חייבת לשאול ולהתייעץ...

זואיzoe

New member
חייבת לשאול ולהתייעץ...

האמת היא שהכנסתי את אותה הודעה גם לפורום שאני מנהלת ב-bsh אבל מאחר ופה יש יותר זוגות נשים עם ילדים וגם אבא ואבא, אני מכניסה את אותה הודעה פה... מצב היפותטי או שלא.... את לסבית שחיה לבד כבר די הרבה זמן.. חצית את ה-30 והחלטת לאחר תקופת מחשבה ארוכה של עבודה על עצמך להתחיל בתהליך של הזרעות... ואכן, את נמצאת כרגע בעיצומו של התהליך ועברת כבר כמה חודשי הזרעות... את עוד לא בהריון אמנם, אבל אז, בדיוק אז, מגיעה זו שחלמת עליה כל חייך (והיא עליך...) ואת פשוט יודעת שזה זה! ואת מאד שמחה. אבל אז, ולמרות שלא הסתרת ממנה שאת בתהליכי הזרעות, היא מתחילה לתפוס קצת רגליים קרות, בעיקר לנוכח האחריות העתידית שבגידול ילד בזמן שאולי מתאים לך יופי, אבל לא לה..לא כרגע.. היא רצתה יותר זמן רק לשתיכן, להכיר טוב יותר אחת את השניה, ככה בלי ה"תיק" הזה (שתודו שזה תיק, בעיקר כשזה מגיע מיד בתחילת היחסים ולמרות שהיא כביכול ידעה למה היא נכנסת...). היא רוצה לחכות שנה שנתיים, בעוד את....כבר כל כך עמוק בפנים, שאת פשוט לא יכולה לתאר לעצמך מצב בו את מקפיאה הכל לתקופת זמן די ארוכה... מה הייתן עושות? מחכות שנה שנתיים? ממשיכות בתהליך? מצפות לאמפתיה ממנה? מבינות אותה מאד? ועוד שאלה: מה קורה אם את כבר בהריון ואז היא קצת נרתעת...ככה באמצע של מערכת היחסים ביניכן (שהיא לא ארוכה)? שהרי היא ידעה למה היא נכנסת, אבל היא רק בן אדם, ולא יכולת או היא לא יכולה היתה לצפות את הקשיים שיש כשאת בהריון ואת זה שבאיזה שהוא מקום זה הופך להיות חלק נכבד מחייך (הקאות,עייפות,דרך בדיקות מבדיקות שונות) ואיפה שהוא, הקשר קצת נדחק שלא באשמת אף אחת מכן, אלא ב"אשמת" הטבע. וזה לא עניין זמני, אלא סיפור לכל החיים, כי אחרי הכל, בסוף ההריון יהיה גם ילד, וזאת כשעוד לא בוסס לגמרי הקשר החדש הזה ביניכן... מקווה שלא בילבלתי אתכם ושהייתי מספיק ברורה... מאד רוצה ומחכה לדעתכם/ן

שמנתולה

New member
אני הייתי מוותרת

עליה. או אם לדייק, לא הייתי בועטת אותה מכל המדרגות, אבל אם זה היה עומד אחד מול השני - ילד או זוגיות הייתי הולכת על ילד (בעיקר בגלל שזה תהליך שכבר התחיל לפני הזוגיות). ילד מחייב הרבה יותר מזוגיות, אי אפשר להפרד ממנו או להתגרש. אני הייתי שמה אותו לפני הזוגיות. גם הגיל משחק תפקיד, יותר מדי סיפורים של "חבל שלא עשיתי את זה קודם" אפשר לקרוא בפורומי הפוריות, זוגיות אפשר למצוא בכל גיל. ובכל אופן בהצלחה ומקווה שהשנה החדשה תביא איתה רק בשורות טובות עבורך

וואו.. שאלה ממש לא פשוטה...

אני מנסה לענות תוך כדי מחשבה: אם יש כבר ילד/ה קיימים (גם בבטן - נחשב!) - אז אין דילמה. לעומת זאת זה נראה ממש אחרת אם את רק בשלבי נסיונות. אם נראה לך שזו אהבת חייך, האחת שאיתה את רוצה לחלוק את חייך - אני הייתי עוצרת. כן. למשל: האם לא נראה לך נכון שהילד/ה יהיו משותפים לשתיכן? פרי החלטה משותפת? האם אופן היצירה לא צריך להיות החלטה משותפת? האם לא חשוב לך לברר איך היא רוצה (אם) להכנס להריון? בקיצור: הכל תלוי במידת המשמעות שאת מייחסת לקשר, ולמצב ההריון.

