חייבת לשאול

sigis7

New member
חייבת לשאול

בשבוע האחרון במיוחד, שמתי לב שבמצבים מסויימים הקטנה מפנה את כף רגלה,רגל הק"פ כלפי פנים , והרבה פעמים חובקת את שתי הרגלים במין X כזה, כמו שהיא היתה בבטן, ואני כמובן...דואגת ומודאגת. האם גם אצלכם זה כך? האם גם אתם חושבים שכדאי שאקבע תור אצל האורטופד שלה, או שאולי אלך דווקא לאורטופד אחר לחוות דעת נוספת? משיחה עם אמא שלי ומזכרונות שלי אני זוכרת את אבא שלי אומר לי:"שאפסיק לעמוד כמו סימן שאלה"
אתמול שוחחתי איתה ע"ז והיא אמרה שהייתי מפנה באמת את הרגל כלפי פנים (ואני זוכרת זאת!) ועומדת במין X כזה, וגם כיום מידי פעם אני עושה זאת... לכן אני באמת לא יודעת איך להתייחס למה שעושה הקטנה, כי מצד שני כשהיא עומדת ויושבת אז הרגל נראית טפו טפו
מצוין. עזרו לי!אשמח לשמוע מה דעתכם ומה אצלכם. יום נפלא!

simchamiryam

New member
לדעתי נורמלי

שלום לך בדיוק עכשיו בעלי שאל אותי שאלה דומה לגבי בני בן החצי שנה (הילד השני בלי ק"פ) אני זוכרת שביתי הייתה לפעמים מפנה את הרגליים פנימה וגם אני נלחצתי מזה כששאלתי את פרופ' פורת הוא אמר שכל הילדים מזיזים את הרגליים לכל הכיוונים, המדד הוא אם היא באמת יכולה להזיז לכל הכיוונים כלומר גם פנימה וגם החוצה, וזה לא תקוע בפנים. בני עוד לא יושב/ עומד אבל בשכיבה על הגב הרבה פעמים מצליב את הרגלים, כאילו משלב אותן אחת בשניה ואין לו ק"פ ב"ה. בהצלחה

ק א סי

New member
אולי מדובר ברגל יונה?

זה מצב שבו כל הרגל נוטה פנימה ואין לו קשר לק"פ. בכל מקרה לא מטפלים בזה לפני גיל 7-8. ובכל מקרה, אם יש לי חשש אפילו קטן, אני מעדיפה להתייעץ עם האורטופד.

אירנה ק

New member
גם אני שמתי לב

שהקטנה שלי מצליבה רגליים כלפי פנים. לפעמים שקה לה להשתחרר אבל אחר-כך הכול בסדר והיא מזיזה את הרגל חופשי.

batelav

New member
ירך מסובבת

אולי הירך מסובבת מעט, אני יודעת מחברות {2} שהילד היום בן 4 עומד רגל שמאל או ימין נוטה פנימה מעט הם הלכו נדמה לי לדר' אנג'ל והוא אמר שזה שכיח וזה עובר מעצמו בגיל יותר מבוגר נדמה לי 7 או 8 ואין מקום לדאגה אבל אין כמו להתיעץ עם רופא .

למעלה