חייבת לשתף אותכם בפנינים של אחה"צ

יוטל

New member
חייבת לשתף אותכם בפנינים של אחה"צ

נשארתי רק עם אחת מהן(סוף סוף מפרידים) וקישקשנו על הא ודא וקצת על דברים ברומו של עולם. ואז הקטנטונת בת הרבע אומרת לי, נכון שבבטן שלך הייתי בשקט בשקט? נכון אני עונה (סיפרתי לה בעבר. מה לעשות היא הלחיצה אותי נורא, פשוט לא הרגשתי את הצד שלה) את יודעת, היא ממשיכה, האוכל שאכלת היה לי יאמי, אכלתי ככה עם הידיים (היא מדגימה) ומה שלא אהבתי זרקתי בום על אחותי. האוזניים של היו החלונות והצצתי וצעקתי לכם. כן אמא, באמת. לא למות עליה?! פשושה אמתית. שיהיה לכם שבוע נפלא

יוטל

New member
תיקוני כתיבה. היא בת ארבע והיא

התכוונה שהאוזניים שלי היו החלונות שלה. לילה טוב לי בוקר טוב לכם.

קרנושה

New member
ללא ספק גיל 3-4 זה הגיל!!

למות עליהם!! אוחחחחח מתי שלי יתחילו לקשקש שאשתגע מהם? מתי יגידו אמא? מתי ומתי ומתי? זה גיל קסום לדעתי..... יוטל לדעתי תנציחי קצת את הנאמר.....תקליטי..... אני עורכת כעת קלטת של קולות צחוקים של הילדים ולפני המקליטה אומרת בקלטת מי יוקלט כעת....וככה אני מתכוונת להמשיך עד שיהיו הברות, מילים, משפטים, שיחות!! הוריי נתנו לי קלטת שאני שרה עם סבא שלי ז"ל...אוחחחחחח איזה קול מדליק היה לי ולמה נהפכתי!! חחחחח זה משגע!!

zimes

New member
קראתי עכשיו ספר "מעובר לילד"

אחת המסקנות (הזהירות מאוד, זה ספר בעקבות מחקר-גישוש) שלה היא שילד קטנטן באמת זוכר מה שהיה ברחם. מדהים ומומלץ!

יוטל

New member
מי כתב את הספר? ואם את יכולה

לכתוב בכמה מילים עליו. תודה

zimes

New member
מעובר לילד / אלסנדרה פיונטלי

הספר הוא סיכום של מחקר-גישוש בנושא המשכיות החיים מהרחם לעולם. המחברת צפתה באולטרהסאונד (מבערך שבוע 20) בכמה עוברים יחידאים, ובכמה זוגות תאומים, והמשיכה בתצפיות עד גיל 4. מדהים לראות התנהגות שממשיכה מהרחם עד לילדות. מדהים לראות השפעות של תחושות ומחשבות של האמא. מדהים לראות יחסי אחים מובהקים כבר ברחם. בנוסף - אחת הילדות מהניסוי, וכמה ילדים אחרים עוברים אצלה פסיכואנליזה. גם כאן מדהים לראות שהילדים פשוט זוכרים. היא השוותה את סיפורי ההריון של האמא (אצל המטופלים ללא האולטרה סאונד), ופשוט יש קשר בין מה שהילד חווה (בהווה, עם חולם) ובין מה שהאמא (והעובר) עברה בהריון. אחת המסקנות שלה היא שהקשר בין תורשה לסביבה כמשפיעים על אישיות כ"כ סבוך, שלא ממש יש טעם לנסות להפריד ביניהם. המחברת היא רופאה, נוירופסיכיאטרית, פסיכיאטרית ילדים, וחברה באגודה הפסיכואנליטית האיטלקית. מבחינתי - זה מעמיד באור שונה את ענין ההפלות, דיקור מי שפיר, ממתי הילד מרגיש, בעל אישיות משלו וכו´

למעלה