חייבת להתייעץ על משהו

פיצהלה

New member
חייבת להתייעץ על משהו

זה אולי מטומטם אבל רבתי עכשיו עם הבעל על זה וזה כ"כ מרגיז שאני חייבת להתייעץ: מצאנו מטפלת לפני כמה שבועות ושיר אמורה להתחיל ללכת אליה בתחילת מאי. היא מטפלת בילדה נוספת ושהיינו אצלה היא זרקה שיש לה עריסה אחת, ואוניברסיטות וכו' אבל צריך לדאוג לעוד לול או עריסה כי יש שתי ילדות. בהתחלה חשבנו שיש לנו לול שחברים נותנים אז אמרתי לה שאני אבדוק אולי לא צריך שהיא תקנה. בעלי כבר בשלב הזה התעצבן כי הוא אמר שהיא אמרה את זה בלי להתכוון בכלל שהיא תקנה אלה שאנחנו נקנה. אני לא הייתי בטוחה בשלב זה. בכל אופן הלול לא מועבר אלינו ושדיברתי איתה היום היא שאלה על זה ואמרתי לה שבסוף אין לנו לול אז היא תצטרך להסתדר אחרת והיא אמרה שנצטרך לקנות לול. מהדברים שלה הבנתי שהיא מצפה שאנחנו נקנה או לכל היותר שנשתתף איתה . בעלי רותח מזה ואומר שאם היא לוקחת לטפל על שני ילדים היא צריכה להיות ערוכה לזה, גם למשפחתון לא מביאים ציוד איתנו ומה יקרה אם מחר היא תגיד שאין לה מספיק צעצועים ושנקנה לה צעצועים וכו'. לי ממש לא בא להתעמת איתה ולול עולה 250 שקל אז בשביל לקנות איתה חצי חצי ולסגור את זה חבל לי על העימות אבל בעלי מתעקש, הוא מתעצבן עקרונית וגם מרגיז אותו כי זה גם בטח ישאר אצלה אחרי ששיר כבר לא תיהיה אצלה כי אנחנו בטח לא נצטרך את זה. מה אתן אומרות? האם זה מקובל? האם שווה להתעקש איתה ולהתחיל באוירה לא נעימה? ומה אם היא בכלל תסרב? אין לי מושג איך להתנהג ואני רק יודעת שזה עשה עכשיו ריב מטורף ביני לבעלי שממש מיותר...

עינבלית

New member
דעתי...

את יכולה לקנות לול. אבל לדעתי, כדאי לתפוס אותה לשיחה ולהגיד לה שזה לא מקובל על האיש- גם משלמים לה וגם עליה להיות מצוידת בהתאם- על חשבונה. אבל, אם לדעתך היא נהדרת ומופלאה ושווה- אז אולי כדאי לך לרכוש לול.

עמית@

New member
אני מסכימה עם בעלך- אם היא לא

ערוכה, שלא תיקח שני ילדים. ואם היא לא מוכנה לזה, אז זה אומר דרשני, חבל לי שרבתם אבל אני חושבת כמוהו.

wieci

New member
אני חושבת שאם לדעתך

היא תהיה מטפלת טובה לשיר, אז כדאי להבליג על עניין הלול ולהתחיל את היחסים ברגל ימין, הרי לא בכל יום את מוסרת את היקר לך לטיפול של מישהו זר. אבל, את צריכה לתפוס איתה שיחה ולהבהיר את כל הנקודות שבספק (כמו צעצועים, ציוד נוסף...). בעלך צודק בגישה שלו, כי לפעוטון לא צריך להביא כלום (יש אפילו פעוטונים שקונים לבד את התמ"ל). ושלא יהיה מצב שבו היא תדרוש כל פעם משהו אחר, ובגלל ששיר כבר תהיה אצלה, אתם תהיו במילכוד.

lulyK

New member
עוד אופציה>

את יכולה לומר לה שאתם לא זקוקים ללול, אבל תסכימו לקנות אחד כזה, ולתת לה אותו בתשלומים מתוך המשכורת שלה (אולי גדול עליה הוצאה חד פעמית, אבל 20 ש"ח בחודש, זה מבצע מצויין לרכישת לול....... שישמש אותה גם הלאה)

lulyK

New member
טוב ../images/Emo3.gif נוסיף גם את זה לרשימת

הפיספוסים....

אפרת12

New member
לדעתי מטפלת זה לא משפחתון

ולכן אני מעדיפה כמטפלת מישהי שבאה הביתה ולא כזו שמביאים אליה. אז כל הציוד בשליטתכם. אבל זה לא המצב אצלכם - ולכן גם אני חושבת שעל לול אפשר להתפשר, אבל לוודא את נושא שאר הציוד ולסכם הכל מראש. אתם לא צריכים לצייד אותה לדעתי, רק שבאמת לול זה מעבר למשחקים. כדי למנוע חיכוכים על הרקע הזה להבא (ביניכם לבין עצמכם וביניכם לבין המטפלת), ואם את משוכנעת שהיא טובה לשיר - שבו שלושתכם וסכמו את הענינים לפני מאי.

odeia

New member
מנסיון המר שלי עם המטפלת, מטפלת

שככה נוהגת - לא הולכים אליה בכלל.

וגם אני

מטפלת שלא מספקת לול לתינוק זה בעיני כמו אוטובוס בלי גלגלים (טוב, כמעט כמו
)...

גל 123

New member
שאלה לגבי שכר למטפלת

כמה מקובל לשלם לשעה למטפלת שהתינוק נמצא אצלה בבית? מדובר בחצי משרה בערך,זה משנה?

בטח שזה משנה

אני על שש וחצי שעות יומיות,חמישה ימים בשבוע,משלמת 2500 ש"ח למטפלת ויש עוד תינוקת עם להב,יש לי שכנה שמטפלת בתינוקת אצלה בבית,משרה מלאה,3500 ש"ח,וזה מעט לאזור המרכז.

רעיון של פשרה

גם אצלינו המטפלת סיפרה/רמזה שהיא צריכה לקנות לול וגם אצלינו היו ויכוחים אם להבין את הרמז או לא. בסופו של דבר היא רכשה לול בעצמה בלי לאמר כלום וכיון שהיא עומדת ללדת בעצמה , זה בטח לא יזיק לה (איך אני בלעשות חשבונות לאחרים?) בכל מקרה , אני מציעה שתקני לול ותודיעי לה שהוא שלך. אולי זה לא נשמע כל כך מנומס אבל זוהי פשרה, הלול יהיה של שיר בלבד וכשתפסיקי עם המטפלת או כששיר תגדל ותלך למעון הלול יחזור אליך (או שתקנה אותו ממך אם היא מעונינת) מה את אומרת?

למעלה