חייבת לשתף אתכם באחד הדברים הכי טעימים

חייבת לשתף אתכם באחד הדברים הכי טעימים

שהכנתי. אי פעם.
קינוח מושחת וטעים כל כך שאפשר למות.

מדובר בגזע שוקולד קוקוס מפוצץ בתוספות טעימות. ראיתי אותו בבלוג edible prespective (http://www.edibleperspective.com/home/2013/2/14/coconut-butter-bark.html) ואמרתי שאני חייבת לנסות וכמה שיותר מהר. מסתבר שממש ממש קל להכין את זה, ואין פה גם באמת עניין של כמויות, אלא רק עניין של טעם.

המתכון דורש כוס של חמאת קוקוס (תיכף נגיע לזה.)
רבע כוס של פצפוצי שוקולד מריר
ואיזה תוספות שרוצים לשים למעלה. (אני שמתי חמוציות, שקדים משובבים, גרעיני חמניה, פיסטוקים ופצפוצי שוקולד לבן פרווה.)

הדבר היחיד שבאמת דורש הכנה זה חמאת קוקוס. מי שלא הכין דבר כזה מעולם, לא חווה קסם אמיתי. הייתי סקפטית אבל זה עובד.
פשוט שמים 400 גר' קוקוס טחון, כזה מהסופר, במעבד מזון עם להב מתחת ומפעילים. זה לוקח בערך 20 דקות של בהיה בקערה של המעבד והרגשה שעשיתי משהו ממש לא בסדר, אבל אחרי בערך 20 דקות הקוקוס מתחיל לשחרר את כל השמנים והנוזלים שהיו חבויים בגופו היבש, והתערובת הופכת לנוזלית וטעימה בטירוף.
בקירור זה מתקשה, אז אם לא משתמשים מיד צריך לחמם את זה קצת.

אני המסתי על להבה קטנה את החמאה+ כמעט 100 גר' שוקולד מריר, כי ממש רציתי טעם שוקולדי דומיננטי.
אחרי שהכל נמס ומעורבב ומריח אלוהי, פשוט שופכים לתבנית (אני השתמשתי בתבנית סיליקון כי אז לא צריך לצפות אותה בנייר), מפוצצים את זה באגוזים/פירות יבשים/מה שרוצים ותוקעים בפריזר.
אחרי חצי שעה בערך אפשר להוציא ולחתוך, ולהשתדל לא לאכול את כל התבנית בבת אחת.

מדובר בקינוח שגורם לאנשים להשמיע קולות כמעט פורנוגרפיים. הדבר היחיד שהייתי עושה אחרת, הוא שהייתי מוזגת לתבנית רחבה יותר כדי שהחתיכות לא יצאו כל כך עבות.

אין לי מילים לתאר כמה זה טעים או כמה מהר זה חוסל.
כדאי לכם גם.

merav999

New member

אני אוהבת קוקוס!

בוודאות אבדוק
400 גרם טחון יניס כוס אחת של חומר לשימוש במתכון?

טיפה יותר.

במתכון היא אומרת שיוצא מזה כוס ושליש, לי יצא פחות, בערך כוס וקצת-פחות-מרבע.

בסופו של דבר השתמשתי פשוט בכל מה שיצא לי, והוספתי שוקולד לפי הטעם עד שהאיזון בין הטעם הקוקוסי לטעם השוקולדי היה מושלם בעיני.

אפשר גם לא לשים שוקולד בכלל, לחובבי הקוקוס המושבעים, ופשוט למזוג את החמאה לתבנית עם תוספות וזהו.

נטאשKה

New member
רק מוודאת שהבנתי נכון

ואין כאן אפייה בכלל?

רק להכין את החמאה, להוסיף שוקולד או כל תוספת אחרת מתבקשת, כולל אגוזים/פירות יבשים או כל תוספת אחרת לפי הטעם ולהכניס למקרר לX זמן?

אם כן נשמע יופי של קינוח לאירוחים.

nnn fox

New member
בערך 90 אחוז! שומן רווי.

במצב מוצק בטמפרטורת החדר.

נטאשKה

New member
היא צודקת

אני חיה בגישה שאפשר לאכול גם דברים לא בריאים מעת לעת כל עוד התפריט הבריא שלך מאוזן שאר הזמן. לא מאמינה בסטריליות.

בדיוק.

חוץ מזמן ההכנה של החמאה, שיכול לקחת גם יותר מ20 דק' (או פחות, תלוי במיקסר) יש כאן בסך הכל חמש דקות של חימום+המסת שוקולד, שתי דקות של פיזור תוספות וכמה זמן בפריזר שלוקח לזה להתקשות.

אני מתה על מתנות בצנצנות, אני נורא אוהבת לתת עוגיות/ממרחים/תבלינים/ריבות/תערובת לעוגיות/וואטאבר בתוך צנצנת יפה עטופה בבד וקשורה בסרט, וזה נראה לי יכול להראות יופי בתוך צנצנת.

לגבי התגובה מתחתיך של השומן רווי - אין לי שמץ. אני לא חושבת שבריאות היא המטרה כאן.

יוספה 51

New member
טוב, אני מחברת שאלות. השגתי

400 גרום קוקוס מבתי המסתייגת והם עכשיו עוברים לטחינה במג'מיקס. האם יש אפשרות להעביר מהפסיפלורות שכתובות ברצף של למטה לתוך התערובת שמצוינת כאן?

לי לא מתאים פסיפלורה לזה

אבל גם חמוציות לא מתאימות לי עם שוקולד וגם תותים עם שוקולד אני לא צורכת, אז אולי אני לא דוגמה טובה

אני דווקא חושבת שזה יכול להיות טעים...

מן שוקולד טרופי שכזה.

זמן העיבוד במעבד מזון משתנה לפי המהירות והאיכות של הלהב. לא השתנה כלום?
אצלי זה לקח בערך עשר דקות-רבע שעה שבהן היה נראה ששום דבר לא זז, אבל גם ראיתי מתכונים שכתבו שזה לקח להם ארבעים דקות ומעלה.

lisa s

New member
וואו זה נראה מדהים

שוקולד טרופי מאוד מתאים לי. אפשר לשאול באיזה מעבד מזון השתמשת? בדיוק מחפשת לקנות אחד מוצלח שכזה...

למעלה