חייבת לפרוק

r i n i

New member
חייבת לפרוק

מה שאני כותבת הוא לא ביקורת על אף אחד, פשוט משהו שאני מסתובבת איתו מאתמול בערב. לפני כחודש וחצי סיפר לי חבר של הבכור על המצב אצל בבית. האב לא עובד כבר שנתיים, המצב מאד קשה. אין מכונת כביסה, הטלויזיה שבקה, הכיריים ממש התפוררו, הוא ישן בסלון כי אין לו מיטה - בקיצור - קשה. הרמתי את הכפפה והחלטתי לעזור. מצאתי מיטה, אבל לא היה שינוע. מצאתי משנע ואז הבחור אמר שיש לו מיטה אבל היא נמצאת אצל הדוד. אני מנסה לסדר כך שנביא לו את המיטה אבל תמיד זה לא מסתדר אצלו (הדוד לא בבית, הוא לא נמצא, היה בחופש) באיזה שהוא שלב נדמה היה לי שהוא קצת מתחמק פתאום מלקבל עזרה. אתמול הבאתי לו מכונת כביסה. הודעתי לו שיהיה בבית. כאשר התקשרנו כעבור שעה לבקש שירד למטה לעזור להרים אותה הוא אמר שאמא שלו כבר השיגה מכונה. כעת יש לי מכונה שאני לא זקוקה לה, אין לי היכן לאחסן אותה, הוצאתי סכום כסף על מנת לרכוש לו אותה (סכום נמוך, אבל בכל זאת...). ההנחה שלי היא שההורים מתביישים. אבל למה הוא לא הודיע לי לפני שלקחתי אותה ושילמתי? אני רוצה לעזור ויש לי הרגשה שדוחים אותי סתם. אני לא עושה את זה מפטרונות כלשהי. העזרה שלי היא בד"כ להעביר מפה לשם, ממי שיש למי שזקוק. פתאום מצאתי את עצמי כועסת עליו למרות שאני בטוחה שהוא מנסה לעזור להורים ואולי הם מונעים ממנו את זה. בהתחלה כאשר הצעתי את עזרתי ביקשתי שידבר עם הוריו על מנת להמנע ממצב כזה והוא אמר שזה בסדר ושדיבר איתם. אני פשוט מרגישה מתוסכלת. פירסמתי את המודעה ב"יד 2" כדי לכסות את עלות הקניה. איך גורמים לאנשים לקבל בלי שיחושו מושפלים?

רותה לי

New member
רינה יקרה. שאלת את שאלת המליון דולר!!!!

כתבת בסוף דבריך: " איך גורמים לאנשים לקבל בלי שיחושו מושפלים? " כל כך יכולה להתחבר אל תחושתך. עמדתי במצב כמעט דומה לא מזמן, כאשר העברתי דברים למשפחה אחת במקום מגוריי משפחה מאוד מאוד נזקקת. וכל מה שהעסיק אותי, החל משיחת הטלפון, המפגש, השיחות, ואחרי כן - זוהי השאלה - איך אני יוצרת סיטואציה שהם ירגישו מאוד מאוד בנוח ולא יחושו בושה או השפלה מכיוון שהם מקבלים מאחר. והשאלה ששאלת, והבאתי הציטוט שלה כאן בראש העמוד, לדעתי זוהי שאלת המליון דולר בכל מה שנוגע לחסד ונתינה תורתנו החכמה עוסקת בשאלה הזו כל כך הרבה ואחד הפתרונות זה מתן בסתר. ושואלים מדוע. מדוע צריך לתת בסתר? יש כמה סיבות - כאלו שעניינן האדם הנותן וכאלו שעניינן האדם המקבל אבל נדמה לי, שהסיבה העיקרית עוסקת באדם המקבל: מה מרגיש מי שמקבל תרומה, עזרה, שלא לדבר על נדבה. דרגת הנתינה בסתר היא דרגה כל כך גבוהה, והלוואי ונוכל להתקרב אליה מעט נדמה לי שדווקא מי שמצבו לא מאוד מאוד קשה, כלומר מצב בסדר, ובכל זאת נעזר פה ושם בחפצים - יותר קל לו. אולי דווקא מי שמצבו מאוד קשה - למרות שהוא יודע שהוא ממש נזקק לדבר, קשה לו יותר לקבל והבושה אולי גדולה יותר קשה לענות על השאלה שלך עד הסוף. נכנסת לסיטואציה מאוד רגישה לדעתי, וכל הכבוד על הסיוע והכוונה. אנקדוטה: יש משפחה חד הורית שאני מדי פעם עוזרת להם. יום אחד הכנתי שקית בגדי נשים וקבעתי עם האמא, כדיי לתת לה. עם המון שמחה וצחוק, וכאילו שהיא בעצם עוזרת לי, כי חבל לי לזרוק, והיא יכולה להינות מהבגדים, וכו וכו....ובשלב מסויים היא אמרה לי - לא תודה, אני מסתדרת, באמת שאין צורך. והיא באמת התכוונה שלא לקחת. האמת, ברגע הראשון כל כך נפגעתי, כן בחיי, לא יודעת איך להסביר אבל נפגעתי מזה שאני רוצה לתת והצד השני לא רוצה לקבל. ידעתי שהיא זקוקה לזה ולכן שיכנעתי אותה שזה בסדר והם פשוט כבר גדולים עלי הבגדים וזה בינינו ושתרגיש נוח...ובסוף היא הסכימה לקבל והודתה עד דמעות. וסוד קטן, בלי שאף אחד ישמע: כשאני קוראת את השאלה הזאת שלך שוב ושוב, זה מעלה דמעות בעיניים. למה? כי אם ננסה להיכנס לתוך הנשמה של מי שמקבל תרומה ומרגיש נפגע או שלא בנוח מזה - זו תחושה איומה שאין שני לה. תמשיכי לאסוף מצוות. תמשיכי לעשות ולתת ושלא תיפול רוחך. כמו בכל תחום, גם בעולם החסד יש רגעי שפל ורגעי גאות.

