חייבת לפרוק

חייבת לפרוק

היי לחבר'ה פה בפורום,
אני בדרך כלל לא כותבת אבל יש משהו שממש מציק לי והייתי חייבת לפרוק

אני בחורה בת 24 חוזרת בתשובה ועכשיו לאחרונה התחלתי לצאת לשידוכים, אם זה דרך אתרי הכרויות או דרך חברים או הורים שמנסים להכיר לי זיווג.
לא נפגשתי עם הרבה בחורים אולי 3 או 4 עד עכשיו. הבעייה מתחילה כשאני מדברת עם הבחור ומתכננים להיפגש.
קודם כל לפני הפגישה הבחור ביקש ממני לשלוח תמונה קודם על מנת שיראה איך אני ניראת,הסכמתי ושלחתי. והבחור פשוט ביטל את הפגישה בטענה שזה לא מתאים בגלל החיצוניות שלי.
אני מרגישה שבורה, לא משנה מי ניסו להכיר לי הבחור אמר בצורה עדינה שאני מכוערת ובזה נגמר העניין...
כמה שאני מנסה להשקיע בחיצוניות זה לא עובד לי, אין לי הרבה כסף כי כרגע אני לא עובדת אז אני מנסה להשקיע בחיצוניות כמה שיכולה ועדיין אומרים שאני מכוערת- זה מוריד לי את הביטחון.
נפגשתי לפני מספר חודשים עם בחור ואיך שהוא ראה איך אני ניראת פשוט באמצע הפגישה בבית קפה טען שצריך ללכת המציא תירוץ וברח- יש לי דמעות בעיניים זה פשוט משפיל!

תמיד שבחור ביקש ממני גם באתרי היכרויות לשלוח תמונה לראות איך אני ניראת , אני ישר נרתעת לשלוח וחוששת כי כולם כבר אמרו שאני מכוערת אז תמיד אני נרתעת מלנסות בכלל.
תמיד אחרי ששלחתי הם אומרים שהם כבר לא מעוניינים, אפילו שיש כימייה והשיחה זורמת פשוט מבטלים הכל רק בגלל יופי.
למה כולם מסתכלים רק על חיצוניות?! זה לא הכל בחיים...
יש לי דמעות בעיניים, ואני יושבת בוכה שאף אחד לא יראה... אני פשוט מתוסכלת

מצטערת, פשוט הייתי חייבת לפרוק....

oromer

New member
מנהל
ניסיון לעזור

לאיזה מגזר את שייכת? דתי לאומי? חרדים?
חשבתי שבמקרה של דתיים פחות חשוב המראה החיצוני אלא בעיקר האישיות. אבל גם יש קושי מסוים. בגלל שאצל דתיים מתחתנים יחסית מהר. לפחות בחלק מהמגזרים, אז יוצא שלפעמים בקושי מכירים. ואז קשה ממש "להתאהב". הרבה פעמים אוהבים תוך כדי הקשר והנישואים. שמעתי שדתיים מדברים במונחי התאמה. אם הזוג מתאים. לכן למראה החיצוני יש משקל גבוה יותר כי זה נחשף ישר. אצל חילונים את יכולה לא להתאהב באדם כאת מכירה אותו זמן מה ואוהבת בו דברים נוספים.

אני לא יודעת איך את נראת, אבל, במרבית המקרים ניתן לבצע שיפורים. לא בהכרח מרחיקי לכת אבל משביעי רצון. אני לא יודעת איך את נראת אבל אני אתן לך מספר דוגמאות: לפעמים החלקה (יפנית, ברזילאית) יכולה לעזור, את מתאפרת? איפור טוב יכול להסתיר. אולי כדי להרשם לסדנת איפור, ניתן לצבוע את השיער, לעשות גוונים, לדרג, לדלל, ללכת לחדר כושר, אקססוריז- משקפים להחליף לאופנתיות או לשים עדשות, להחליף ביגוד, אקססוריז. אם צריך יישור שיניים אפשר לעבור טיפול אורתודנטי.

אני מאמינה, שכמעט כל אדם בהשקעה סבירה יכול לשדרג את המראה שלו, וגם אם לא תהיי מלכת היופי, תוכלי להראות טוב.

מעבר לזה, תאהבי את עצמך. תחייכי ותגיעי עם ביטחון. לאישיות מיוחדת יש יכולת למגנט אליה אנשים. זה מעבר לאיך שאת נראת. תאמיני בעצמך תראי שאת טובה. אנשים אוהבים להיות עם מי שטוב להם עם מי שגורם להם להרגיש טוב. ויופי לא נשאר לנצח.

איזה שינויים ניסית לעשות? איזה תקציב את יכולה להשקיע בכך?
אולי כדאי שלפרק זמן מוגדר אל תכירי גברים. תעבדי על עצמך, על הביטחון. תנסי למצוא עבודה שתוכלי להשקיע במראה החיצוני קצת יותר..

עונה לך

היי
קודם כל ממש תודה על התגובה- אני מאוד מעריכה.