אבא גאה

New member
זו גם תחושתי

אם כבר יש ילד אז הילד נשאר כמובן. אם אין ילד אז ההתלבטות קלה יותר וזה תלוי במה הקשר הזה עבורך... מצד שני, "רגליים קרות" זה משהו שלא הייתי מצפה שהיא תקבל, יעני הייתי מצפה ליותר תמיכה ממנה.... תראי א/נשים בכל העולם פוגשים א/נשים במצבים שונים בחיים (עם ילדים, בהריון, בתהליך, נשואים, גרושים, וכו'...) ושזה זה אז זה זה ולא חשוב מה המצב האישי.... יש לי חבר שפגש אשה עם שלושה ילדים מהם שניים עם פיגור, הוא התאהב באשה הZו עד למעל הראש (היא אכן מקסימה) ושום דבר לא קירר לו את הרגליים (למרות שהוריו הפעילו עליו לחץ עצום לא להיות איתה).

זואיzoe

New member
ואוו, איזה סיפור !

נכון, כנראה שכשמתאהבים, כל דבר ולו הגדול והבעייתי ביותר מתגמד. חבר שלך עושה רושם של אדם מקסים. סיפור יפה.

ועוד שני דברים:

ראשית שאלה : מה את רוצה שהיא תהיה לילד/ה שלך? אמא? דודה? בת הזוג של האמא? שנית: היום היא מרגישה שהיא רוצה לדחות את ההריון בשנתיים.. זה לא אומר שזה מה שהיא תרצה בעוד שלושה חודשים.. אבל ברור שקשר צעיר מאד - אינו בשל להחלטה על הורות משותפת... בעיניי זה היה מראה על בגרות ורצינות-כוונות, העובדה שעם העמקת הקשר (ולא מייד בראשיתו) היא מבקשת "פסק זמן". בהתחלה סביר שענייני הרבייה שלך לא ממש עיניינו אותה.. אבל דווקא אם יש לה כוונות רציניות כלפייך - היא חייבת לרצות שתעצרי לרגע - ותתחילי מחדש יחד איתה!

זואיzoe

New member
היי. אז ככה

א.אני רוצה שתהיה אמא לכל דבר. שווה בדיוק כמוני. וגם היא בעצם. ב. הבקשה לדחיה היתה בתחילת הקשר, כבר אז היא ראתה שזה הולך לכיוונים רציניים. לי היה קשה לדעת אחרי כמה ימים וודאי שלא לקבל החלטות חפוזות. זה דווקא היה מראה על חוסר רצינות לעניין הילד מבחינתי. אני אמנם מבינה את הבקשה לדחיה, רק שאחרי פחות מחודש הכרות (בזמנו) זה נראה לי אפילו חוצפה לבקש ממני דבר כזה. היא גם לא ממש ביקשה כמו שאמרה "אני הייתי דוחה..". בעקרון, אם היינו בקשר שנה נניח, לעולם לא הייתי עושה ילד פשוט על דעת עצמי וללא התייעצות איתה, רק שלא היה לנו את הפז"מ הזה ואני כבר הייתי אז בעיצומו של תהליך של כמה חודשים טובים..ולעצור הכל נראה לי מטורף... האם אני רוצה לרקוד על כל החתונות?? אני כבר מבולבלת בעצמי.. וערבה, תודה על ההתייחסות

../images/Emo24.gif

היא קוראת כאן? נראה לי אם ככה, שאת קצת תובענית כלפיה... את בוודאי לא הגעת להחלטה על ההורות תוך חודש... נכון? אז אם את רוצה שגם היא תהיה אמא לילד - תני לה לרצות... סיפרתי פה פעם, שלקח לי כמעט ארבע שנים לשכנע את אישתי שהגיע הזמן לילד/ה משלנו. זה היה מרגיז, וקשה, והתייסרתי לא מעט. אבל בדיעבד, אני יודעת שעדיף ככה. היה רע מאד להפוך אותה לאמא-בלתי-מוכנה... אם כי - כמובן, לכל אחד/ת יש זמן הבשלה ודרכי הבשלה אחרות. אני רק חושבת שאם יש לפנייך אהבה אמיתית, ועתיד של הורות משותפת - את צריכה להתרגל שגם ההחלטות הגדולות, ש-לך יש וודאות גמורה לגביהן, צריכות להתקבל ב"רוב קולות".
וזה כמובן אחד החלקים הכי קשים של להצליח בזוגיות... עכשיו רגע.. את כבר בהריון???

זואיzoe

New member
אממממ......