מיננה

New member
../images/Emo24.gifאת יכולה לשתף אותם

את יכולה לנסות לשתף אותם בזה שאת גם כזאת שמקבלת ולא רק נותנת. אפשר להעזר בבן אדם נוסף יותר קרוב אליהם שאיתו הם לא התביישו. בתור אחת שעברה תקופה ארוכה מאוד קשה ..ובלית ברירה פתחתי ליבי לעזרה והיה קשה אבל מאוד עזר. כל הזמן חשבתי על עתיד טוב יותר שאוכל לעזור בעתיד וגם לתת, מאוד הקל עלי. ופשוט היום שמתחילה לעזור בכמה שיכולה ההרגשה נפלאה , אבל עדיין תמיד משפט המפתח הוא קבל ממני עזרה כי אני גם מקבלת עזרה שצריכה. העניין עדין אבל ניתן לפתרון. היה לי מקרה שאישה אחת עזרה לי ואני מרוב שהוצפתי בתודה חיבקתי אותה וירדו לי דמעות של תודה. ומאז לא ראיתי את אותה אישה. כנראה שלה היה קשה לקבל ממני את התודה. שיהיה תמיד טוב לילה נפלא רונית

YULI9

New member
לאפשר למשפחה גם לתת

לכל אחד יש משהו שהוא יכול לתת גם אם הוא ממש נזקק, בגדים שקטנים, חפצים ישנים שלא משתמשים. מניסיון אם האנשים שמקבלים נותנים משלהם הם מרגישים הרבה יותר נח לקבל. אני לוקחת גם אם אני לא צריכה "למשפחה נזקקת אחרת" - אגב תמיד יש למי למסור. וגם אם זו חתיכת עוגה או פרי זה מקל מאוד על האנשים לקבל. ולריני כל הכבוד על היוזמה, אני חושבת שחשוב לתאם עם ההורים ולא עם הילד "אני מחליפה מכונת כביסה שמעתי ששלכם התקלקלה, אולי אתם צריכים בנתיים עד שתקנו?".

r i n i

New member
אבל המשפחה לא מדברת והילד בן 19 !!!

בדיעבד לאחר שקראתי את כל התגובות אני מבינה שהייתי צריכה לבקש תמורה כלשהי עבור המכונה, אפילו לא את מה שאני שילמתי, על מנת שיחושו שהם קונים אותה. את ההורים אני לא מכירה ואני לא יכולה "להדחף" להם באמצע החיים עם שמעתי ש... הכל נעשה דרך הבן שהוא די בוגר בעיני. אני מודה לכם על התגובות. אני מאמינה שגם הם תורמים בדרכם כי הם "שייכים" לקהילה שתורמת (חב"ד) ואפילו חשבתי לפנות לרב הקהילה ולערב אותו במצב המשפחה. רוצה רק לספר מהיכן הכסף למכונה על מנת להחמיא לבן הזוג ולחבר טוב שלנו: בעלי וחבר טוב שלנו מתנדבים כבר שנים רבות בחלוקת מזון לנזקקים בקריות. כל שבוע אצל אותן משפחות. בתור משפחה דתית אנו נותנים כסף לצדקה ביום כיפור, בפורים ושאר שמחות וככה מתאספת לה קופה, בפורים האחרון התארגנה חבורה שתרמה את כספי הצדקה לטובת הקופה של בעלי. בכסף שנאסף בעלי מממן משפחה נזקקת שאפילו את 30 השקלים לשק המזון אין להם. פעם הגיע לשם וגילה שיש תינוק חדש בבית ואין חיתולים ומטרנה אז דאג לקנות להם מהכספים האלו. כאשר שמענו שיש מכונת כביסה שמתפנה תמורה סכום מסויים זה היה ברור שזה הולך להיות מהכסף של הגמ"ח לכן חבל לי שהכסף "הלך" בלי להגיע למי שהזדקק לה. קיבלתי כמה פניות בקשר למכונה ולכן ביקשתי להיות איתי בקשר כדי לא לגרום למישהו עוגמת נפש.

שלום30

New member
אומרים שמחשבה טובה היא מצווה

ומקבלים עליה שכר גם אם המעשה עצמו לא יצא אל הפועל !!!. ולכן יש מקרים בהם הרצון הטוב וההשתדלות הם חלק חשוב מהמעשה עצמו, וגם אם נניח שהפעם המטרה הוחטאה אבל מכיוון שהרצון הטוב וההשתדלות נשארים אזי יש סיכוי שבפעם הבאה המטרה תפגע בול, והרווח כולו שלך .

בס"ד שלום 30

בהלכה הפסוק אומר " ה' מצרף מחשבה למעשה" מספיק שהכוונה היתה אמיתית וטובה גם אם לא יצא לפועל נחשבת כאילו עשית את המעשה ליה טוב ומבורך

למעלה