשמחה ומפנקים אתכם ועוזרים לכם), אולי כדאי להישאר עוד קצת. ככה לא אביעד וגם לא את תרגישו פתאום נטושים ו'רחוקים'. כיף לדעת שתמיד יש מישהו שיעזור. ההסתגלות תהיה רכה יותר, קודם לתינוק החדש ואחרכך לסביבה החדשה.

מאז

New member
מסכימה עם יעל

האופציה הראשונה (מעבר חודש אחרי הלידה) נשמעת לי ממש קשה. גם לאביעד אבל גם לכם (בתור אחת שעברה לא מזמן אני יכולה לומר את זה). בעיני- או שתבחרו באופציה השניה (מעבר תקופה לפני הלידה, או, כמו שיעל הציעה, תשארו יותר מחודש אחרי הלידה ורק אחרי כמה חודשים תעברו.

למעלה