*חייבת* לפתוח הודעה חדשה -

Athaclena

New member
*חייבת* לפתוח הודעה חדשה -

זה מדהים! זה חשוב! וזה ממש יפה! הידעתם? טרי פראצ'ט כתב את אנשי השטיח בצעירותו (גיל 17, משהו כזה) ואז שכתב אותו מאוחר יותר. אבל את זה כולם יודעים, זה כתוב בספר. מה שאני לא ידעתי עד לפני 5 דקות זה שהוא גם אייר את הספר בצעירותו, צייר ועיצב כריכה, ויש את חלק מהציורים בדיוק פה. ואני חשבתי שטרי יודע רק לכתוב... פתאום אני מגלה שהוא גם צייר מוכשר.

Nico Tine

New member
זה ממש יפה ../images/Emo13.gif

האיורים ממש חמודים ולאחר שראיתי אותם נזכרתי פתאום בקטעים מספר הנפלא הזה. פשוט עבר ממש הרבה זמן מאז שקראתי אותו... עכשיו אני חייב למצוא אותו ולקרוא שוב!

Maladict

New member
יש אותו בספריה בחדרה

במדפים של מד"ב ופנטזיה משמאל במדף התחתון. האיור הזה ממש יפה הרבה יותר טוב מהאיור ה"מקורי" של הספר.

Nico Tine

New member
אני פגשתי אותו בספריה בעפולה

לפני כמה שנים,ומאז נעלמו עקבותיו. תהיתם פעם לאן נעלמים כל ספרי הפראצ'ט מהספריות?

sapirit14

New member
קונספירציית הספרייה

מאז ומתמיד חשבתי שיש דמיון בין ספרי פראצ'ט לספרים של האוניברסיטה הנעלמת שאותם הוא המציא... אולי הספרים החליטו להפגין גיבוש קבוצתי (טאם טאם טאם...) ועופפו להם בשקט באמצע הלילה למקום שבו מרוכזים הרבה הרבה הרבה ספרי פראצ'ט ושם הם נחים להם, כשף גולמי מחשמל בשדרת כריכותיהם, ומי שייקלע בטעות לאותו מקום ייעלם ולא ישאיר דבר מאחוריו חוץ מזוג מגפיים מעלי עשן, וספרים מעט שמנים יותר... או שאני נסחפת קצת, כי כרגע סיימתי לקרוא את "מיזרי" של סטיבן (סטיבן או סטיפן? הדיעות חלוקות) קינג שהשאלתי היום ואני עוד מעורערת. חיחי.

Rincewind

New member
מיזרי.. ../images/Emo186.gif

כמה שאני הייתי מעורער אחרי הספר הזה... בייחוד בקטע שהיא כורתת לו את הרגל ואחרי זה באה עם להביור...

sapirit14

New member
קטע מבחיל למדי.

אבל זה לא האלימות שמזעזעת כל כך בספר הזה.... זה יותר הקטע הפסיכוטי. עכשיו סיימתי לקרוא את החלק הראשון של "זה"- ספר מעולה, ראיתי בטאוור רקורדס שיש סרט. בהתחלה לא ידעתי על מה זה ורציתי לקנות אבל אחרי שקראתי את הספר, אני חושבת שהוא יישאר על המדף...

גם ב"זה" הספר יותר טוב מהסרט

כמו בכל יצירה אחרת שנכתבה והוסרטה ויצא לי לקרוא ולצפות. טוב, נו, עם יוצא דופן אחד: טולקין כתוב ממש משעמם, אבל מוסרט זו יצירת מופת. אני ממליץ לקרוא את סטיבן קינג ולא לצפות בסרטים שלו. אגב, זה קשה, כי הוא מאוד נהנה להסריט, ולמעשה כל הספרים שלו כתובים מראש בצורה קולנועית למדי. ישנם מקרים בהם הוא אפילו מכר זכויות להסרטה עוד לפני שהספר ראה אור.

Rincewind

New member
טולקין.

הספר הוא יצירת מופת. אם מתגברים על 150 העמודים הראשונים שלא קורא בהם שום דבר בערך, הספר מרתק בצורה מדהימה. הסרטים היו נפלאים, אבל היחיד שהצליח להגיע לרמה של הספר היה השלישי. כדי שסרט יצליח להתעלות על ספר הספר צריך להיות גרוע במיוחד.

Athaclena

New member
ועוד משהו מעניין

שימו לב ש-2 הציורים האחרונים ואולי גם הראשון הם דברים שמופיעים בספר, והציטוטים לא מוכרים. כנראה שזה חלק ממה שטרי שינה מאוחר יותר. לא מגניב?

למעלה