חייבת להתיעץ

חייבת להתיעץ../images/Emo12.gif

לתומר יש יום הולדת שנתיים בתחילת מרץ
תכננתי לחגוג לו אצל סבא וסבתא על הדשא במושב , עם משפחה וכל החברים(בגיל שנה חגגנו רק המשפחה). אחרי שעשיתי רשימה עם כל החברים והילדים שלהם הגעתי לכמעט 30 ילדים בגילאים שבין שנה לשש שנים . הבנתי שאני חייבת להזמין ליצן או מישהו שיפעיל קצת את הילדים אחרת הם ישתעממו. כל זה בזמן שאני יודעת שמאד יתכן כי תומר בכלל לא יהיה "בעניין" ,לא ירצה לשתף פעולה ולי אין שום כוונה להכריח או להלחיץ אותו - אני מקבלת פריחה כשאני רואה הורים שעושים את זה
.מעבר לזה שלדעתי הוא עדיין לא מבין על מה ולמה המהומה ובטח רק ילחץ מההמולה סביבו. פתאום הבנתי שאני עושה את כל ההפקה בשבילנו ולא בשבילו,אז נכון גם אנחנו חשובים כמובן אבל אנחנו גם יכולים להנות מיום הולדת משפחתי... אני מניחה שבעתיד עוד יבואו ימי הולדת עם דרישות מיוחדות מצד יורש העצר אז אולי באמת עכשיו כדאי לוותר ולחגוג רק המשפחה ???(תהיה גם יום הולדת בגן כמובן) האם באמת נסחפתי או שיש הצדקה לארוע כזה????

רותי ע

New member
השאלה היא מה את באמת רוצה לעשות?

לא מה מצפים ממך, לא מה צריך.. בגיל הזה הם מתחילים להבין מה זה יומולדת אבל חגיגה צנועה של המשפחה והחברים המאוד קרובים יספקו אותו בהחלט. ואת רוצה לעשות הפקה גרנדיוזית כל שנה? אתן לך דוגמא מהנסיון שלנו-החלטתי ליומולדת שנתיים להפיק שתי מסיבות קטנות בכל אחת 10-15 איש. אחת למשפחה ואחת לחברים. פתאום התחיל כדור שלג. מכיון שיש לנו משפחה גדולה זה שמע שאת ההוא מזמינים ולא היתה ברירה אלא להזמין את כולם. הגיעו 40 איש (רק משפחה). מזלנו שיש לנו בית עם חצר גדולה והמון דשא. היה מקסים. עידן נהנה. אני הייתי עסוקה בלהכין ולמלצר ולא היה לי זמן להחליף מילה עם אף אחד. למחרת לא יכולתי לזוז.. שבוע אחרי היתה מסיבונת לחברים קרובים. 12 איש. וכמה היה כיף. בלי לחץ. ישבתי ונהניתי עם כולם. עידן נהנה לא פחות ואפילו יותר. המסקנה שלי-המסיבה הגדולה הבאה תהיה כשעידן יהיה בן 13... ושנה הבאה מסיבה קטנה רק לקרובים ביותר. אז יש לי כמעט 11 שנה לנוח
וזו ההמלצה שלי לך-לדחות עם הבלגנים כמה שיותר ולהנות יותר..

rachell

New member
מסכימה ובגדול

ואפשר להוסיף סבלנווווווווווווות הוא עוד יגדל ויהיו ימי הולדת עם ליצנים והכל אלא אם את מאוד מעונינת אז בבקשה למה דוקא ביום ההולדת שלו אפשר ביום הולדת משפחה וצנוע וכך סתם בקיץ מסיבת כיף גם בלי סיבה.......עם חברים, ילדים, ליצנים ובלונים

חוה 1

New member
אם עדיין לא הזמנת ואת יכולה

לבטל אז בטלי. מגיל 4 עד גיל 10 בערך הם לא מוכנים לוותר. יהיה לך מספיק זמן לעשות לו הפקות ענק. תהני מיום הולדת קטן בחיק המשפחה. ממש חבל על המאמץ.

