חייבת לספר לכם...

חייבת לספר לכם...

מאז, שבדצמבר הייתי בהונגריה, "דוחפת" איזה נושא שימור, שקשור ליהדות הונגריה, בבודפשט...כתבתי מכתבים למקבלי החלטות, אבל העיקר, שפתחתי 3 פורומים, בפורטלים שונים (באתר של אדריכלים,ובשתי אתרים פופולרים)... השקעתי די הרבה שעות כתיבה, אבל הדברים מתחילים לזוז...על קייומם הפורומים התחילו לכתוב בכמה עיתונים חשובים, הזמינו ממני כתבות...סטודנטים אירגנו סיור במקום... בינתיים עלה סיפוראחר - עמדת פסל של ראש ממשלה הונגרי, בשם TELEKI, שיזם את החוקים נגד היהודים בשנות השלושים...דרך האינטרנט התחיל התנגדות מסיבית, והיום התקבל החלטה בעירייה המרכזית של בודפשט, שמבטלים את הפסל...ניצחון הראשון להתנגדות אזרחית דרך האינטרנט, בהונגריה...כרגע יש לי כתובת של אלפי אנשים, שאכפט להם, וממשיכים את דרישתנו להקמת מרכז תרבות יהודית בקומפלקס ההיסטורית, ושיקום בית הכנסת, אחד היפים ביותר באירופה... סיפרתי, כי תאבינו למה רציתי בפורום תכנון סביבה...כי מאמינה בכל ליבי, שבמאה 21 לא הבגנות, אלא האינטרנט יכול ליהיות גורם השפעה של הציבור! אל תגידו שאני תמימה...אם להונגרים מצליח, גם אנחנו יכולים להשפיעה על עתידנו!

../images/Emo32.gif מעורבות הציבור בקבלת החלטות!

בקשר למה שכתבת בסוף אודות הכוח הציבורי שטמון באינטרנט אני מדביק כאן מכתב שכתבתי לעיתונים ופורסם בגלובס לפני כמה חודשים, עם הצעה ברוח דומה: ב-ח-י-ר-ו-ת-800-1 כמו שהעם החליט באמצעות הטלפון שנינט תזכה בתכנית "כוכב נולד", כך המדינה חייבת לתת לאזרחיה זכות לקבל החלטות פוליטיות בצלצול טלפון. כבר היום אנו מבצעים בטלפון פעולות בחשבון הבנק, וכן קונים מוצרים בטלפון ובאינטרנט. עכשיו חייבים לשדרג גם את הדמוקרטיה לקדמת הטכנולוגיה: המדינה תפיק לכל אזרח סיסמא אישית, בעזרתה יוכל להצביע על כל נושא, ברמה הלאומית וברמת השלטון המקומי. כמו היום, יוכל האזרח להצביע על כל החלטה פעם אחת בלבד, אבל בניגוד להיום הוא יוכל להשפיע כרצונו בדיוק על הנושאים שמעניינים אותו. הגישה למערכת קבלת ההחלטות תהיה בשיחת חינם מכל טלפון או מהאינטרנט, ובנוסף יוצבו עמדות הצבעה ציבוריות במקומות מרכזיים. השינוי הזה דרוש כדי להצילנו מחוסר היעילות של השיטה הנוכחית, שבה במקום להחליט החלטות אנו בוחרים נציגים שיחליטו בשמנו; וגם זה רק פעם בכמה שנים. הריחוק הזה בין האזרחים לבין קבלת ההחלטות מנוגד בעליל לאידיאל הדמוקרטי, שהיום הוא בר מימוש, תודות לטכנולוגיה. עד אז הטירחה שבמימוש זכותנו לבחור היא כל כך גדולה שדרוש בשבילה לא פחות מיום שבתון. לי ברור שהגיע הזמן לעבור לשיטה יותר ידידותית לבוחר. עודד גלעד, כפר אז"ר

למעלה