לא הבנתי את המשפט הראשון שכתבת... שאלת אם היא קוראת כאן? לא היא לא...למה חשבת? אוקיי, אני פותחת את כל הקלפים...ודאי שלא הגעתי להחלטה תוך חודש,לכן אני לא מצפה ממנה שכבר תרצה להיות אמא ועוד מיד בתחילת הזוגיות. אבל מה, כשהיא הגיעה לחיי הייתי כבר אחרי 4 הזרעות, כלומר, עמוק בתוך התהליך ואם כבר הנושא פתוח אז....ביום שהכרנו עשיתי הזרעה שנכשלה ולאחר חודש (כמתוכנן כמובן) עשיתי עוד אחת ש...הצליחה... נו, הנה סיפרתי.. אחרי 4 הזרעות כושלות, לא היה לי מובן מאליו שדווקא החמישית תצליח וזה קרה...אז היום אני בחודש שלישי ואני והיא כבר 4 חודשים יחד...המממ.. נכון, לא מספיק זמן. רק שבזמנו, היה נראה לי מטורף להפסיק את התהליך בשלב עוברי של הקשר בינינו (כמו שציינתי בהודעה הקודמת) ורצה הגורל (ואני) והנה זה הצליח.. מה עכשיו? אז אני חוזרת ושואלת, האם אני רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? פשוט, נראה לי נכון לחשוב יחד אתכם. אני לא אדם סוציומאט, האם טעיתי? האם החלטתי להמשיך בצורה חפוזה ללא התחשבות? שוב אחזור ואומר, אם היינו בקשר ממושך, לא היה עולה בדעתי להתחיל תהליך לבד, רק ש...(המשך מוכר)

אז רגע.. עוד שאלה אחת:

היא ידעה שאת עושה הזרעה (ביום שעשית את ההזרעה שהצליחה?) והכי חשוב: מ
זל טו
ב
ע-נ-ק !!! יש בחילות? איך הולך? איך היה האולטרסאונד? בנאובת?

זואיzoe

New member
ודאי שהיא ידעה

איזו שאלה! יותר מזה, כדי שתביני שסיפרתי לה על התהליך מיד כשנפגשנו, היא גם ידעה על זו האחרונה שלא הצליחה!! ואפילו יותר מכך, שתינו ציפינו וחיכינו לתשובה והיא די התאכזבה שלא הצליח.. היא שמחה מאד כשחודש אח"כ זה הצליח והיתה איתי באולטרה הראשון, זה שמאשר דופק בשבוע 7... רק שבין לבין ויחד עם ההרגשות הפיזיות הידועות בהריון (אוקיי, וגם הנפשיות LOL), וזה שלא כל כך יצא לנו להכיר מאד אחת את השניה לפני כן, איזה שהוא אסימון נפל אצלה פתאום. היא למשל, לא רצתה ילד משל עצמה בשנים הקרובות..וממילא העדיפה שאלד קודם ואני כל כך הייתי מוכנה לזה... אוקיי.... בלגאן שכזה.... אפילו אוףףףף.... אז אני מקיאה כמו שצריך, לא ממש יכולה לאכול סדיר, שונאת מוות לשתות - כך שמדי פעם יש לי נטיה להתייבשות, המתח הנפשי איתה יחד עם ההרגשות החדשות האלה וההורמונים המשתוללים לא תורמים למצב רוחי. אולטרסאונד תקין, שקיפות עורפית תקינה... אולי אולי אולי...בת... הרופא ידע לבטח בסקירה המוקדמת בעוד כשבועיים.

הכי טוב בת !!! ../images/Emo68.gif

(אלא אם כן, יתברר פתאום שזה בן...) ו- אם ככה, אז הכל נראה אחרת: חודש אחרי שהכרתן, היא לא יכולה להיות שיקול בלבטי הפריון שלך... מה גם שהיא היתה בעד. עכשיו יש ילד, ואם את אהבת חייה, והיא אהבת חייך, אני מניחה שלא זה מה שיפריד בינכן. א-ב-ל : קחי בהחלט בחשבון, שהיא "נפלה" לתוך מצב מורכב מאד, בלי שהיתה שותפה להחלטות שהביאו אליו. מגיעה לה הרבה הבנה מצידך (למרות שאת נמצאת בתקופה שאת בטח מרגישה שאת זו שזקוקה לכל ההבנה והתמיכה שבעולם...) תני לה הרבה מקום... קבלי בהבנה את ה"רגליים הקרות" שלה. היא צריכה לעבור תהליך מאד מורכב, ומאד מהר... זה לא ילד שנוצר מתוך החלטה של "יצירה משותפת" - אבל זה יכול בהחלט להיות! אולי האהבה היא שגרמה להזרעה להצליח??? אל תשכחו שמבחינת הילד/ה, אם היא תיוולד לתוך הזוגיות שלכן - זה מה שיקבע. ואת אל תשכחי - להקשיב לה. לתת לה להבהל, לסגת קצת, לקבל פרספקטיבה, לבחון את המצב מהצד שלה. והעיקר - תשתי הרבה !