עכשיו בקשר למה ששאלת- השינויים שניסיתי לעשות זה לצבוע את השיער ולעשות פן בשיער, אין לי יותר מדי תקציב אז ניסיתי עם פן בבית או עם מחליק זה קצת עוזר.
כרגע אין לי הרבה תקציב, גם בטח לא בשביל החלקה ברזילאית, אני מתאפרת קצת אבל בעיקר צבע בולט בשפתיים וזהו, בלי איפור בעיניים או משהו גס מדי, אלא יותר בכיוון איפור עדין.
יש לציין שאני לא ממש מבינה באיפור ולא הכי יודעת להתאפר וחשבתי גם להירשם לסדנת איפור, אבל כרגע אין לי כסף לדברים האלה, זה הרבה כסף.
חשבתי ללכת לעשות אולי מניקור פדיקור זה גם קצת עוזר...

ברגע שמורידים לך את הביטחון, קשה פתאום לאהוב את עצמך, אני יודעת שאני חייבת אבל זה תהליך וקשה לי עם זה.
ישר רואים עליי אם אני לא בטוחה בעצמי.....

oromer

New member
מנהל
אני מאחלת לך שתאהבי ותעריכי את עצמך יותר

רק ככה תוכלי לקבל את אהבה והערכה מאחרים. יש הרבה אנשים לא יפים במיוחד אבל הם אנשים נעימים, שמחים, ומקרינים את זה החוצה וזה גורם לאחרים לרצות להיות לידם.
קשה לבסס זוגיות רק על חיצוניות.
בחנויות מקצועיות של איפור לפעמים עושים בחינם. זה לא ממש סדנא, אבל זו פגישת יעוץ ושם מתאימים באופן אישי. אם צריך יראו לך איך להתאפר נכון. מה עם קוסמטיקאית? טיפול אחת לתקופה.

תראי החלקה יש בכל מיני סכומים. את יכולה לעשות גם בסביבות 1000 ₪ ואפילו פחות. זה מחזיק אאל"ט לחצי שנה. אולי שווה לעבוד כדי שתוכלי להשקיע בעצמך יותר. עבודה תחזק לך את הביטחון. אני סתם זורקת באוויר. אני לא יודעת איך את נראת אז קשה לי לדעת מה להמליץ.
הביטחון שלך לא צריך להיות תלוי במראה- שהוא גם ככה משתנה. הוא צריך להיות תלוי באישיות שלך בתכונות שלך, ביכולות שלך בהישגים שלך.

תנסי לחשוב עצמך, מה את כן אוהבת בעצמך? את זה תעצימי.... מה את פחות אוהבת? תנסי לחשוב איך את פותרת ומתמודדת עם זה
כבר שמעתי על נשים שהן נכות והן נשואות, נשים שמנות שהן נשואות וגם נשים שלדעתי לפחות לא נראות טוב נשואות. אני מבינה שזה יותר קשה אבל אפשרי. אולי במקום עבודה תכירי מישהו? אולי בלימודים? ככה יוכלו להתרשם ממך גם בצדדים נוספים...

oromer

New member
מנהל
ועוד משהו

לא ענית לי, לאיזה מגזר את שייכת? דתי לאומי או חרדי?

לדעתי

שום איפור ושום בגד לא יעזור
גם אם אישה תלבש בגדים מחמיאים לגופה של ג'ורג'יו ארמני
ודולצ'ה וגבאנה

זה לא ישנה את ההשקפה הפנימית שלה, לגבי עצמה
עשו מחקר על זה- שבו אדם פלסטיקאי שכתב ספר (שאת שמו שכחתי ואני מחפשת אותו בגוגל לעצמי כי רוצה לקרוא תספר שלו)

שבו האדם הזה, שם לב שלמרות הניתוחים הפלסטיים שבו עשה
האנשים לא היו מרוצים מהם-כי לא שינו את ההשקפה הפנימית שלהם לגבי עצמם.
במילים אחרות הם עניין הרגישו מכוערים, למרות שחיצונית הם נראו הרבה יותר טוב.

אני לא רוצה להיות נדושה ולכתוב
קלישאות של ''לא חשוב היופי, אלא האופי''
כי זה סוג של שקר, יופי חשוב
מאוד חשוב בימנו
רק השבוע ראיתי בחורה יפה מאוד (ואני לא קטע של נשים
)
עשו מחקרים שיופי משפיע לטובה על המוח, הוא משחרר חומרים טובים למוח.

אבל
אם אדם לא נולד יפה,
הוא צריך לחשוב מה יתרונות שבו, ולטפח הערכה עצמית חיובית
ודימוי עצמי חיובי למרות ביקורות הסביבה

בבית ספר שבו למדתי, היתה בחורה שאני לעולם לא אשכח ממנה
היא דוגמא טובה:
היו קוראים לה קופה,
והיא באמת נראתה ככה (לא להעליב אבל זו האמת)
אבל אהבתי אותה
היה לה ביטחון עצמי בשמיים!!!
כשקראו לה קופה, היא זרקה כיסאות על התלמידים

והגנה על עצמה
מן הסתם היא היתה גם מתאפרת וכו
וגם היתה מתגאה שיש לה חבר.

בקיצור זה לא איך האדם נראה
אלא הביטחון העצמי הנמוך או הגבוה שהוא משדר.
וגם הערכה העצמית שלו (כבוד עצמי, ויכול להגן על עצמו כשמעליבים אותו)

ממליצה לקרוא ו לסיים
2 ספרים
1.של לואיזה היי -אהוב את עצמך
2. של ג'וזף מרפי
כוחו של התת מודע כדי לפתח ביטחון עצמי והערכה עצמית

כמו כן
אם לא ידעת
יש פורומים נוספים שאת מוזמנת לשאול בהם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=490

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=1905

בהצלחה

למעלה