יומולדת יש רק פעם בשנה

זה נורא אישי. ובילד ראשון נורא שמחים בימי ההולדת ורוצים נורא נורא לחגוג (מה אני עובדת על עצמי? זה כך גם עם השני...
) זה גם תלוי בילד. יש ילדים שנבהלים מהרבה ילדים ומאושרים יותר בחברת המוכר והידוע. ליצן נראה לי מיותר דווקא בגלל הסיבה הזו. זה דבר חדש ועלול להפחיד. אנחנו חגגנו בקרב המשפחה והשבוע נחגוג בגן (שנתיים) ולי אישית זה נראה יפה. אבל אם בא לכם להפיק ואתם נהנים מזה בכיף! רק תהיו מוכנים וגמישים לשינויים ולא להדבק לתכנית. יומולדת שמח!

jole

New member
מסכימה עם רותי וחוה

וכמו שכבר אמרת בעצמך ההפקה תהיה בשבילכם. יכול להיות שיש ילדים בגיל הזה שנהנים מיום הולדת "גדול" מהסביבה שלי ללא יוצא מן הכלל מכל יום הולדת גרנדיוזי שחברים עשו מה שזכור לי זה העולל בוכה במרץ מכל ה"עליהום" מסביב. אנחנו עד גיל 5 חגגנו רק המשפחה הקרובה- אנחנו והסבים והסבתות וזה והיה פשוט תענוג. הכל גם מאד תלוי בילד- שנה שעברה חגגנו 5 להייתה ליצנית והפעלות והמון ילדים וכולם נורא נהנו- גם הבן שלי רק שכולם נהנו בחצר עם הליצנית והוא נהנה בחדרו עם הצעצועים שלו ובפתיחת המתנות ולא יצא אפילו פעם אחת לקחת חלק ביום החגיגי הזה.

אנחנו חגגנו שנה והיה שמח עם כוולם

בצווצ לא מצומצם עם חברים ומישפחה....... לא הזמנו "בדרן" כי היא היתה רק בת שנה אבל ישנן פעילויות שונות לגילאים: את יכולה להביא כמה מתקנים של מגלשות ובריכת כדורים. לבנות פינה עם שולחן לקטנים או אפילו להניח לוח עץ גדול על הריצה או מקום אחר ולתת להם לעשות בפעילויות יצירה ציור הדבקה וכו´?...... וליצן/נית תמיד סבבה לכולם. עם מוסיקה ברקע. אם את רוצה עוד רעיונות צרי עימי קשר יש לי עוד רעיונות. וגם לינקים....

לדעתי זה מיותר לחלוטין...

אבל זו דעתי האישית. אנחנו עשינו לאיה יומולדת שנה עם שמונה מוזמנים (סבים סבתות, דוד, דודה ושני הילדים שלהם) ואפילו עם המספר המצומצם הזה היא לא הרגישה בנוח ונצמדה לאמא שלי חצי מהזמן. רואים בתמונות שהפנים שלה ממש ממש אדומות מההתרגשות והלחץ. אני לא הייתי עושה הפקת ענק דקה לפני שהילד דורש את זה בבכי! אבל זו אני. תעשי מה שבא לך! בדגש על לך! ויומולדת שמח! שירלי

תודה על כל התגובות../images/Emo24.gif

הארתן את עיניי
ואני אכן חושבת שנחכה עם הפקות "הענק" לגיל 3 כשתומר יבין קצת יותר על מה ההמולה . די ברור לי שזה רק ילחיץ אותו
. בכלל כל הסיפור הזה בא אצלי מתוך ההתרגשות שהנסיך שלי כבר בן שנתיים
ועוד רגע הוא ילך לצבא ויתחיל להביא בחורות הביתה(לא בהכרח הסדר הזה)
. בקיצור , כולנו יותר ניהנה ממסיבה משפחתית והאמת אבן נגולה מעל ליבי אז תודה לכולם על העצות ואני אציק לכן שוב בעוד שנה

כמה מחשבות לגבי הפקות ענק...

גם לי היה ברור שהודיה (שנתים ו9 ח´) תגיע לגיל 3 אעשה לה מסיבה גדולה לא בטוח עם ליצנות אבל הפקת ענק.. היום אני ממש לא חושבת שאעשה את זה.. כי (זאת דעתי..) לעתים זה קצת מיותר.. אפשר לארגן מסיבת יום הולדת מקסימה גם כשהיא לא "הפקת ענק" גם עם 10-15 ידלים אפשר לארגן מסיבה מקסימה.. אני עדיין לא יודעת מה לתכנן אבל ראיתי בכמה ספרים שניתן לארגן משימות (כמו פעם
) ואפשר לעשות מן יום פיקניק בחוץ או בבית (בימים קרים..) ועוד ועוד.. ועוד דבר בגיל 3 יש גם מסיבה בגן כך שעוד מסיבה ענקית בעיני היא תהיה מיותרת ולכן אני (אישית) חושבת שאארגן להודיה ב"ה מסיבה עם בני המשפחה + עוד כמה משפחות של ילדים בגילה.. ויש לי עוד זמן לחשוב על הפעלות וכד´

