חייבת לספר לכם על משפט...

night mistress

New member
ישבתי..חשבתי..וניסיתי להבין..

אפשר הסבר? כי אני יכולה לחשוב על כמה אפשרויות..

זה היופי.

בתוך המילה "גאולה" יש "גולה" + א'. מה שזה אומר לי, זה שכדי להגיע למצב האופטימלי, הדרך עוברת כאילו "מחוץ לעצמך", במקומות פחות מוצלחים. שכדי להיות ממש מאושרים צריך קצת לסבול, צריך לחוש את התחושה של ריחוק מעצמך, של חיפוש - ורק מהמקום הזה מגיע אושר אמיתי, קיומי. זו ההבנה שלי, אבל היא כמובן סובייקטיבית. בגלל זה לא כתבתי יותר מאשר רק המשפט - כדי לאפשדר את הסובייקטיביות של כל אחד...

ניאו30

New member
נסיון שלי להבין...

גולה-במובן של חוץ לארץ ולדעתי הכוונה שהרבה פעמים צריך לסוע למקומות רחוקים,לפעמים עד קצה העולם,כדי להבין שהכל תמיד היה כאן,לידינו או בתוכינו,רק שלא ראינו אותו לפני כן.מציאת האושר הפנימית היא באמת גאולה אמיתית ולפעמים באמת צריך להרחיק עד לגולה כדי למצוא אותה.לא חייבים כמובן,אבל הרבה פעמים זה קורה... זה גם הזכיר לי את אחד הסרטים הנפלאים שיש,"הקוסם מארץ עוץ" והמשפט בסוף there's no place like home...there's no place like home... ובעצם גם ה"לקח" מתוך הסרט-על אלו שמחפשים את מה שחסר להם(חוכמה,לב וכדומה...) בארצות רחוקות או מתוך ציפיה לאיזה "קוסם" שיפתור את כל בעיותיהם,כשלאחר אותו מסע הם בעצם הבינו שכל הדברים האלו בעצם אף פעם לא היו חסרים להם והם היו כל הזמן בתוכם.המודעות,וההתבוננות העצמית הם שעושים את ההבדל בין להסתכל על חצי הכוס הריקה למלאה... הגזמתי ולקחתי את זה למקומות קיצוניים או שאני בכיוון הנכון?

כשאדם מרגיש בגולה...

לי זו גורם להרגיש שאדם הוא גולה בתוך עצמו. אדם גולה בעולם הפנימי שלו, ואז נפתחת דלת- ומתחילה גאולה. וכל דלת שנפתחת מחזירה אותנו הביתה. החיים שלנו הם מסע - בתוך תוכנו קיימת גם הגולה וגם הגאולה...

ניאו30

New member
|מסתתר בבושה| ../images/Emo98.gif עוד לא קראתי...

בדיוק לפני כמה ימים מישהי שאלה אותי אם יש לי את הספר הזה,ואמרתי לה שלא...שעוד לא קראתי,אבל זה בהחלט נמצא בראש רשימת הספרים שאני רוצה לקרוא בקרוב,ועכשיו עוד יותר

למעלה