זואיzoe

New member
את מקסימה!!

ואת צודקת והדעות שלך מאד מדברות אלי. אני לא מפסיקה לומר לה שאני מבינה אותה מאד מאד ואכן אני לא שוכחת תמיד לראות מהפרספקטיבה שלה, כמו למשל לשים את עצמי לרגע במקומה. אני אדם חושב ומאד לא אגואיסט, וזה כל כך קשה לחוות הריון ראשון ותחושות לא מוכרות ובד בבד לעשות את כל מה שציינת. אבל אוקיי, אני פשוט אעשה אפילו יותר מאמץ. זה קשר שחשוב לי לשמור עליו אז אני מניחה שאצטרך להיות עם יד על הדופק. עצות חכמות יש לך..תודה
אגב, כן, אני מעדיפה בת, בעיקר אחרי שלפני כמה ימים ראיתי בשידור חי את הברית של בן אחי... וכמעט שכחתי מרוב סערת רגשות להודות על המזל טוב...תודהההההההההההה

את יודעת...

אין חוק שחייבים לעשות "ברית"... זה אופציונאלי . וגם: אם את ובת הזוג מרגישות, שלדבר עם "בעלת נסיון" - יכול לעזור - אתן מוזמנות לכוס תה כאן אצלינו. (רק אל תבנו על הכיבוד ..) שתית?

זואיzoe

New member
כוס תה זה בדיוק מה שאני צריכה

אוכל...המממ... ממילא מקיאה כמעט הכל....אז תה הולך ביג טיים. אם שתיתי? ובכן, לגימות פה ושם מבקבוק מי עדן, ואחרי כל לגימה או יותר נכון לגימונת, אני מרגישה מה זה גדולה! כאילו שוואלה שיחקתי אותה. די פתטי... זה גם החלק הכי קשה לי בהריון עד כה, השתיה. אבל בואי נאמר, שאם זה ישאר החלק הקשה ביותר, אני חותמת על זה. ותודה על ההזמנה, את נהדרת. הפורום הזה נהדר!

G o z a l

New member
מזל טוב../images/Emo95.gif../images/Emo39.gif

חדשות נפלאות........על הבוקר. ארבע הזרעות והרביעית מוצלחת כל הכבוד. הכל מתגמד ליד אושר כזה. קראתי את ההודעה שלך ואת התגובות כאן גם לי היה קשה לשכנע את האשה לצאצא משותף אני בטוחה שהתהליך והצפיות הגבוהות מלחיצים את בת הזוג שלך במיוחד שהיא הצטרפה אליך אי שם לקראת האמצע סוף. לאט לאט עם המון חום אהבה ושיתוף,היא תצטרף אליך בציפיות ובתחושות. בהצלחה...

אמרתי לך...

מחמאות? מתה על הכתוב שלך. את שמה בכמה מילים דברים שאני אפילו ספר לא היה מספיק לי ( ואם הייתי מנסה לשים אותם בספר אז מרוב בילבול בטח הייתי מגיעה למסקנה ההפוכה בסוף...) ואני עוד לא גמרתי.

ציבונה

New member
זואי המון מזל טוב

האמת, לפני שכתבת שאת בהריון גם אצלי היתה חושה שאולי באמת כדאי לחכות קצת עם התהליך ולגיע אליו ממקום של רצון של שתיכן אבל עכשיו שיהיה בשעה טובה תשמרי על ההריון טוב טוב תשמרי על עצמך ואל תיבהלי מההורמונים המשתוללים ולגבי האהבה החדשה אני באמת מאחלת לך שהיא תגדל ותצמח לתוך המצב החדש. ושנה טובה לכן.

טרודי

New member
מה עכשיו?

ראשית: מזלטוב, והמשך הריון קל ומשעמם. שנית, לדעתי עשית נכון שהמשכת בהזרעות. חודש אחרי שנפגשתן לראשונה לא נראה לי מספיק זמן ומחוייבות בשביל לעצור את החיים שלך בשבילה. ושלישית, אני לא ממש מבינה את השאלה "מה עכשיו?" עכשיו היא צריכה או ללמוד להסכין עם העניין שעוד חצי שנה יהיה לכן תינוק/ת (אולי בעזרת יעוץ מקצועי?), או ללכת לדרכה. ככה זה בחיים.

למעלה