את צודקת לחלוטין

אכן אפשר לארגן יום הולדת מקסים עם הפעלות וכולי בלי להוציא אלפי שקלים (ד"א היום כל ליצן הכי"פושט" לוקח מינימום 500 ש"ח , זה יכול להגיע גם ל-800 וזה מטורף בעיני). אבל לא לזה התכוונתי כשאמרתי הפקת ענק - הכוונה היתה לכמות הילדים
.עשיתי רשימה של החברים שלנו וילדיהם והגעתי ל-30 ילדים
מספר שבהחלט דורש הכנות מרובות. אבל...כמו שציינתי "ירדתי" מזה והוקל לי
נשמור את הלחץ לימי הולדת הבאים

איך הגעת למס´ כזה של ילדים ?

אולי שווה לעשות גם ימי הולדת במס´ מצומצם יותר של ילדים ??

דיאנה1

New member
הייתרון של מפעיל זה שהוא עושה את

העבודה עם הילדים ואת יכולה להנות בכיף עם האורחים. זה מה שעשינו מגיל 3 והלאה, הזמנו חברים שלנו עם הילדים שלהם, המפעיל התעסק עם הילדים ואנחנו ישבנו בכיף עם החברים ונהננו.

השאלה האם ההשקעה הזאת שווה...

כי אם אני עושה את זה למס´ קטן של משתתפים (אני מדברת על חגיגה לילדי גיל 3 או 4...) אני חושבת שממש מיותר להזמין מפעיל..

limori

New member
שלום ענת!

בדיוק אתמול קיבלתי אי מייל מגיסתי על חויות יום ההולדת של אחינית שלי. היא חגגה לה את יום ההולדת בדיוק כמו שרצית לחגוג לתומר. יום הולדת שנתיים אצל סבא וסבתא במושב עם ליצן עם מכונת שערות סבתא וכו... עם כל המתקנים של הגימבורי וכמובן ליצן. אז ככה... ההכנות היו מרגשות מאד ההורים המאושרים לא ישנו כל הלילה מרוב התרגשות והילדה חיכתה ליום ההולדת שלה כמו שאנחנו הינו מחכות למליון דולר.... היא התרגשה נורא והזמינה כל אדם שפגשה ברחוב ליום ההולדת, היא שרה לעצמה שירים וכו... ומה באמת קרה ביום ההולדת?!?!? היא נדבקה לאח שלי ולא ירדה מהידיים שלו אפילו לא לרגע. כשהיא ראתה את הליצן היא היתה קצת בהלם למרות שראתה המון פעמים לפני כן ליצנים ומאד אהבה לשחק ולהשתולל איתם. אז זהו הם השקיעו המון כסף ביום ההולדת - אין ספק שהילדים נהנו מאד ודקל בת השנתיים היתה בהלם מוחלט. אז ביננו את כל ההשקעה הזאת אני היתי שומרת לגיל מאוחר יותר. בעוד שנה בדיוק תומר לא ירצה צלחות מפלסטיק בצבע כחול ירוק או אדום הוא ירצה צלחות של פוקמון שעולות בדיוק כפול והוא ירצה עוגה ענקית בצורה של כדור פורח וכו...וכו... ומגיל 3 והלאה באמת נהנים יותר מיום ההולדת. אני לא מכירה אותך ולא יודעת אם את מסוגלת לעשות את זה אך אני במקומך יחד עם עוד חברה היתי מפעילה את כל הילדים בלי ליצן. זה נורא כייף להזמין את כל החברים שלך והילדים שלהם ליום ההולדת של הילד שלך אז בכייף תזמיני את כולם למושב לבראנץ בורקסים גבינות וכל השאר. תביאי את כל המשחקים האפשריים של תומר מהבית תפזרו על הדשא רצוי שיהיו המון כדורים שאבא יוכל להשתולל עם הילדים... קצת ספרים... תקני בועות סבון לכל הילדים בתור פרס ו 30 ילדים יחד בהחלט יכולים להעסיק את עצמם אחד עם השני...ואם את רוצה עוד רעיונות למשחקים אני מוכנה בכייף לתת לך

למעלה